PDA

Zobacz pełną wersję : Wywoływanie kliszy w Katowicach

kurako92
11-11-2016, 19:56
Hej,
Nie wiedzialem gdzie zamieścić ten wątek więc zamiescilem tutaj.
2 pytania.
1) czy ktoś ze Śląska poleci jakiś zakład który w dobrej cenie z dobrą jakością wywołuje film fotograficzny (klisze).
2) czy takie usługi świadczą sieciowej typu fotojoker, Saturn, mediamarkt?

Wypstrykalem pierwszy w życiu film swoim zenitem TTL i chce zobaczyć czy w ogóle działa:)

Z góry dzięki za odpowiedź :)

madebyzosiek
11-11-2016, 20:52
2) czy takie usługi świadczą sieciowej typu fotojoker, Saturn, mediamarkt?

Na pewno nie, musisz poszukać małego zakładu foto, takiego co robi odbitki i tam na pewno wywołują, albo powiedzą gdzie wywołać. Ja mam w Opolu raptem dwa punkty, ale w Gdańsku nie było z tym problemu, za dwie godziny miałem trzy negatywy do odbioru, więc pewnie w Katowicach też będzie się dało ;)

Jacek_Z
11-11-2016, 21:05
Nie wiedzialem gdzie zamieścić ten wątek więc zamiescilem tutaj. Tam gdzie ciemnia?
Przeniosłem.

kurako92
11-11-2016, 21:06
Ok dziękuję za pomoc, mam takiego kodaka niedaleko, jutro podjadę :)

Bartek - NinoVeron
14-11-2016, 03:00
pytanie czy kolorowy film? czy slajd? czy może BW?
z kolorami ogólnie nie ma problemu bo wywołać je można w większości labów czy choćby zostawić w jakimś sklepie Rossman (świadczą takie usługi).
Gorzej jest ze slajdami bo w polsce zostało ledwie kilka punków, które się tym zajmują. Kiedyś Rossman też wołał slajdy w swoim centralnym labie w Polsce (w Kędzierzynie) i trzeba było czekać ok. 3-4 dni. Teraz Rossman slajdy wysyła do labu w Niemczech i trzeba czekać ok. 2-3 tygodni.
Jeśli chodzi o BW - czyli ręczne wołanie w koreksie to na ślasku zostało już tylko kilka punktów.
Z tego co wiem to chyba w Chorzowie w Fotolandzie się tym zajmują.
A ja moje BW od ponad 5 lat daje do wywoływania w Sosnowcu - w FotoBrom.pl

Sławomir
14-11-2016, 14:48
pytaj w http://www.fotosilesia.pl/
Katowice, ul. Stawowa 4

kurako92
17-11-2016, 00:48
Dzieki za informację, nie wiedziałem ze w rossmanie można. Znalazłem foto studio na ulicy markiefki w katiwicach, za 10 zł wywołują film kolorowy :)