PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka używana drukarka laserowa?

grissley
10-10-2016, 13:36
Chciałbym jak najmniejszym kosztem stać się posiadaczem drukarki laserowej. Nie będzie się przemęczać (kilka druków dziennie), ma mieć duplex, być możliwie mała, cz-b, jak najtańsza w eksploatacji i w miarę długowieczna.
Na a**egro jest milion ofert poleasingowego sprzętu, od stówy w górę - ale może są jakieś modele szczególnie warte polecenia - jak tez takie, które należy omijać szerokim łukiem?
I na co zwracać uwagę przy zakupie?

ksh
10-10-2016, 13:56
Poszukiwanie zacznij od cen i dostępności tonera, ja miałem podobny zamiar ale wybrałem atrament brothera bo komplet tuszy kosztuje mnie 12zł z kosztami wysyłki, a jest na tyle ynteligentna że sama się czyści i nic nigdy nie zasycha, a zmiana tuszy jest od przodu za drzwiczkami, wifi działa, android drukuje, jest też wersja duplex.

amirez
10-10-2016, 18:22
Ja ma OKI od nich (http://www.komputernet.pl/). Była z nowym bębnem, toner taniutki. Może coś znajdziesz. Małą będzie trudno znaleźć. Używane mają swoje lata, a wtedy były duże.

grissley
11-10-2016, 00:51
Można kupić nową Brother, małe i duplexem, np tutaj:
http://www.x-kom.pl/p/210123-drukarka-laserowa-brother-hl-l2300d-duplex-kabel-usb-gratis.html
Cena jak za używane HP. Ale zastanawia mnie, dlaczego używany HP jest w takiej cenie jak ta nówka? Czy Brother ma tak dobry stosunek cena/jakość, czy też to po prostu dziadostwo i stąd ta cena? Lepiej brać jego, czy jakąś używkę?

ilon
12-10-2016, 14:41
ja bym brał brothera albo epsona

amirez
12-10-2016, 21:17
ja bym brał brothera albo epsona
No... i oryginalny toner za 260 zeta. Taniej wyjdzie nową drukarkę z gwarancją nabyć ;)
Przed zakupem sprawdź ile kosztuje toner.

Me_how
12-10-2016, 22:33
Też jestem tego zdania. Gdybyś zrezygnował z duplexu - co przy kilku wydrukach dziennie nie wydaje się pozbawione sensu - wówczas małą drukarkę z tonerem kupisz za 200PLN. Mam takiego małego xeroxa i jestem zadowolony.

grissley
13-10-2016, 10:39
Tonery do Brothera startują od 30zł (zamienniki)...

KaarooL
14-10-2016, 04:09
Faktycznie, po co duplex na te kilka wydruków dziennie?

Celowałbym w stare, sprawdzone konstrukcje typu HP 1100A, HP1200 itp.

Rafał_Sz
17-10-2016, 16:44
Mam HP 1018 który bezawaryjnie wydrukował już około 200 tys. stron. Toner regenerowany na 1500 stron kosztuje 12 zł. Jedyna wada - nie ma dupleksu.

madebyzosiek
17-10-2016, 17:18
Ja mam 1018 od chyba 2005 roku i już nawet nie wiem ile wydrukowała... Drukarka idealna, duplexu nie ma, ale prosty druk dwustronny, każdy da radę :)

leon28
17-10-2016, 18:07
Chciałbym jak najmniejszym kosztem stać się posiadaczem drukarki laserowej. Nie będzie się przemęczać (kilka druków dziennie), ma mieć duplex, być możliwie mała, cz-b, jak najtańsza w eksploatacji i w miarę długowieczna.
Na a**egro jest milion ofert poleasingowego sprzętu, od stówy w górę - ale może są jakieś modele szczególnie warte polecenia - jak tez takie, które należy omijać szerokim łukiem?
I na co zwracać uwagę przy zakupie?

z doswiadczenia proponuje drukarki laserowe hp. wprawdzie tej firmy raczej nie lubie, ale ich drukarki laserowe sprawuja sie w firmie calkiem calkiem. mamy kila laserjet 2055 z dupleksem i 1 -2 dodatkowymi pojemnikami. koszt druku smieszny, tonery zamienniki niczym nie rozniace sie od oryginalu kosztuja kilkadziesiat zlotych. drukarki poleasingowe o niewielkich przebiegach mozna dostac juz za 250-400 pln. jest dosc mala, czarno biala, tania w eksploatacji i co najwazniejsze, z dobrym supportem. wszelkiego rodzaju programy, drivery itd. pod wszystkie popularne systemy. pracuje zarowno pod windows, linux ios, dodatkowo posiadaja funkcje printserwerow, co fanie sprawdza sie, jak chcesz drukowac na niej z wiecej niz 1 komputera.

Kurtz
18-10-2016, 20:12
Macie może te 2055 Udostępnianie przez printserver z Windows Server 2012 R2 ?
U nas notorycznie sterowniki przestawiają na wszystkich tych drukarkach opcję Duplex na niezainstalowaną i sobie z tym nie poradziłem... ( nie żebym za bardzo się nad projektem głowił :P )

leon28
18-10-2016, 23:14
Macie może te 2055 Udostępnianie przez printserver z Windows Server 2012 R2 ?
U nas notorycznie sterowniki przestawiają na wszystkich tych drukarkach opcję Duplex na niezainstalowaną i sobie z tym nie poradziłem... ( nie żebym za bardzo się nad projektem głowił :P )

niestety pracujemy prawie wylacznie na linuxie