Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drogą w dół
Dziś zapraszam Was w podróż drogą Nr.1. na Islandii.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/01/31592668952_02f155b708_b-2.jpg
źródło (https://c1.staticflickr.com/1/422/31592668952_02f155b708_b.jpg)
Oczywiście, to tylko wycinek ;)
Nikon D610
Nikkor 20mm
Zdjęcie wykonane z ręki.
Edycja raw w LR + PS techniki DRi Efex do szlifu.
Pozdrawiam
Rafal
Będę znów pierwszy w komentarzu Twojego zdjęcia Rafale ;-)
To jest zdjęcie z "cyklu drogi", lubię takie.
Co mi się podoba to horyzont a dokładniej te góry. Chmury są niestety jasne, ale akceptowalnie na "granicy".
W tego typu ujęciach stosuję zasadę, im niżej "asfaltu" typ lepiej. Choć widzę starałeś się utrzymać podział 1/2, tak też jest dobrze.
Czy to Islandia ? podoba mi się tam coraz bardziej ;-)
Dziękuję*Pawle za komentarz.
W tego typu ujęciach stosuję zasadę, im niżej "asfaltu" typ lepiej. Choć widzę starałeś się utrzymać podział 1/2, tak też jest dobrze.
Niższa perspektywa nie zawsze się*sprawdza, tutaj ta droga w tle znikła by znacznie wcześniej - czasami trzeba iść inną*drogą ;)
Czy to Islandia ?
Tak, Islandia :)
Chyba do Ciebie przylecę na fotoplenery ;-)
Chyba do Ciebie przylecę na fotoplenery ;-)
Nie chcesz wiedzieć jak to przeczytałem. :D
Ech niewyspanie.
A co do zdjęcia. Aż się prosi siąść na motorek i sru przed siebie.
Jechałbym jak to młodzież mówi. ;-)
Ech ja bym się podtekstu nie doszukiwał ;-)
Zawsze chciałem być na Islandii i przywieźć dobry materiał foto...
Foto jak zwykle na wysokim poziomie, aż chce się rzucić wszystko i pojechać na Islandię
No ładnie, z reszta jak za wsze u Ciebie Rafale:)
Jedynie do czego bym się przyczepił, to te paliki po lewej stronie, mogłeś się pokusić o ich pozbycie. Ale to taki detal
Pozdrawiam
Janusz
Bardzo ładny klasyk drogowy z Islandii. Co do palików to z tego co pamiętam są prawie na całej długości jedynki.
Fajna faktura. Eleganckie zdjęcie. Podoba mi się bardzo.
Czytając komentarze przypomniały mi się szkolne czasy kiedy to domniemany prymus jechał na dobrej opini i nikt nawet nie raczył kwestionować jego pracy ;)
Nie podoba mi się obróbka - za mocna, okropny i nienaturalny błękit nieba (z lewej). Poza tym podobnie jak kolega w pierwszym poście wolę perspektywę nieco niżej asfaltu. Przez paliki wszystko się wali na zdjęciu.
Pozazdrościć widoczków :)
Lubię tego typu kadry i nie inaczej jest z powyższym.
Dobra robota ;).
Jedynie do czego bym się przyczepił, to te paliki po lewej stronie, mogłeś się pokusić o ich pozbycie. Ale to taki detal
Są one po jednej i drugiej stronie, uznałem że nie szkodzą jak te żółte które można spotkać na całej drodze ;)
Czytając komentarze przypomniały mi się szkolne czasy kiedy to domniemany prymus jechał na dobrej opini i nikt nawet nie raczył kwestionować jego pracy
Można z tego zdania wywnioskować, że w szkole byłeś nie lubiany lub tym co po drugiej stronie był - gdzieś coś siedzi głęboko? ;)
Nie podoba mi się obróbka - za mocna, okropny i nienaturalny błękit nieba (z lewej)
Każdy orze jak może!
Poza tym podobnie jak kolega w pierwszym poście wolę perspektywę nieco niżej asfaltu.
Cóż więcej mogę napisać, jak już jestem przy tablicy.
Trzeba spróbować, a następnie ocenić czy tak akurat tu by pasowało - ja to zrobiłem, o czym pisalem wcześniej koledze.
Przez paliki wszystko się wali na zdjęciu.
Eeee, horyzont wciąż się trzyma ;)
Pozazdrościć widoczków
Po to powstały tanie linie lotnicze, aby każdy mógł mieć własną drogę*;)
A całej reszcie kolegów odpiszę*jednoznacznie - dziękuję.