Zobacz pełną wersję : Jaki jest standardowy rozmiar druku zdjęć dowodowych?
spiritus
20-12-2016, 00:34
Zrobiłem koledze zdjęcie do dowodu, ma to sobie pójść jutro wydrukować. Parametry ustawione na 3.5 cm x 4.5 cm. Chciałbym tego upchnąć jak najwięcej aby miał na dłużej. 10x15cm? Dałem takie coś i mieszczę tam 12 twarzy. Rok temu robiłem koledze to zmieściłem tylko 6 :/
Nie wiem co pogmatwałem :D
Nie no wiecej jak 6 nie wejdzie, tez robiłem niedawno sobie. Pomerdałeś dpi pojedynczego zdjęcia z dpi okna do którego wklejałeś najwyraźniej.
spiritus
20-12-2016, 01:07
Nie no wiecej jak 6 nie wejdzie, tez robiłem niedawno sobie. Pomerdałeś dpi pojedynczego zdjęcia z dpi okna do którego wklejałeś najwyraźniej.
Zbawco!
Dzięki wielkie :D
Miałem ustawione dpi na cm a nie na cal i stąd tyle odbitek.
Weszło 6 teraz. Dzięki wielkie :)
Chciałbym tego upchnąć jak najwięcej aby miał na dłużej.
"Na dłużej" nie ma większego sensu, zdjęcie do dokumentów nie powinno być starsze niż 6 miesięcy AFAIR.
spiritus
20-12-2016, 13:37
"Na dłużej" nie ma większego sensu, zdjęcie do dokumentów nie powinno być starsze niż 6 miesięcy AFAIR.
"nie powinno" a każdy wie jak jest :D
cezary-k
20-12-2016, 19:36
Na odbitce 10x15 upchniesz 8 zdjęć.
nikoniarz
26-12-2016, 20:54
"nie powinno" a każdy wie jak jest :D
U mnie zawsze jest "świeże"... Na serio ktoś robi takie "oszczędności"?
spiritus
27-12-2016, 01:07
Uwierz mi, że tak jeżeli każdorazowo taka osoba ma wydać 30-40 PLN za zdjęcie gdzie 2-3 lata temu wyglądała praktycznie tak samo. Teraz gdy część osób wie, że potrafię takie zdjęcia zrobić i kosztuje ich to 30-40 gr to mają świeże :D
Na odbitce 10x15 upchniesz 8 zdjęć.
Też tyle zmieściłem. Chyba najbardziej ekonomiczna opcja.
Z mojego punktu widzenia to przede wszystkim oszczędność czasu.
spiritus
27-12-2016, 15:41
Z mojego punktu widzenia to przede wszystkim oszczędność czasu.
przecież to tylko 1/250s :D