Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Rakotz
photojeremy
12-10-2016, 22:36
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/10/ae5ac358a0a4c0c2d57a000320cbe84b7645353e-1.png
źródło (http://www.national-geographic.pl/media/cache/photo_view_big/uploads/media/photo/0010/18/ae5ac358a0a4c0c2d57a000320cbe84b7645353e.png)
Świetny kadr w znakomitej odsłonie. Nic tylko drukować :)
Masz też na dłuższym czasie gdzie lusterko jest bardziej wygładzone?
Za poprzednikiem. Jest pięknie, ja jedynie może dodałbym troszkę kontrastu :)
photojeremy
13-10-2016, 12:09
Oczywiscie mam na długim czasie, jak również bardziej kontrastowe...jednak to zdjęcie ma klimacik ;)
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Doskonały kadr, świetne światło, wyciągnąłeś z tego miejsca wszystko co najlepsze. Gratulacje.
Oj robi wrażenie, świetnie wszystko wykorzystane w kadrze. Ładna kolorystyka.
photojeremy
13-10-2016, 16:37
Dziękuję za miłe słowa :) długo już jestem na forum a tak rzadko z niego korzystam...muszę to zmienić ;)
madebyzosiek
13-10-2016, 17:08
Wspaniałe zdjęcie, już zgłosiłem do odpowiedniego konkursu :) Gratuluję!
Aż się nie chce wierzyć, że istnieje takie miejsce w realu,.. zupełnie jak scenografia do nie istniejącego jeszcze filmu.
Do zdjecia nie bede sie odnosil, zeby na marude i malkontenta nie wyjsc (ktorym jestem), slowo jedynie w tzw."kwestii formalnej"- nie ma miejsca ani obiektu o nazwie "rakotz"- jest "Rakotzbrücke", "Rakotzsee" lub, jesli chcemy cos o lokalizacji, "Kromlau" lub "Gablenz". Pzdr.
opad szczeny, znów, ładnie, świetnie uchwycone, pięknie wypracowane i obrobione
photojeremy
13-10-2016, 22:15
Wspaniałe zdjęcie, już zgłosiłem do odpowiedniego konkursu :) Gratuluję!
Dzięki Ci bardzo :)
- - - - kolejny post - - - - - -
Do zdjecia nie bede sie odnosil, zeby na marude i malkontenta nie wyjsc (ktorym jestem), slowo jedynie w tzw."kwestii formalnej"- nie ma miejsca ani obiektu o nazwie "rakotz"- jest "Rakotzbrücke", "Rakotzsee" lub, jesli chcemy cos o lokalizacji, "Kromlau" lub "Gablenz". Pzdr.
Miło, że tu są tak bardzo uczynni ludzie...nawet z tytułem pomogą :D
2pompony
21-10-2016, 13:57
Kadrowa rewelacja!
I kolejny przykład, że jeśli się ma odpowiedni powód, a także głowę na karku i wyrobiony zmysł - można łamać utarte szlaki, jak choćby ten mówiący o centralności kadrowania. Zresztą jak zawsze ze starymi i dobrymi zasadami: jeśli jest mocny powód i robi się z głową - efekty są powalające.
Jeśli miałbym coś zasugerować, to odrobinę ciaśniejszy kadr, dzięki czemu odciąłbyś te wyłamujące się z tonacji całości kwiaty z lewej strony i minimalnie zbyt zaakcentowane czernie (jak na ogólny pastelowy efekt). Niemniej jednak całościowo, i tak jak jest, to jedno z lepszych zdjęć z tego miejsca jakie ostatnio widziałem.