Zobacz pełną wersję : OBD 2 interfejs diagnostyczny Jaki?
Witam, zastanawiam się nad zakupem interfejsu diagnostycznego OBD 2, czy takie urządzenia jak iCar 3 lub KKL są coś warte, które polecacie do sprawdzenia błędów oraz ich kasowania, pozdrawiam.
spiritus
02-12-2016, 18:35
Kolega te systemy zakupił (tylko nw czy jeden czy kilka) bo inżynierkę w tym temacie pisze...mogę zapytać jak chcesz coś konkretnego :)
Kolega te systemy zakupił (tylko nw czy jeden czy kilka) bo inżynierkę w tym temacie pisze...mogę zapytać jak chcesz coś konkretnego :)
Zastanawiam się co jest warte zakupu.
spiritus
02-12-2016, 18:51
Odpisał mi, że iCar 3 + do tego telefon i jakaś apka na tel.
Zależy do jakiego samochodu. Niby jest standard OBD2 ale każdy producent różnie go interpretuje.
Polecam skontaktować się z firmą Viaken (nie mam nic z nią wspólnego, jest to jedyna kompetentna firma handlująca interfejsami do samochodów w Polsce) i zapytać co konkretnie polecają.
99% tematów związanych z kasowaniem błędów załatwi ELM327. Trzeba tylko mieć pewność czy nie wystąpi problem z rezystorem, ale w takim przypadku polecam i tak kupić od sprzedawcy polecanego wyżej.
To sam już sprawdziłem i przetestowałem
Zestawienie, program - kabel:
DDT2000 - grupa Renault - VAGCOM
PCMSCAN - uniwersalny - ELM 327
VAG 4.9 - grupa VW - VAGCOM
FiatECUScan - grupa Fiat - VAGCOM i ELM 327
EvoScan - mitsubishi - VAGCOM
Renault sprawdzisz tylko Clipem - jeżeli chcesz mieć 100% pewności co do właściwych błędów. Wiem z doświadczenia.
Renault sprawdzisz tylko Clipem - jeżeli chcesz mieć 100% pewności co do właściwych błędów. Wiem z doświadczenia.
Dokładnie.
DDT2000 to aplikacja totalnie przestarzała.
A wszystkie interfejsy oparte na ELM327 do Renault-a i podobnych się nie nadają ze względu na ograniczoną długość bloku danych.
Można odczytać jedynie część parametrów.
Odpisał mi, że iCar 3 + do tego telefon i jakaś apka na tel.
Spiritus dzięki za pomoc jednak mam jeszcze jedną prośbę:
-zapytaj kumpla która apka jest najlepsza na Iphona do iCar-a 3 wifi.
spiritus
07-12-2016, 01:23
Spiritus dzięki za pomoc jednak mam jeszcze jedną prośbę:
-zapytaj kumpla która apka jest najlepsza na Iphona do iCar-a 3 wifi.
Z tego co wiem to on androida ma.
Szukaj w sieci