PDA

Zobacz pełną wersję : Timelapse - W poszukiwaniu gwiazd

loki_p
23-11-2016, 15:47
KKbvimoaeGo

Popełniłem ostatnio taki oto timelapse. Wiem, że długi ale może jakoś wytrzymacie.
Film zdobył II miejsce na tegorocznym Ogólnopolskim Festiwalu Amatorskich Filmów Astronomicznych w kategorii "Timelapse".
Dla zainteresowanych kilka słów więcej o filmie u mnie na blogu: http://nightscapes.pl/blog/timelapse-w-poszukiwaniu-gwiazd/

basket
23-11-2016, 16:21
Miód na moje oczy. Chciało by się więcej :-) Widać ogromny wkład włożony w tą realizację. Gratuluję nagrody. Bardzo mi się podoba :-)

rotor
23-11-2016, 21:31
Piotrze - GRATULACJE, ani przez chwilę się nie nudziłem. Nagroda, jak najbardziej zasłużona. Film zrobiony z miejsc, w których byłem, więc tym bardziej z przyjemnością go obejrzałem. Technikę timelapse znam tylko ze słyszenia i niewiele o niej wiem, stąd moje pytanie, jak realizujesz płynne ruchy kamery (czy to są małe ruchy aparatu na statywie realizowane ręcznie, czy coś innego ?
Ze swojej strony mogę pochwalić się zdjęciem Zorzy Polarnej, które to uczyniłem równe 11 mies. temu w okolicach mego domu :)
Pozdrawiam i naprawdę szczerze gratuluję filmu (w wolnym czasie pokażę ten filmik całej mojej famili, bo razem sobie jeździmy po tych górkach, co pokazałeś w filmie :)

loki_p
23-11-2016, 22:43
Piotrze - GRATULACJE, ani przez chwilę się nie nudziłem. Nagroda, jak najbardziej zasłużona.
Dzięki :)

[...]jak realizujesz płynne ruchy kamery (czy to są małe ruchy aparatu na statywie realizowane ręcznie, czy coś innego ?
W dwóch ujęciach z Torunia był wykorzystany slider, który akurat testowałem na potrzeby innej produkcji. Całą reszta to efekt dodany w postprodukcji na etapie montażu.

rotor
23-11-2016, 23:37
Dzięki :)

. Całą reszta to efekt dodany w postprodukcji na etapie montażu.

aa czaje, coś takiego wykorzystywałem też w prezentacjach ze zdjęć
---
moja zorza jest tu do obejrzenia ->http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=140181&page=1536
co ciekawe, fotografując, nie wiedziałem, że robię zdjęcie właśnie zorzy :)

vid3
24-11-2016, 13:40
Krystyna Czubówna to ty nie jesteś, ale film świetny.

harb
28-11-2016, 05:54
powiem krótko REWELACJA , gratuluje filmu i nagrody :)

tomgol
28-11-2016, 11:51
Nooo kawał dobrej roboty. Gratuluje samozaparcia, efektów i nagrody. Ciekawi mnie tylko ile suma sumarum
zajęło Tobie to w godz. aby zrobić z tego 15 min. filmu :) ?

tbogdanowicz
03-12-2016, 18:16
Wspaniałe zdjęcia.

Ponieważ jeżdżę w góry, to w każdych z gór które pokazałeś, miałem okazje oglądać nocne niebo. (Uwielbiam Bieszczady, między innymi za tą prawdziwą noc, której brakuje mi w Lublinie). Nigdy jednak nie zrobiłem zdjęcia nieba, z którego byłby zadowolony, choć próbowałem wielokrotnie. Dla tego podwójnie podziwiam Twoją pracę. A to że złożyłeś te zdjęcia w film, to już dla mnie kompletna abstrakcja.

Oczywiście gratuluje nagrody, na która w pełni zasłużyłeś.