PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drogą w dół

biegly
03-01-2017, 11:46
Dziś zapraszam Was w podróż drogą Nr.1. na Islandii.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/01/31592668952_02f155b708_b-2.jpg
źródło (https://c1.staticflickr.com/1/422/31592668952_02f155b708_b.jpg)

Oczywiście, to tylko wycinek ;)
Nikon D610
Nikkor 20mm
Zdjęcie wykonane z ręki.
Edycja raw w LR + PS techniki DRi Efex do szlifu.

Pozdrawiam
Rafal

moshica
03-01-2017, 12:07
Będę znów pierwszy w komentarzu Twojego zdjęcia Rafale ;-)
To jest zdjęcie z "cyklu drogi", lubię takie.
Co mi się podoba to horyzont a dokładniej te góry. Chmury są niestety jasne, ale akceptowalnie na "granicy".
W tego typu ujęciach stosuję zasadę, im niżej "asfaltu" typ lepiej. Choć widzę starałeś się utrzymać podział 1/2, tak też jest dobrze.
Czy to Islandia ? podoba mi się tam coraz bardziej ;-)

biegly
03-01-2017, 12:20
Dziękuję*Pawle za komentarz.

W tego typu ujęciach stosuję zasadę, im niżej "asfaltu" typ lepiej. Choć widzę starałeś się utrzymać podział 1/2, tak też jest dobrze.
Niższa perspektywa nie zawsze się*sprawdza, tutaj ta droga w tle znikła by znacznie wcześniej - czasami trzeba iść inną*drogą ;)

Czy to Islandia ?
Tak, Islandia :)

moshica
03-01-2017, 12:51
Chyba do Ciebie przylecę na fotoplenery ;-)

OjTam
03-01-2017, 13:10
Chyba do Ciebie przylecę na fotoplenery ;-)

Nie chcesz wiedzieć jak to przeczytałem. :D
Ech niewyspanie.

A co do zdjęcia. Aż się prosi siąść na motorek i sru przed siebie.
Jechałbym jak to młodzież mówi. ;-)

moshica
03-01-2017, 13:36
Ech ja bym się podtekstu nie doszukiwał ;-)
Zawsze chciałem być na Islandii i przywieźć dobry materiał foto...

notdot
03-01-2017, 19:53
Foto jak zwykle na wysokim poziomie, aż chce się rzucić wszystko i pojechać na Islandię

bajcy
04-01-2017, 12:47
No ładnie, z reszta jak za wsze u Ciebie Rafale:)
Jedynie do czego bym się przyczepił, to te paliki po lewej stronie, mogłeś się pokusić o ich pozbycie. Ale to taki detal
Pozdrawiam
Janusz

krunz
04-01-2017, 20:11
Bardzo ładny klasyk drogowy z Islandii. Co do palików to z tego co pamiętam są prawie na całej długości jedynki.

Kulten
05-01-2017, 00:42
Fajna faktura. Eleganckie zdjęcie. Podoba mi się bardzo.

bryk77
05-01-2017, 04:19
Czytając komentarze przypomniały mi się szkolne czasy kiedy to domniemany prymus jechał na dobrej opini i nikt nawet nie raczył kwestionować jego pracy ;)

Nie podoba mi się obróbka - za mocna, okropny i nienaturalny błękit nieba (z lewej). Poza tym podobnie jak kolega w pierwszym poście wolę perspektywę nieco niżej asfaltu. Przez paliki wszystko się wali na zdjęciu.

Pozazdrościć widoczków :)

Hoobie
06-01-2017, 22:20
Lubię tego typu kadry i nie inaczej jest z powyższym.
Dobra robota ;).

biegly
07-01-2017, 16:46
Jedynie do czego bym się przyczepił, to te paliki po lewej stronie, mogłeś się pokusić o ich pozbycie. Ale to taki detal
Są one po jednej i drugiej stronie, uznałem że nie szkodzą jak te żółte które można spotkać na całej drodze ;)

Czytając komentarze przypomniały mi się szkolne czasy kiedy to domniemany prymus jechał na dobrej opini i nikt nawet nie raczył kwestionować jego pracy
Można z tego zdania wywnioskować, że w szkole byłeś nie lubiany lub tym co po drugiej stronie był - gdzieś coś siedzi głęboko? ;)

Nie podoba mi się obróbka - za mocna, okropny i nienaturalny błękit nieba (z lewej)
Każdy orze jak może!

Poza tym podobnie jak kolega w pierwszym poście wolę perspektywę nieco niżej asfaltu.
Cóż więcej mogę napisać, jak już jestem przy tablicy.
Trzeba spróbować, a następnie ocenić czy tak akurat tu by pasowało - ja to zrobiłem, o czym pisalem wcześniej koledze.

Przez paliki wszystko się wali na zdjęciu.
Eeee, horyzont wciąż się trzyma ;)

Pozazdrościć widoczków
Po to powstały tanie linie lotnicze, aby każdy mógł mieć własną drogę*;)

A całej reszcie kolegów odpiszę*jednoznacznie - dziękuję.