Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gdańsk wieczorową porą
Zapraszam na panoramę z Gdańska.
Pozdrawiam Noworocznie :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://piotrwrobel.pl/various/48.jpg)
Bajeczne foto.
Kadr, kolory, obróbka - wszystko na najwyższym poziomie.
Zgłoszę do konkursu na foto miesiąca :-)
kurako92
02-01-2017, 09:01
Mnie również się to zdjęcie bardzo podoba!
Fajna fota, poda mi się, chociaż to rozmycie koło żurawia przeszkadza trochę, moim zdaniem :)
mi tez jakos to rozmycie nie lezy. poza tym nie wiem czy nie ucialbym troche, tak aby nie bylo widac lewego brzegu.
Bajeczne foto.
Zgłoszę do konkursu na foto miesiąca :-)
Dzięki :)
Mnie również się to zdjęcie bardzo podoba!
:)
Fajna fota, poda mi się, chociaż to rozmycie koło żurawia przeszkadza trochę, moim zdaniem :)
Mam też wersję bez ale chciałem nieco ożywić ten statyczny kadr.
mi tez jakos to rozmycie nie lezy. poza tym nie wiem czy nie ucialbym troche, tak aby nie bylo widac lewego brzegu.
Z tym ciachnięciem lewej strony też się zastanawiałem. Uznałem jednak, że nabrzeże po drugiej stronie choć trochę zrównoważy kadr.
kurako92
02-01-2017, 23:26
Z ilu zdjęć zrobiona panorama?
Z ilu zdjęć zrobiona panorama?
6 - 3 na górę / 3 na dół.
Wind Mill
03-01-2017, 21:40
A mi ruszony prom Motława się podoba. Szkoda, że nie zostawił dłuższego śladu. Przydałby się też figurant z latarką, jako światło pozycyjne. ;)
Bardzo ładne kolorki i pora dnia. Ale: wydaje się że leci w prawo troszkę, to rozmazane coś niestety mnie bardzo rozprasza i psuje mój odbiór i też bym z lewej uciął bo nic w zasadzie nie wnosi i na moje oko psuje fote.
Ostry600
04-01-2017, 18:51
Mnie się rozmyty prom bardzo podoba a lewy brzeg sprawia że odbieram zdjęcie jako zakończone co jest przyjemnym wrażeniem. Takie moje zupełnie subiektywne odczucie. Pozdrawiam :)
A mi ruszony prom Motława się podoba. Szkoda, że nie zostawił dłuższego śladu. Przydałby się też figurant z latarką, jako światło pozycyjne. ;)
Oj ten pomysł z latarką fajny :)
Bardzo ładne kolorki i pora dnia. Ale: wydaje się że leci w prawo troszkę, to rozmazane coś niestety mnie bardzo rozprasza i psuje mój odbiór i też bym z lewej uciął bo nic w zasadzie nie wnosi i na moje oko psuje fote.
Co do pionu to równałem do budynków jak umiałem najlepiej :)
Mnie się rozmyty prom bardzo podoba a lewy brzeg sprawia że odbieram zdjęcie jako zakończone co jest przyjemnym wrażeniem. Takie moje zupełnie subiektywne odczucie. Pozdrawiam :)
Dzięki, pozdrawiam :)
madebyzosiek
04-01-2017, 20:17
Kolorystyka bardzo mi się podoba. Poczyniłem dwa razy zdjęcia Motławy, jednak znacznie później :) Przy zachodzącym słońcu jest świetnie, więc za klimat zdjęcia masz u mnie mistrza. Statek... gdyby był bardziej na środku kadru, lub mniej rozmyty... mi on również zakłóca odbiór. Lewe nabrzeże może być, faktycznie zamyka kadr :) Oprócz tego ja uwielbiam Gdańsk, więc każdy widok budzi mój uśmiech :) Pozdrawiam!
Rozmyty prom nie podoba mi się dlatego że zasłania akurat mocny punkt na zdjęciu jakim jest ten rzucający się w oczy budynek.