Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Pieprzyk
Tradycyjnie, proszę o komentarze :)
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/10/2ikdw5k-1.jpg
źródło (http://oi66.tinypic.com/2ikdw5k.jpg)
modelka calkiem przyjemna, niestety nie pasuje mi ta poza z wygietym lokciem. nie wiem co, ale po prostu mi nie pasuje.
Ok, uprzejmie dziękuję za komentarz.
Xavier80
25-10-2016, 19:18
Nie lubię ujęć kadrowanych od dołu, ale tu przyznam szczerze, że mi się podoba:) Ja bym przyciął odrobinę więcej góry a zostawił nieco więcej dołu lub więcej góry i dołu (tu ma ledwo przycięty kawałek czupryny). Tak czy inaczej podoba mi się, fajna słoneczna kontra na włosach:)
Dziękuję za komentarz. Światełko faktycznie dopisało :)
Ten łokieć faktycznie trochę traci proporcje będąc bliżej obiektywu niż modelka. Następnym razem niech dalszą ręką odgarnia włosy;) poza tym bardzo ładne zdjęcie, modelka także.
I z całą wypowiedzią Xaviera się zgadzam.
Dziękuję za uwagi i komentarz.
Ręka wyszła strasznie zniekształcona. Szkoda, że nie widać palców u dłoni. W sumie niewiadomo, czemu ona się trzyma za te włosy. :)
Nie przemawia też do mnie sposób, w jaki umieściłeś ją w kadrze oraz proporcje zdjęcia. Szkoda też, że przepalony górny róg tak odwraca uwagę od modelki.
Na plus według mnie - ostrość i kontra na włosach. :)
Narożnik nie jest przepalony, choć może faktycznie trochę za jasny, a włosy trzyma w ten sposób żeby był związek z tematem :)
Resztę uwag przyjmuję na klatę, poprawię się następnym razem. Bardzo dziękuję za komentarz.
Krzysztof Orłowski
26-10-2016, 15:15
Mnie łokieć nie przeszkadza. Czasem przydaje się też do rozpychania. To zdjęcie jest ładne. Pieprzyk, łokieć i lekki uśmiech dobrze komponują się.
Narożnik nie jest przepalony, choć może faktycznie trochę za jasny, a włosy trzyma w ten sposób żeby był związek z tematem :)
Resztę uwag przyjmuję na klatę, poprawię się następnym razem. Bardzo dziękuję za komentarz.
Wiele do "poprawiania się" nie masz ;)
Dziękuję za miłe słowa, coś do poprawienia zawsze się znajdzie :)