Zobacz pełną wersję : Program który wyszuka mi na podstawie zdjecia jego duplikaty
mam fote w jpgu
ma zmieniona nazwę bo siagnalem ją z FB - bo tylko tam ją odnalazlem
potrzebuje soft który przeszuka dysk i odnajdzie mi oryginał
to co odnalazłem w sieci - blokuje mi program antywirusowy - nie pozwala zgrać na dysk oprogramowania
Potrzebuję coś pewnego
fafniak Ja używam image_deduplicator_15. Tak się folder nazywa. Programik mam już parę lat. Działa bez instalacji.
Ogólnie daje radę.
Jakbyś nie znalazł na necie to daj znać. Gdzieś go wrzucę.
Chociaż nie jestem pewien czy będzie najlepszy do tego co potrzebujesz...
Picasa ma taką funkcjonalność.
Picasa ma taką funkcjonalność.
jak gdzie...
- - - - kolejny post - - - - - -
ale nie jednego konkretnego zdjęcia....
Czy te zdjęcia są identycznymi plikami ? Jeżeli tak, to stosunkowo łatwo można to oskryptować w powershellu/bashu.
No nei bardzo.. mają różne wielkości, nazwy i td.
Picasa znajduje "podobne" zdjęcia.
Proponuje użyć darmowego programu, który został stworzony właśnie do wyszukiwania powtarzających się zdjęć. Można ustawić procent podobieństwa itp. a co najważniejsze porównuje pliki na podstawie zawartości pliku czyli obrazu. Wpisz frazę AntiDupl.NET-2.3.8.exe to jego najnowsza wersja. Jest jeszcze SimilarImages dodatkowo wyszukuje powtarzające filmy wideo.
dzieki - zasysam - to na pewno bezpieczny soft? Czy wpakuję sobie jakies draństwo ?
Testowałem obydwa programy także soft bezpieczny nie instaluje żadnych dodatkowych śmieci, skan antywirusem też nic nie wykrył także są ok.
Konto założone najprawdopodobniej tylko po to, żeby napisać tego posta, więc obdarzanie go jakimkolwiek zaufaniem ( na co wskazuje powyższe pytanie ) jest mocno nieracjonalne.
nie uruchamiałem programu...