PDA

Zobacz pełną wersję : D7200 Nieudane połączenie z WiFi

Teekno
31-10-2016, 19:59
Witajcie. Mam problem otwórz chciałbym się połączyć się iPhone 6s przez WMU z moim D7200 ale za nic nie mogę nawiązać połączenia z siecią WiFi która generuje aparat. Podczas próby połączenia wyskakuje informacja, ze nie można się połączyć z siecią Nikon_WU.........

Ktoś z Was wie jak to zrobić?

OjTam
31-10-2016, 20:20
Sam z siebie się nie połączy. Musisz przez jakąś apke spróbować.

Teekno
08-11-2016, 21:01
Sam z siebie się nie połączy. Musisz przez jakąś apke spróbować.

Próbuje przez apkę WMU Nikona i jak w apce chce wejść w ustawienia połączenia to wyskakuje takie coś:

http://ifotos.pl/zobacz/IMG1896PN_axesxne.png

Natomiast jak próbuję się połączyć w ustawieniach to wyskakuje takie coś:

http://ifotos.pl/zobacz/IMG1897PN_axesxep.png

Więc o co chodzi? W ustawieniach aparatu wszystko jest ok. Próbuję się połączyć wg instrukcji i za nic nie da się.

siemalysy
08-11-2016, 21:57
Hej.

Próbowałeś usunąć aplikację ze smartfona i zainstalować na nowo. Wtedy spróbować się połączyć? Jeżeli nie pomoże to napisz sprawdzę jak to u mnie wygląda.

arrasrudasl
08-11-2016, 22:10
HTC820 wszytko działa pieknie moze masz w ustawieniach samej apki cos nie tak??

OjTam
08-11-2016, 22:26
To wygląda jakbyś miał problem z tele nie aparatem. Nie masz jakiegoś innego smartfona do sprawdzenia?

Teekno
08-11-2016, 23:09
To wygląda jakbyś miał problem z tele nie aparatem. Nie masz jakiegoś innego smartfona do sprawdzenia?

Próbowałem na Samsungu Galaxy A3 i niestety też jakaś kaszana. Co prawda łączy się ale dosłownie na 2 sekundy, po czym sieć generowana przez aparat znika w dostępnych wifi w telefonie. Po kilku chwilach znowu się pojawia jako sieć wifi i tak w kółko.
Możliwe, żeby coś było walnięte w aparacie? Kurcze nowa puszka, raptem 2 mc i niecałe 3000 zdjęć natrzaskane. Nie uśmiecha mi się go oddawać do serwisu.

dannywrocek
08-11-2016, 23:31
A zadam może głupie pytanie,ale nauczony doświadczeniem: jesteś odłączony od innych sieci wifi?

Teekno
08-11-2016, 23:42
A zadam może głupie pytanie,ale nauczony doświadczeniem: jesteś odłączony od innych sieci wifi?

Oczywiście, że tak. Gdzieś na yt znalazłem filmik jak gość przed połączeniem z aparatem usunął wcześniej zapamiętaną sieć - i ja tak zrobiłem.

GonzoG
08-11-2016, 23:50
Z Samsungiem mogą być takie problemy - od Androida 5 domyślnie jest ustawiony, że ma się łączyć stale z internetem, więc jak WiFi nie ma internetu, to wróci na połączenie komórkowe.

Z jabłkiem natomiast raczej problemem prędzej będzie jabłko, a nie aparat. Zmień konfigurację WiFi w aparacie, może to coś zmieni.

siemalysy
09-11-2016, 17:55
Ja łączę się z Samsungiem bez problemu. Jedyne co mnie irytuje to brak możliwości zamknięcia aplikacji WMU. Cały czas skrót jest na pasku systemowym. Muszę popatrzyć w ustawieniach bo jak na razie nie udało mi się nic z tym zrobić.

Teekno
09-11-2016, 19:36
Niestety nic nie pomaga. Zastanawiam się, czy to nie wada aparatu.

luck1985
10-11-2016, 00:50
Ja mam 6s, problemów nie miałem.
Pomijając fakt, że apka i cała ta funkcjonalność ssie po całości.

Wifi miałem normalnie włączone i nic nie usuwałem ani nie wył.
W aparacie coś z ustawieniami. Nie masz tam hasła żeby sparować dwa urządzenia albo hasło w aparacie?

Teekno
14-11-2016, 23:56
Ja mam 6s, problemów nie miałem.
Pomijając fakt, że apka i cała ta funkcjonalność ssie po całości.

Wifi miałem normalnie włączone i nic nie usuwałem ani nie wył.
W aparacie coś z ustawieniami. Nie masz tam hasła żeby sparować dwa urządzenia albo hasło w aparacie?

Niestety, nic nie działa. Robię tak jak instrukcja nakazuje. W telefonie też nie mam nic przestawione. Po prostu nie da się połączyć.

tomekpn
03-03-2018, 13:56
Niestety, nic nie działa. Robię tak jak instrukcja nakazuje. W telefonie też nie mam nic przestawione. Po prostu nie da się połączyć.

Czy udało się coś w tym temacie ?

Ja mam problem z połączeniem D5300 z Androidem 8.0 - tak jak wyżej łączy się telefon z aparatem, teoretycznie są połączone, bo nie można np. usunąć zdjęć, ale w aplikacji nie można wejść do zdjęć w aparacie. Co chwilę również rozłącza się i łączy ponownie. Irytujące...

TOP67
04-03-2018, 09:05
Ja mam problem z połączeniem D5300 z Androidem 8.0 - tak jak wyżej łączy się telefon z aparatem, teoretycznie są połączone, bo nie można np. usunąć zdjęć, ale w aplikacji nie można wejść do zdjęć w aparacie. Co chwilę również rozłącza się i łączy ponownie. Irytujące...

Wyłącz w telefonie WiFi+, czy jak to tam zwą.

cezet
06-03-2018, 13:47
Jeśli masz zapisane jakiekolwiek sieci WiFi w telefonie, z którymi tel automatycznie próbuje się połączyć - zapomnij je przed włączeniem WMU