PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z d70s- zaciecie przycisków?

lilka
27-05-2007, 21:22
Problem.
Przerzucałam zdjęcia z aparatu do kompa. Nagle wyskoczył komunikat, że zdjęcia nie mogą być przysłane. Patrzę a na wyświetlaczu mi miga bateria. Myślę- oho! świetny moment. Ale nic. wyłączyłam, spakowałam aparat. Włączyłam baterie do ładowania.
Dzisiaj chciałam zrobić dosłownie kilka fotografii ale ze karta byla pelna to pomyslalam ze usunę z kilka starszych. Włączam podgląd a tu zonk- parametry zdjęcia przeskakują jakby był wciśnięty klawisz w prawo bądź w lewo obok wyswietlacza i tak w nieskonczonosc. tak jakby byl wcisniety fizycznie caly czas, a nie jest. jesli przycisne cokolwiek to sie zacina i nie moge niczego zrobic oprocz wylaczenia pogladu przes nacisniecie migawki. moge wlaczyc menu i tyle, nie da sie ruszyc dalej bo tez sie zacina.

Pytanie.

Czy ktoś miał może podobnie? Bo nie wiem, może coś pomogło. Ja muszę mieć aparat za tydzień więc zanim prześlą do serwisu i odeślą to pewnie po wakacjach dostanę. :???:
Aha. Nic fizycznie nie mogło być wciśnięte, raczej.

BugsBunny
27-05-2007, 21:24
reset?
albo wyjmij baterie na dłużej
i zainwestuj w czytnik kart - szkoda aparatu

lilka
27-05-2007, 21:45
reset niestety nie działa.

szymony
28-05-2007, 09:45
Zgraj foty z karty jakimś czytnikem, a później ją sformatuj. Od padu baterii przycisk raczej się nie blokuje. A system plików podczas przerwanego procesu kopiowania, może się wysypać.

Zink
28-05-2007, 15:38
Ale to trochę dziwne, żeby od uszkodze nia systemu plików na karcie aparat zaczął wariować w zupełnie z tym nie związany sposób... a zbiegi okoliczności się zdarzają :). Jeśl izależy ci na czasie, to możesz oddać do innego serwisu, nie Nikona, tylko tam, gdzie mieszkasz. Usterka wygląda na tak drobną, że każdy serwis aparatów powinien sobie poradzić. No chyba, że masz aparat jeszcze na gwarancji i nie chcesz jej stracić.

BugsBunny
28-05-2007, 15:51
zanim udasz się do serwisu, zrób to co radzi szymony - powinno pomóc

markB
28-05-2007, 18:37
I zainwestuj w czytnik zamiast zgrywać z aparatu. Będzie i szybciej i bezpieczniej.

lilka
28-05-2007, 19:42
no cóż, dziękuję pięknie.
zrobiłam wszystko co mi radzono, ale nic nie pomogło.
aparat jest dwumiesięczny, więc na gwarancji jeszcze.
chyba kłania mu się serwis :/

BugsBunny
28-05-2007, 19:47
na czystej karcie też takie cuda?

lilka
28-05-2007, 19:49
tak, na sformatowanej.
chyba mu upał nie służy :D