Zobacz pełną wersję : Mikroregulacja AF
Szukam body taniego i dobrego (nie gorszego niż D5200) który posiada mikroregulację AF.
Chcę kupić Sigmę 18-35mm lub Nikkora 35mm i jeśli nie będzie trafiać to będę musiał wysłać body wszystkie obiektywy do regulacji...
A tania stacja dokująca do Nikkora i Sigmy sprawdziła by się ?
Do nikona do nie wiem czy są jakieś domowe usb dock, do sigmy z tego co czytam to sprawdza się i kosztuje 200zł, pamiętaj że mikro regulacja af w aparacie jest ogólna dla obiektywu i nie zrobisz korekty na różnych ogniskowych, więc albo wysyłasz do sigmy albo robisz sam korektę np w D7100, ze stałkami oczywiście nie ma problemu takiego.
Do Sigmy też wyczytałem.
Problematyczne te lustra-body. A jeśli wyślę obiektyw Sigmy do nich na regulacje to bez aparatu ? Czy aparat też i dostosowują obiektyw do aparatu i nic przy nim nie grzebią ?
Skąd pewność że będziesz musiał coś kalibrować ?
Jeśli trzeba będzie to do sigmy wysyłasz aparat i obiektyw żeby ci zrobili kalibracje obiektywu do twojego aparatu, nic z aparatem nie robią.
Możesz wypożyczyć sigma dock chyba w katowicach też.
cezary-k
06-12-2016, 22:14
Pamiętaj, że ten dock do sigmy działa tylko z nowymi obiektywami, starych nie obsługuje.
Ktoś mi kiedyś pisał ze trzeba było kupić XYZ wtedy problemu z regulacjami nie ma.
Ktoś przypomni o jakie XYZ chodziło ?