Zobacz pełną wersję : Nikon i adapter T2<=>NIKON
spiritus
05-11-2016, 00:41
Witajcie
Mam takie szybkie pytanie czy jak mam obiektyw do którego muszę użyć adaptera z nikona na T2 to będę mógł wyostrzyć na nieskończoność czy nie tak jak się to ma poprzez adapter z M42)?
Kolega gdzieś na szrocie dorwał za 200-300 PLN tą belkę od samyanga 650-1300 i chciałbym sobie przy wolnej niedzieli się tym lekko pobawić :D
Z tego co wiem to pomysł na T2 właśnie polegał na wymianie samych dupek w zależności od bagnetu. Więc powinieneś mieć nieskończoność.
Swoją drogą daj znać jak się pobawisz. Najlepsze co o tym szkle słyszałem to to że jest dobre na niedźwiedzia... Dasz miśkowi w łeb i w długą. :D
spiritus
05-11-2016, 01:07
Z tego co wiem to pomysł na T2 właśnie polegał na wymianie samych dupek w zależności od bagnetu. Więc powinieneś mieć nieskończoność.
Swoją drogą daj znać jak się pobawisz. Najlepsze co o tym szkle słyszałem to to że jest dobre na niedźwiedzia... Dasz miśkowi w łeb i w długą. :D
Też słyszałem, że toto dobre do samoobrony aaale wiesz...1300mm*1.5 kusi aaa jak dorwę jeszcze jakiś telekonwerter to z bezpiecznej odległości sąsiadkę (z drugiego końca miasta) pooglądam :D
Spirit a ta zabaweczka to nie ma czasem f/13 na długim końcu? Wiec z tc kiepsko będzie. Chyba że noktowizor podepniesz.
Tak. Istnieją noktowizory które można podpiąć do bagnetu lustra.
spiritus
05-11-2016, 14:04
Spirit a ta zabaweczka to nie ma czasem f/13 na długim końcu?
Nieee, nie ma.....ma f/16 :D
Wiem, że ciemno będzie aale i tak mnie korci aby się tym pobawić :D
F/16. No jeszcze lepiej.
Jak masz możliwość to się baw. Na sąsiadkę powinien akurat być. :D
"F/16. No jeszcze lepiej"
Nie doceniasz spiritusa. Tą ustrzeloną sąsiadkę... wyciągnie z ciemnicy. ;)
spiritus
05-11-2016, 19:19
"F/16. No jeszcze lepiej"
Nie doceniasz spiritusa. Tą ustrzeloną sąsiadkę... wyciągnie z ciemnicy. ;)
Bardziej poprawne będzie:
Tą ustrzeloną sąsiadkę schowa do piwnicy :D
No tak. Taką moc daje 120% ruski bimber? 1300/16 z ręki i jeszcze do piwnicy zdąży schować...
Chyba że mówisz o użyciu jako broń obuchowa? :D
spiritus
05-11-2016, 21:31
No tak. Taką moc daje 120% ruski bimber? 1300/16 z ręki i jeszcze do piwnicy zdąży schować...
Chyba że mówisz o użyciu jako broń obuchowa? :D
Nie ważna jaka bo stracę element zaskoczenia :D
Nie ważna jaka bo stracę element zaskoczenia :D
No tak. Element zaskoczenia to połowa wygranej. Więc siedzę cicho... :D
spiritus No i? Wybawiłeś się już?
spiritus
07-11-2016, 16:16
Nieeee....
Jeszcze nw kiedy to pozycze ;)
To spiesz się. Bo Ci jeszcze sąsiadka ucieknie. Albo piwnicę zaleje. :D