PDA

Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki nr 121 - dogrywka

spiritus
26-10-2016, 22:59
Witajcie :)

Trzech śmiałków staje w szranki o tytuł mistrza #121. Wybierzcie tylko jednego! :)

23.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/10/23jpg_arqqraa-2.jpg
źródło (http://s2.ifotos.pl/img/23jpg_arqqraa.jpg)

24.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/10/24jpg_arqqrqp-2.jpg
źródło (http://s5.ifotos.pl/img/24jpg_arqqrqp.jpg)

25.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/10/25jpg_arqqrqh-2.jpg
źródło (http://s5.ifotos.pl/img/25jpg_arqqrqh.jpg)

madebyzosiek
27-10-2016, 09:36
Pierwszy... Ale tylko wpisem :)

spiritus
27-10-2016, 10:56
Kuurde...15. głosujących ludźki i prawie remis...przerzadźcie to trochę :D

rwpb
27-10-2016, 17:47
Kierownik sprzątający chyba pojechał sprzątać do Nottingham, więc może ja podbiję wątek.
Trzeci... wpisem :D

zbyszekD7000
27-10-2016, 17:53
No to ja sie tez wpisze :)

rwpb
27-10-2016, 17:59
Zbyszku, tu jest taki patent, że trzeba pisać który jesteś

zbyszekD7000
27-10-2016, 18:01
No to chyba wychodzi że czwarty :)

thekrycha
27-10-2016, 18:35
Piąty, a co :p Do 30 spokojnie dobijemy, w sensie głosów ;)

spiritus
27-10-2016, 18:36
Chyba będzie kolejna dogrywka :D

nie.Znajomy
27-10-2016, 19:47
Niech będzie. 6. Zagłosowane.
Zawczasu podziękować bym chciał za głosy dane na moje foto. Bez interneta będe pare dni dlatego Jak bym przypadkiem wygrał dogrywke to rawa niech śle drugi w kolejności.

spiritus
27-10-2016, 21:44
Ostatnia godzina i ostatnie minuty. Ludźki głosujcie!
Black_Sheep Dex p_paulaaa thekrycha aa Wy co...zwolnieni? :D

Jacek_Z
27-10-2016, 21:50
Zagłosowałem. I przeważyłem szalę ;)
Ale równo szli :)

Czarna_Offca
27-10-2016, 21:50
głośnięte Kierowniku :D

thekrycha
27-10-2016, 21:51
Ja Ci dam przywołanie, jak ja pewnie jeszcze przed Tobą głosowałem [emoji12]

spiritus
27-10-2016, 21:58
Ja Ci dam przywołanie, jak ja pewnie jeszcze przed Tobą głosowałem [emoji12]

Sprawdzałem funkcje życiowe Twoje i powiadomień :D

- - - - kolejny post - - - - - -

Zagłosowałem. I przeważyłem szalę ;)
Ale równo szli :)

Ooo...powitać...co z tego jak dalej remis? :D

pawl_s
27-10-2016, 22:45
Zagłosowałem, szkoda, że w Tapatalku nie działają ankiety. Specjalnie do kompa siadłem :D

Czarna_Offca
27-10-2016, 23:12
i moj faworyt wygrał ^^ yyeeaahhhh :)

Archibald6803
27-10-2016, 23:14
Wielkie dzięki wszystkim tym, którzy oddali swe głosy na moją ( 23 ) pracę; kolegom uczestniczącym w dogrywce serdecznie gratuluję.
Zwycięska praca, niestety, z czasami analogowymi mi się osobiście kompletnie nie kojarzy - a przecież taki był przewodni motyw tej edycji.....
MZ praca nr 24 najlepiej oddawała klimat analogowy z minionej epoki. Mam w albumie rodzinnym setki tego typu zdjęć. Sam długo zastanawiałem się czy aby nie iść w ten deseń z obróbką ale doszedłem do wniosku, że takich prac będzie mnóstwo...... więc wybrałem inny typ obróbki.

Piszę to wcześniej, przed ujawnieniem autorów prac, aby nie być posądzonym o stronniczość. ;-)

spiritus
27-10-2016, 23:22
Ufff...rzutem na taśmę wygrywa rwpb
Proszę o wypowiedzenie się nt nadesłanych prac (Arczi już usprawiedliwiony) oraz ogólnie do takiego cyklu (jak to widzicie). Z tego co wiem to rwpb zaraz gdzieś napisze jak uzyskał taki efekt bo z tego co wiem to wielu go o to pytało.

rwpb
28-10-2016, 00:09
Dzięki wszystkim za głosy. Nie spodziewałem się tego zupełnie, bo jak zauważył Arczi ta praca niewiele ma wspólnego z tematem. Wstawiłem ją tylko dlatego, żeby pokazać jak była zrobiona/obrobiona ta fotografia przeze mnie kiedyś. Jest to część większego projektu, można chyba powiedzieć, że długoterminowego o tytule "Spacer sentymentalnie". Ponieważ jak pisał wyżej spiritus wiele osób którym pokazywałem ten projekt pytało się o sposób obróbki, a na tym forum nawet nasz Kierownik jest tym zainteresowany, to postaram się opisać sam pomysł i realizację. Ale to wkrótce.

Co do prac, to moim faworytem była praca 11. Niestety, poległa. Szkoda, że w wielu pracach były użyte filtry zamiast samodzielnej pracy i zrównane pojęcia fotografii analogowej i fotografii starej/zniszczonej. A przecież fotografia i fotografowie także w epoce analogu dążyli do perfekcji i osiągania najlepszych rezultatów na które pozwalał im sprzęt i technika.

O dogrywce myślę podobnie jak Arczi, czyli praca 24.

Proponuję taką rzecz: Ponieważ ja nie będę brać udziału w rankingu i punktacji to dwa drugie miejsca są miejscami pierwszymi. A żeby nie było dogrywki, to proponuję aby fotkę na następną zabawę wstawił mój faworyt, czyli madebyzosiek. Byłby to oryginalny skan negatywu analogowego. Rawa nie będzie, ale tif 16bit na pewno. Niepowtarzalna okazja do zmierzenia się z prawdziwym analogiem. Co Wy na to?

spiritus
28-10-2016, 00:20
Jak już było to poroszone zosiek zgodził się zapodać swoje wypociny :twisted:
Myślę, że w takim razie czekam na tiffa od niego i JUTRO lecimy z nową zabawą (już bez NIK-a!!!). Mam nadzieję, że frekwencja dopisze.

Punkty rozdam jutro bo dzisiaj zajmuję się czymś z deka innym (mam nadzieję, że będzie do wglądu jutro...tzn już dzisiaj :D)

madebyzosiek
28-10-2016, 06:06
Co do prac, to moim faworytem była praca 11. Niestety, poległa.

Bardzo mi miło, nie ukrywam :) Co do faworyta mojego, praca nr 3 bardzo mi się podobała. Oczywiście wiem (wiedziałem) że użycie NIKa spowoduje efekty starej fotografii, szczerze mówiąc gdybym sam NIKa użył, to byłaby to wtyczka Silver Efekt Pro, a użyta byłaby do takiego "soczystego" BW, plus dodana byłaby winietka i po robocie ;) Dlatego właśnie uważam, że samodzielnie machanie suwakami daje lepsze "sprawdzenie możliwości". Ale do rzeczy... Spróbuję jak najszybciej kierownikowi spiritus wysłać tiffa do walki :) Pozdrawiam serdecznie :)

Dex
28-10-2016, 09:10

Zapomniałem. A dogryfka to raz dwa i kuniec.