Zobacz pełną wersję : Nikon D810 vs Canon 5D IV
motoluka
18-11-2016, 14:44
Koledzy, zastanawiam się nad przesiadką z systemu Sony na jeden z powyższych. Zestaw uniwersalny do ślubniaków i do studio. Moi faworyci to D810 i nowy 5D. Na czym mi zależy? Oczywiście na jak najwyższej jakości fotografii. Sprawny AF też mile widziany. Zawsze preferowałem Nikona hmmm ale... Podpowiedzcie.
Ja bardziej bym się skupił na obiektywach, dopiero do nich bym dobierał korpus :)
canon- z bolem bo mam nikony, przy ktorych zostane
Canon, dobry af, sigmy dzialaja z nim.lepiej od nikona i serwis niebo lepszy.
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Zawsze preferowałem Nikona, używałem Sony, a myślę nad Canonem ;-) Hehe...
D750!
Skoro zdecydowales to po co pytasz. Canon ostatnio duzo nadrobil do nikona. Kwestia wyboru zostaje kosmetyczna. Ja jednak wszedlbym w canona . Dla zawodowca serwis rownie wazny jak dobry korpus z af.
Program NPS podobno całkiem dobrze funkcjonuje.
Tak? Nie zauwazylem na swoim przykladzie. Koedys tak, teraz juz slabizna.
Tak? Nie zauwazylem na swoim przykladzie. Koedys tak, teraz juz slabizna.
Ciekawe stwierdzenie jak na użytkownika Canona ;)
Ja za to bardzo sobie chwalę serwis Nikona :)
Skoro zdecydowales to po co pytasz. Canon ostatnio duzo nadrobil do nikona. Kwestia wyboru zostaje kosmetyczna. Ja jednak wszedlbym w canona . Dla zawodowca serwis rownie wazny jak dobry korpus z af.
D750 to około 8100 zł, 5dmkIV to 16000 zł różnica zdecydowanie nie jest kosmetyczna ;)
Ciekawe stwierdzenie jak na użytkownika Canona ;)
Ja za to bardzo sobie chwalę serwis Nikona :)
Ja także, wszystko miałem robione na poczekaniu lub na ustalony przeze mnie termin.
Uzytkuje Nikona w NPS
Ja tylko jak większość na tym forum i mam jak najlepsze zdanie o serwisie Nikona. Tak czasie, kontakcie jak i cenie :)
Ja bardziej bym się skupił na obiektywach, dopiero do nich bym dobierał korpus :)
Otóż to :)
cz4rnuch
21-11-2016, 11:46
A może warto wstrzymać się z decyzją i poczekać aż w sklepach pojawi się 99 II?
Ja bardziej bym się skupił na obiektywach, dopiero do nich bym dobierał korpus
Podpiszę*się*również.
Najlepsza jakość zdjęć, to tylko dobre szkła!
A kolory z aparatów, to można pomalować jak się*chce :)
A co to za Sony tak niedomaga, że aż tak radykalna zmiana systemu?
kurczeblade
21-11-2016, 13:45
http://allegro.pl/nowy-canon-eos-5d-mark-iv-31-7-mpx-3-2-gw-fv-i6595834095.html#thumb/2 ciekaw jestem co to za aukcja ;)
pioterkow
08-12-2016, 09:26
Jeśli robisz na stałkach to ja bym się pochylił nad Canonem. Ma świetne 35/1,4 II i 85/1,2 II
W nikonie stałki są dużo gorsze. Mówię to jako nikoniarz z własnych obserwacji :)