zoom2
23-11-2016, 14:58
Wydruk zdjecia wygląda tak jakby się składał z pasów z wyraźnymi (choc cienkimi) białymi liniami . Tak najlepiej moge opisac to co zobaczyłem. Efekt taki występuje na papierze fotograficznym. Na zwykłym papierze biurowym efektu paskowania albo nie ma , albo jeśli można go zauwazyc to jest minimalny.
Paski są róznej szerokości choć zblizonej do siebie , przebiegają wzdłuż krótszego boku papieru zgodnie z przebiegiem ruchu głowicy drukarki.
Drukarka: Canon MG 5750
Komputer: MacBookPro
Oprogramowanie: LR CC , PS CC, CameraRaw 9.7
Papier: ILFORD jakis stary pamiętający prezydenturę Polmosa.
Tusze: oryginalne
Drukarka praktycznie nowa, z przebiegiem max 150-200 stron A4
Problemem dla mnie nie jest ocena jakości wydruku z tej drukarki , bo uważam , że MG5750 nadaje sie tylko do drukowania słupków w Excelu a nie do drukowania zdjęć , ale zaskoczony jestem tym paskowaniem. Cała reszta obrazu wygląda stabilnie i prawidłowo. Tylko te cholerne paski.
I tylko na papierze foto .Ktoś , coś?
Paski są róznej szerokości choć zblizonej do siebie , przebiegają wzdłuż krótszego boku papieru zgodnie z przebiegiem ruchu głowicy drukarki.
Drukarka: Canon MG 5750
Komputer: MacBookPro
Oprogramowanie: LR CC , PS CC, CameraRaw 9.7
Papier: ILFORD jakis stary pamiętający prezydenturę Polmosa.
Tusze: oryginalne
Drukarka praktycznie nowa, z przebiegiem max 150-200 stron A4
Problemem dla mnie nie jest ocena jakości wydruku z tej drukarki , bo uważam , że MG5750 nadaje sie tylko do drukowania słupków w Excelu a nie do drukowania zdjęć , ale zaskoczony jestem tym paskowaniem. Cała reszta obrazu wygląda stabilnie i prawidłowo. Tylko te cholerne paski.
I tylko na papierze foto .Ktoś , coś?