PDA

Zobacz pełną wersję : Szukam aparatu

SharZ
16-11-2016, 18:11
Szukam aparatu do filmów HD do 700zł
Chodzi mi o aparaty używane zastanawiałem się nad L840
Głównie będzie mi służył do nagrywania w domu i robienia zdjęć na zewnątrz
Pierwszy raz mam do czynienia z aparatami.

Pugilares
18-11-2016, 12:59
Szukam aparatu do filmów HD do 700zł
Chodzi mi o aparaty używane zastanawiałem się nad L840
Głównie będzie mi służył do nagrywania w domu i robienia zdjęć na zewnątrz
Pierwszy raz mam do czynienia z aparatami.

W tym budżecie aparat słabo sprawdzi się przy filmowaniu HD.
Za to sporo tańsza kamera wideo np. Canon HV30 da dobre efekty.

adamoff
19-11-2016, 15:41
Jeśli sprzęt nie będzie mocno eksploatowany to kup używany bo będzie taniej dla Ciebie. Ja polecam w tej cenie Sony HDR-HC9 tylko nie wiem czy w Polsce dostaniesz używaną
Tu masz temat o podobnych kamerach http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=4&t=32495

bic44
19-11-2016, 17:17
Eos m z kitowym szkłem można do takiej kwoty starać się wylicytować. Czasami też bywają zestawy, które faktycznie filmowały, z jakimś Rodem i/lub wizjerem, no ale to trzeba by uzbroić się w cierpliwość i nastawić jednak na powiększenie budżetu.

Pugilares
20-11-2016, 01:17
Wylicytowany Eos do takiej kwoty da o wiele gorsze wideo niż kamera wideo za mniejsze pieniądze. Jaki sens się upierać, żeby do wideo kupować koniecznie aparat fotograficzny? We współczesnych aparatach po 4 tysiące i powyżej wideo jest na świetnym poziomie. Oczywiście nadal brakuje paru funkcji z kamer. Natomiast w aparatach w budżecie do 700 wideo to jest funkcja dodatkowa, która ma prawo działać, ale nie ma obowiązku działać przyzwoicie.

-tomasz-
22-11-2016, 17:25
Po co mu radzicie stare badziewia na kasety, gdzie mechanizm może strzelić w każdej chwili i kamera pójdzie do kosza?

Pugilares
26-11-2016, 00:21
Po co mu radzicie stare badziewia na kasety, gdzie mechanizm może strzelić w każdej chwili i kamera pójdzie do kosza?

Prezerwatywa może strzelić w każdej chwili, jednak przy ograniczonym budżecie wiele par ją stosuje na co dzień.
Gdyby budżet był o dwa zera większy, to bym doradzał REDa.
A z taką kamerką, jak z prezerwatywą - jeśli strzeli, to można sięgnąć po następną ;-)