Zobacz pełną wersję : kupno instrukcji do D200
Hej!
Chcialbym kupic instrukcje do D200 w jezyku polskim oczywiscie legalna pytanie tylko gdzie ? Wiem ze wszyscy odsylaja do nikon polska ja oczywiscie odwiedzilem stronke i nie udalo mi sie znalesc ani oferty ani cennika .Wie ktos moze gdzie sie z tym zwrucic i ile ew. kosztuje instrukcja?
PS: Jesli ktos chcialby odsprzedac swoja to prosze o kontakt
Pozdrawiam!
blueblood
27-05-2007, 17:42
Witam
Ja kupowalem polska instrukcje do d-200 oczywiscie w w nikon polska niepamietam ile zaplacilem .Na stronie nikona nic nieznajdziesz musisz napisac do nich maila z prozba i oni wszystko Ci wyjasnia ,jak ja kupowalem to dostepna byla tylko ksiazeczka niemieli w wersi internetowej do sciagniecia .
zadzwon bezposrednio do serwisu.
Nie ma problemu z kupnem instrukcji w Nikon Polska. Kosztuje 80 złotych plus koszty wysyłki i płacisz przy odbiorze. Szybko i solidnie. Jedyny problem na jaki napotkałem to to, że nie chcieli wysłać mi jej do Irlandii. (ponoć taka opcja ma być możliwa niebawem).
dzieki wielkie , zadzwonie i zamowie .
PS: skoro do irlandi nie chcieli to tymbardziej do usa nie przesla ;)
Pozdrawiam
napewno wysla do kogos w polsce, a potem to juz pestka :)
Znajomy, który kupił mi d200 w USA, ma tam spróbować uzyskać bezpłatnie instrukcje w języku polskim. Jest przekonany, że mu się to uda bo tam to jest troche inny świat, klientów traktuje sie poważnie, a wielkie "dzieła" jakimi są instrukcjie obsługi udostępnie się bez problemu. Pożyjemy zobaczymy.
jeśli ta instrukcja kosztuje 80zł, czyli ponad 20 euro to firma nikon wspiera piractwo...
Witam wydaje mi sie ze kiedys widzialem polska instrukcje do D200 i innych na allegro i napewno nie kosztowała 80 zł ale to juz Twój wybór napisz i zapytaj tego sprzedajacego wydaje mi sie ze to wlasnie on mial ale w chwili obecnej nie ma wystawionych Pozdrawiam
http://www.allegro.pl/item196234610_nikon_d2x_d_2x_d2_x_d_2_x_instrukcja .html
Czy firma Nikon wspiera piractwo ?? Nie wiem . Wiem natomiast, że kupiłem D200 w Irlandii z anglojęzyczną instrukcją i dokupiłem w Nikon Polska instrukcję w języku Polskim. Obie książeczki są takie same jesli chodzi o druk. Taki sam dobry papier i tak samo dobrze złozone. Absolutnie Poska książeczka nie jest żadną podróbką. Więc gdzie to piractwo ??
witam
odrazu zastrzegam że nie pamiętam gdzie się z tym spotkałem - chyba na nikoniansach ale motyw był taki że ponoć mozna oddać instrukcje w jakimś tam języku (nową) i dostać w zamian instrukcję w wybranym języku... nie sprawdzałem ale obiło mi się o oczy... pozdrawiam
p.s. ja kupiłem do d2x'a w nikon polska - trwało to tydzien płatne przy odbiorze
http://nikoneurope-pl.custhelp.com/cgi-bin/nikoneurope_pl.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=15067&p_created=1121865604&p_sid=3k27w7Di&p_accessibility=&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX 3Jvd19jbnQ9MSZwX3Byb2RzPTAmcF9jYXRzPTAmcF9wdj0mcF9 jdj0mcF9wYWdlPTEmcF9zZWFyY2hfdGV4dD10b2t5bw**&p_li=&p_topview=1
albo krócej: http://42.pl/u/sh9
można tez w wyszukiwarke wpisać "tokyo" albo 15067
Potwierdzam ten Pan ze wskazanej aukcji na allegro sprzedaje oryginalne instrukcje m.in. do D200
ja kiedyś kupiłem instrukcję spod lady w FOTOJOKER'ze:D za jedyne 50zł:D
powerfactorx
25-06-2007, 10:44
a ja jestem ciekawy dlaczego do mojego 70-200VR nie dostałem instrukcji w języku polskim chyba sobie muszę zażyczyć dla samej zasady...