PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon D90 + Sigma 17-50 mm f/2.8

Dominator27
06-01-2017, 17:22
Witam,
Postanowiłem zakupić swoją pierwszą lustrzankę. Znajomy posiada na sprzedaż w.w model, wraz z podanym obiektywem, dodatkowo grip , ładowarka, dodatkowa bateria. Sprzęt z pierwszej ręki, 3 letni przebiegiem ponad 47tys pstryknięć. Cena 1950zl. Czy jest to okazja czy nie? Puszka jak i obiektyw zadbana, bez żadnych rys, ekran podobnie. Trochę martwi mnie ten przebieg. Proszę o porady. Dodam że dołożenie 500 zł nie robi mi kolosalne różnicy, chce mieć sprawny aparat do nauki, na lata. Pozdrawiam

madebyzosiek
06-01-2017, 17:40
Cena dobra, przebieg wcale nie jest duży ;)

ksh
06-01-2017, 18:46
Przebieg nie jest duży jak na D90, a jak stan ładny to warto brać bo zestaw fajny, możesz wytargować coś na "czyszczenie" ;)

Nbogdan
06-01-2017, 19:53
Dodam że dołożenie 500 zł nie robi mi kolosalne różnicy, chce mieć sprawny aparat do nauki, na lata. Pozdrawiam
Jak jest budżet, to może lepiej D7000, zawsze to wyższa półka, mikroregulacja AF, lepsza matryca itp.

Dominator27
06-01-2017, 21:02
Juz nawet nie chodzi o lepszy aparat. Jak wspomniałem, dopiero będę uczył się dobrego fotografowania, myślę, że różnice między d90 a d7000 dla niewprawnego oka nie są wielkie, wiec juz nie o to chodzi. Sprzęt ma być po prostu dobry jak na cenę. Z zewnętrznych spraw jedyny minus jaki widzę to to że nie odpinane się grip ( jak to znajomy stwierdził - jest na stałe ), ale z tego co przeglądałem to nie ma czegoś takiego jak grip na stałe. Po prostu pokrętło jest walnięte. Szkoda bo chciałem zobaczyć w jakim stanie są styki.