Zobacz pełną wersję : Szukam aparatu
Szukam aparatu do filmów HD do 700zł
Chodzi mi o aparaty używane zastanawiałem się nad L840
Głównie będzie mi służył do nagrywania w domu i robienia zdjęć na zewnątrz
Pierwszy raz mam do czynienia z aparatami.
Pugilares
18-11-2016, 12:59
Szukam aparatu do filmów HD do 700zł
Chodzi mi o aparaty używane zastanawiałem się nad L840
Głównie będzie mi służył do nagrywania w domu i robienia zdjęć na zewnątrz
Pierwszy raz mam do czynienia z aparatami.
W tym budżecie aparat słabo sprawdzi się przy filmowaniu HD.
Za to sporo tańsza kamera wideo np. Canon HV30 da dobre efekty.
Jeśli sprzęt nie będzie mocno eksploatowany to kup używany bo będzie taniej dla Ciebie. Ja polecam w tej cenie Sony HDR-HC9 tylko nie wiem czy w Polsce dostaniesz używaną
Tu masz temat o podobnych kamerach http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=4&t=32495
Eos m z kitowym szkłem można do takiej kwoty starać się wylicytować. Czasami też bywają zestawy, które faktycznie filmowały, z jakimś Rodem i/lub wizjerem, no ale to trzeba by uzbroić się w cierpliwość i nastawić jednak na powiększenie budżetu.
Pugilares
20-11-2016, 01:17
Wylicytowany Eos do takiej kwoty da o wiele gorsze wideo niż kamera wideo za mniejsze pieniądze. Jaki sens się upierać, żeby do wideo kupować koniecznie aparat fotograficzny? We współczesnych aparatach po 4 tysiące i powyżej wideo jest na świetnym poziomie. Oczywiście nadal brakuje paru funkcji z kamer. Natomiast w aparatach w budżecie do 700 wideo to jest funkcja dodatkowa, która ma prawo działać, ale nie ma obowiązku działać przyzwoicie.
-tomasz-
22-11-2016, 17:25
Po co mu radzicie stare badziewia na kasety, gdzie mechanizm może strzelić w każdej chwili i kamera pójdzie do kosza?
Pugilares
26-11-2016, 00:21
Po co mu radzicie stare badziewia na kasety, gdzie mechanizm może strzelić w każdej chwili i kamera pójdzie do kosza?
Prezerwatywa może strzelić w każdej chwili, jednak przy ograniczonym budżecie wiele par ją stosuje na co dzień.
Gdyby budżet był o dwa zera większy, to bym doradzał REDa.
A z taką kamerką, jak z prezerwatywą - jeśli strzeli, to można sięgnąć po następną ;-)