PDA

Zobacz pełną wersję : Głos ludu - ankieta techniczna

spiritus
29-11-2016, 23:33
Podczas tworzenia najnowszego głosowania przypomniałem sobie, że mieliśmy wprowadzić sztywne ilości głosów jakie można oddać wraz ze wzrostem liczby nadesłanych prac.

Proponuję tak:

1-5 1 głos
6-10 2 głosy
11-15 3 głosy
16-20 4 głosy
21-25 5 głosów
itd

Jak ktoś ma inne propozycje to proszę podawać...

Drugą sprawą jaka mi przyszła do głowy to opublikowanie plików XMP (jeżeli autor wyraża zgodę). W końcu zabawa ma uczyć czegoś :) Jak ktoś chce sam próbować dojść do czegoś sam to będzie próbował a jak ktoś sobie nie radzi i chciałby uzyskać podobną obróbkę to wspomoże się owym plikiem.

Ankieta będzie trwać tydzień (do następnego zabawowego głosowania). Jeżeli ktoś poda inne ramy odnośnie głosowań to dopiszę je w pierwszym poście (w ankiecie będą zarezerwowane miejsca na to więc jak komuś moja propozycja nie odpowiada to proszę się wstrzymać z głosowaniem dopóki nie padnie dogodna propozycja).

Zapraszam do głosowania i do pisania swoich opinii :)

Z poważaniem
Ja

Arram
29-11-2016, 23:55
Podchwytliwe pytanie mam... Spirytowe ramy głosowania oznaczają jak rozumiem opcję kiedy ilość głosów rośnie (%) wraz z ilością zgłoszonych prac?
Jeśli tak jest to jakie są opcje nr 2, 3, 4, 5?

edit:
To pisałem ja - człek z luda ;)

thekrycha
29-11-2016, 23:58
Też się zastanawiałem, ale chyba zrobił miejsce w ankiecie na inne propozycje, które mogą spłynąć :D

Dex
30-11-2016, 00:01
Spiryt - było najpierw zaczerpnąć głosu luda i zebrać porpozycje a później ankiete zrobić ;) już masz 4 głosy a jak dzień przed dojdzie propozycja? ;)

spiritus
30-11-2016, 00:02
Nosz ślepi ludzie mi się trafili....jak byk na czerwono napisane:

"Jeżeli ktoś poda inne ramy odnośnie głosowań to dopiszę je w pierwszym poście (w ankiecie będą zarezerwowane miejsca na to więc jak komuś moja propozycja nie odpowiada to proszę się wstrzymać z głosowaniem dopóki nie padnie dogodna propozycja)."

Choopy...za mało pijecie albo pijecie nie to co trzeba (pijmy szybko bo się ściemnia) :D

- - - - kolejny post - - - - - -

Spiryt - było najpierw zaczerpnąć głosu luda i zebrać porpozycje a później ankiete zrobić ;) już masz 4 głosy a jak dzień przed dojdzie propozycja? ;)

Dlatego pisałem aby się wstrzymać z głosowaniem jak komuś moja propozycja nie odpowiada ;)

Arram
30-11-2016, 00:13
Nosz ślepi ludzie mi się trafili....jak byk na czerwono napisane:

"Jeżeli ktoś ...

Chyba mam jakąś nietolerancję na czerwoną*wielką czcionkę... ;)

spiritus
01-12-2016, 11:17
Nikt nie proponuje innych ram do głosowania? :O

siemalysy
01-12-2016, 23:46
Głos oddany.

spiritus
01-12-2016, 23:48
Głos oddany.

Wypowiedziałeś się tylko pod względem jednego tematu...drugi przeoczyłeś może?

siemalysy
01-12-2016, 23:51
Chyba tak :-(

spiritus
01-12-2016, 23:52
To mi napisz PW (chyba, że chcesz na forum) to sobie gdzieś będę wiedział mniej więcej.

siemalysy
01-12-2016, 23:53
Wyślę Tobie PW. Będzie Tobie łatwiej. Nie będziesz musiał szukać.

frogi
02-12-2016, 00:06
Ja się dostosuję do woli większości, jak i nie mam nic przeciwko ujawnianiu xmp w jakiejkolwiek formie, jak wezmę udział w zabawie to "róbta co chceta z moim xmp" ;) :)

spiritus
07-12-2016, 00:07
Ankieta zakończona...dzięki za głosy :)

Zagłosowaliście w większości za systemem głosów jaki proponowałem (nikt nie podał innego).

XMP autorów prac którzy się zgodzili na publikację będą udostępnione po ogłoszeniu wyników głosowań.

Tymczasem zapraszam do kolejnego głosowania w RAWkach :)
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=277921