Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem ze startem windowsa

spiritus
27-11-2016, 11:36
Próbuje zainstalowac juz trzeci raz system i kurnwicy dostaje...moze ktos mi pomoze to pytam.

Zainstalowalem w7 i jak juz utworzylem nazwe uzytkownika, ustawilem strefe czasowa i przed samym pierwszym ukazaniem pulpitu wyskoczyl komunikat o restarcie komputera. Zrestartowal sie, moim oczom pokazuje sie komunikat "windows is loading files" po czym sie resetuje i ponownie komunikat i tak w kolo...ktos cos?

ksh
27-11-2016, 11:48
Jeśli możesz to w oknie instalacji zrób format dysku i niech win7 sobie sam zrobi podział i przydzielanie miejsca pod instalacje.

nikoniarz
27-11-2016, 11:49
Dokladnie, zrob instalacje z formatem i odpowiednia wielkoscia partycji.

spiritus
27-11-2016, 11:51
Dalem mu 150 GB...to az za duzo wiec w tym problem raczej nie jest...

ksh
27-11-2016, 11:54
Nie chodzi o ręczne przydzielanie, niech instalator sam sobie przydzieli cały dysk bez partycji itd, sam niech sobie go podzieli.
Jak będzie śmigać to partycje sam sobie dodasz byle softem.

spiritus
27-11-2016, 12:00
To jak to zrobic??? Zawsze recznie ustalalem:D

nikoniarz
27-11-2016, 12:14
Nie chodzi o ręczne przydzielanie, niech instalator sam sobie przydzieli cały dysk bez partycji itd, sam niech sobie go podzieli.
Jak będzie śmigać to partycje sam sobie dodasz byle softem.

Pierwszy raz spotykam sie z tym, ze wlasnoreczne przydzielanie sie nie zdaje egzaminu... Instalowalem wielokrotnie i nigdy nie bylo problemu.

spiritus
27-11-2016, 12:17
Pierwszy raz spotykam sie z tym, ze wlasnoreczne przydzielanie sie nie zdaje egzaminu... Instalowalem wielokrotnie i nigdy nie bylo problemu.

Wierz mi, ze ja tez. Instalowalem dziesiatki razy rozne systemy i moze drugi raz mam problemy...pierwszy udalo sie rozwiazac.

ksh
27-11-2016, 12:25
Ale szukasz rozwiązania problemu, a nie dyskutujemy o typowych instalacjach, więc robisz tak, w instalatorze kasujesz wszystkie partycje i dajesz żeby windows sam sobie zainstalował domyślnie na dysku bez ustalania własnych partycji, jeśli to nie zadziała to nie wiem, musiałbym to widzieć sam.

spiritus
27-11-2016, 12:32
Dobra zlecilem mu na tym nieprzydzielonym miejscu aby instalowal...zobaczymy co zdziala. Odezwe sie za pol godz

spiritus
27-11-2016, 13:03
Noo i niestety nie dziala...moze cos w biosie warto ustawic?

Mane
27-11-2016, 13:05
Jakby był problem z partycją, to by się nawet nie zaczął instalować.

spiritus
27-11-2016, 13:21
Odpalilem program do szukania i naprawiania badsektorow...zobacze co to pokaze i oby pokazalo wtedy bede szczesliwy, ze to nie wynika z jakiejs mojej niewiedzy :D

PiKa
27-11-2016, 14:12
Problem ze sterownikami? Zakladam, że restart z tego powodu? Windows ma chyba tryb awaryjny, spróbuj go. Możesz też przetestować ram. To nowy komputer?

frogi
27-11-2016, 14:17
Jak tryb awaryjny zadziała to może być problem ze sterownikami grafiki :) , albo trzeba zainstalować na wbudowanej grafie, a kartę dodać potem :)

jo44
27-11-2016, 14:20
Dobra zlecilem mu na tym nieprzydzielonym miejscu aby instalowal...zobaczymy co zdziala. Odezwe sie za pol godz
No ale przecież mowa była o całym dysku, a nie nieprzydzielonym miejscu:

Ale szukasz rozwiązania problemu, a nie dyskutujemy o typowych instalacjach, więc robisz tak, w instalatorze kasujesz wszystkie partycje i dajesz żeby windows sam sobie zainstalował domyślnie na dysku bez ustalania własnych partycji, jeśli to nie zadziała to nie wiem, musiałbym to widzieć sam.

Mane
27-11-2016, 15:34
Kompletnie bez sensu, skoro system się instaluje a problem pojawia się przy pierwszym logowaniu.

Jak ktoś wcześniej pisał spróbuj trybu awaryjnego. Możesz też pogrzebać w zrzutach pamięci.

spiritus
27-11-2016, 16:03
Usunalem wszystko z dysku i na tym nieprzydzielonym zlecilem instalacj aby sam sobie utworzył.

Test dysku nic nie wykazal. Zadnych powaznych badow nie bylo...tylko 6 z 150ms reszta ponizej wiec dysk w bdb kondycji. Laptop kilka lat ma...z czasow nowosci win7. Czym ram sprawdzic?
Spróbuje w8 wgrac...koze pojdzie.

spiritus
27-11-2016, 20:22
Dysk sprawny, ram sprawny, pendrive niesprawny...informatyk ulomny :D

Jak sie okazuje czlowiek byl pewny sprzetu jaki posiada do instalacji...jak sie okazalo poszlo na innym penie za pierwszym.

Nie ma to jak siedziec w tym 10. lat i wyłożyć sie na takiej *******ce:D

kurako92
27-11-2016, 20:45
Za dużo spirytusu kolego :) najprostsze błędy są najczęstsze :) W każdej branży, najważniejsze że rozwiązany, a chciałem napisać że sprawdź płytę instalacyjna czy jest ok :)