PDA

Zobacz pełną wersję : Moj pierwszy film

young
27-10-2016, 19:12
Hej

Wrzucam do oceny film, ktory nakrecilem na prosbe kolegi. Skrot kilku rund w lidze Open Drift. Dajcie znac, co o tym sadzicie, Dzieki

Kamera Nikon D810 ze szklami Sigma ART 35/1.4 Nikor 85/1.4 Nikor 17-35/2.8

Dzwiek Zoom H6 i Rode video mic pro

https://youtu.be/Xg40_WxtIZ8

Greg81
28-10-2016, 10:48
Nie jestem znawcą w temacie, ale moja spostrzeżenia sa następujące - pierwsza częśc jest dla mnie znacznie lepsza , ciekawe ujęcia i ładnie poskładane , w drugiej troche obraz skacze i widac drobne niedopracowania.
Generalnie ciekawie wygląda film.
Ale niech sie wypowiedzą bardziej obeznani forumowicze.

jurkarol
28-10-2016, 11:09
film wg ogolnych trendów zrobiony, tylko ze do mnie to nie dociera. bo: meczacy podklad dzwiekowy, niepotrzebne spowolnienia w niektórych momentach. ze tak się robi w tej dziedzinie? moze można inaczej.
technicznie dobrze.

young
28-10-2016, 11:53
Dziekuje za opinie. Za pol roku zaczyna sie sezon i bede nagrywal druga czesc. Dokupilem stabilizacje i bede tez probowal nie podkladac muzyki, zobaczymy jak wyjdzie. Mam w planie jeszcze kilka ujec i chcialbym wstawic jakiegos efektownego timelapsa. Moze auto na torze na tle chmur. Mysle co zrobic, zeby film byl ciekawszy, mimo ze jazda w drifcie jest raczej monotonna, zmieniaja sie jedynie kierunki jazdy :grin:

jurkarol
29-10-2016, 15:52
jeszcze jedna rzecz, której mógłbyś unikac, to migawkowosc, cięcie ujec. zależy co chcesz osiągnąć, lecz obecnie jest to jakaś maniera często nie poparta potrzebą. w przypadku tego sportu człowiek chce sycic wzrok jakąś sytuacją a tu mu dano tylko ulamek sekundy żeby sobie obejrzec

young
29-10-2016, 17:38
Zastanawiałem sie jak urozmaicić i zroznicowac ujecia. Mimo ze ten sport jest widowiskowy, to jednak dosc monotonny. Non stop skret w lewo, w prawo, w lewo itd. W sumie po jednym przejezdzie juz wlasciwie niczego nowego w drugim nie zobaczymy. No chyba ze jakas kraksa sie przytrafi. W dodatku to typowy reportaz. Prawie nigdzie nie moge sie ustawic, ani nikt nie pojedzie tak jak chce, w 100% trzeba sie dostosowac do tego co sie dzieje i jakos to nagrac. Pierwszy raz w ogole biore udzial w czyms takim. Ogolnie kolega z filmu zadowolony, na tyle, ze mam krecic druga czesc. Nie mam pojecia jak to zrobie, jak pokazac to samo w inny i lepszy sposob.

fafniak
29-10-2016, 18:29
Bardzo sprawnie i naprawde przyzwoicie zrobione.
Część ujęć jakby przeostrzona
Jak inaczej pokazać - to jest dobre pytanie- nie mam pojęcia.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to umieszczając np. 3 kamerki go pro - pokazać sekwencje ruchów kierowcy przy jakimś trudniejszym manewrze. Czyli bieg, kierownica, ręczny(?), gaz, hamulec. Wydaje mi się ze połączone w 2 sekwencje (wnętrze/zewnętrze) - może być dobrym patentem. Chodziłoby o pokazanie trudności/skomplikowania takiej sekwencji ew. w zwolnieniu a potem w realnym czasie.
Poszukałbym odbić samochodów - może sam przytargał lustra, blachy ...
Poszukalbym jakiś emocji na twarzach
Odbić w okularach itp.

tomajk
29-10-2016, 20:34
Jak na początek bardzo dobry filmik. Doczepić się zawsze można do wszystkiego, ale wiem, że na torze wcale nie jest łatwo, bo i kierowcy muszą wykazać wielką chęć współpracy.
Co innego jak wszyscy "pracują" nad filmem a co innego reportaż.
LASKI, więcej dziewczyn i dłuuugie nogi, to zawsze jest dobra "przeszkadzajka" :D

young
31-10-2016, 14:19
Super, bardzo dziekuje za pomysly :-o
Ciezko dzisiaj jest uzyskac efekt "wow" Szczegolnie, ze w sieci nie brakuje filmow Red Bulla, czy Art Of Fly, do ktorych niestety zwykly zjadacz chleba, nie znajacy tematu porownuje wypociny takich amatorow jak ja.

Neskas
08-11-2016, 18:03
Kurde jak na pierwszy film to jest bardzo dobrze! Nie czepiajcie się ;)

madness
04-05-2017, 11:47
mnie się podoba, dobra robota

Drogis
06-05-2017, 18:13
Powtórzę jedną z wcześniejszych uwag: niektóre ujęcia jakby za bardzo wyostrzone.
Poza tym, bardzo fajnie zrealizowany materiał.

greku792
06-05-2017, 21:12
Jak dla mnie film bardzo fajny. Jak masz możliwość zamontuj na samochodzie w różnych miejscach kamery, najwiecej jak dasz rade, potem z tych ujęć coś wybierzesz ciekawego, do tego ujęcia z drona, jakieś statyczne itp.

Wysłane z Xperia Z3

suluben
16-07-2017, 12:23
Bardzo fajny film. Tak jak nie lubię samochodów, tak ten filmik podoba się. Dobra dynamika i dramaturgia, różnorodność ujęć, całość na duży plus.