Vinci
29-12-2016, 14:10
W laptopie popsuł sie dysk twardy. Kupiłem nowy, chcę zainstalować windowsa, niestety nie mam naklejki z kluczem (zmieniana była płyta główna i obudowa- laptop po przejściach :) ). Wiem, że mogę zainstalować w każdej chwili pirata, lub wyłożyć kasę na nowy system/laptop, ale te opcje wolałbym rozważyć jako ostateczność. No więc pytanie, jak wydobyć klucz ze starego dysku. System nie startuje ze starego dysku, naprawa Windowsa w płytki nie działa, partycja recovery skasowana, dysk podpięty pod komputer jest widoczny (pliki systemowe też) większa część część plików udało się odzyskać, ale dysk jest uszkodzony )dlatego napisałem "martwy")- HD Tune pokazuje błędy. Za wszystkie rady z góry dziękuję.
Już sobie poradziłem. Skopiowałem plik Windows\system32\config\software na dysk działającego komputera i użyłem Magical Jelly Bean Keyfinder (wcześniej nie mogłem odczytać tego pliku programem na starym dysku). Wczoraj siedziałem do późna i dumałem nad rozwiązaniem, a dzisiaj poszło w 20 minut. Temat w zasadzie do usunięcia jakby co...
Już sobie poradziłem. Skopiowałem plik Windows\system32\config\software na dysk działającego komputera i użyłem Magical Jelly Bean Keyfinder (wcześniej nie mogłem odczytać tego pliku programem na starym dysku). Wczoraj siedziałem do późna i dumałem nad rozwiązaniem, a dzisiaj poszło w 20 minut. Temat w zasadzie do usunięcia jakby co...