PDA

Zobacz pełną wersję : Plany modernizacyjne zabawy w RAWki

spiritus
03-10-2016, 23:59
Jak wiadomo od następnego tygodnia ja powrócę do pełnienia służby (nie wiem czy to dobrze czy nie ale Arczi z deka odpocząć też musi- napracował się to mu się należy ;)). Przypominając sobie pewną dysputę, propozycje jakie padają i coś co mi do głowy przyszło postanawiam pierwsze obgadać z Wami.

Poniżej kilka pomysłów na przyszłość do wdrążenia. Chciałbym aby KAŻDY (nawet osoby nie biorące udziały w zabawie się wypowiedziały).

1. Organizacja zabawy (czas na obróbkę i czas na głosowanie).
Wszystko miałoby się odbywać w ciągu tygodnia. Cztery dni na obróbkę, dwa na głosowanie. Jeden odpoczynku (lub też na ew osuw). Zabawa zaczynać miałaby się w czwartek i kończyć w poniedziałek o 22.00. Po tym czasie robię dwudniowe głosowanie.

2. Każdy kto się zadeklaruje to dodam jego maila do "subskrybowanych". Co to da? Otóż po rozpoczęciu zabawy wysyłam do tych osób maila z informacją o nowej zabawie.

3. Można wdrążyć ranking (to od #121).

4. Przebieg 10. zabaw.
Edycje XX1-XX8 przebiegają jak dotychczas (rawy od zwycięzców). W tym czasie szukałbym po forum rawa od kogoś PRO (można będzie podsyłać propozycje ponieważ nie oglądam wszystkich zdjęć w galerii). Kto to PRO? Ktoś zrobił fajne zdjęcie i ma same "mlaskanie i ciumkanie" w komentarzach a nie słowa typu "kosz" :D Taki RAW znalazłby miejsce na edycję PÓŁ specjalną XX9.
Edycja X10 posiadałaby rawy od zwycięzców XX8 i XX9 edycji + to co nam google grafika i możliwości PS-a przyniosą ;)

5. Osobny temat techniczny. W nim znalazłoby się miejsce na dysputę TYLKO I WYŁĄCZNIE techniczną. Kto jak coś osiągną, gdzie co i jak grzebać aby było git

6. Obecny luźny spam bym zostawił ;)

- - - - kolejny post - - - - - -

Wszelkie propozycje miłe do rozpatrzenia ;)

ksh
04-10-2016, 00:06
Moje sugestie.

1. Na głosowanie minimum 3dni musi być, już teraz były śmieszne ilości głosujących w kilku rawkach, za to na zbieranie prac też 3dni powinno być nie więcej.
2. Dobry pomysł.
3. Ranking to świetny pomysł i trzeba go utrzymać, Arczi... szacun na dzielni za to ;)
4. Ogólnie ok ale jak zacznie się zabawa z Ps to już wkraczamy na grząski grunt i odcinamy od zabawy bardzo dużą ilość dotychczasowych uczestników, którzy podchodzili na luzie i dla zabawy.
5. Z naciskiem na to by czołówka w ankiecie opowiedziała dlaczego tak obrobiła i mogą być też technikalia.
6. Pełna zgoda :)

spiritus
04-10-2016, 00:09
Co do P-sa to on jest wlasnie tez dla zabawy ;)
Juz od.kilkudziesieciu edycji jest dozwolony co 10.

madebyzosiek
04-10-2016, 07:23
W zakresie PSa trzeba jasno określić co wolno, a czego nie. Ja bym ograniczył używanie edytora do ewentualnego usuwania czegoś zbędnego ze zdjęcia, ale nic poza tym. Nie każdy PSa ma, nie każdy potrafi się nim obsługiwać na wyższych poziomach, no i czasem wystarczy trzy kliknięcia w NIK i już mamy rawa jak marzenie ;)

kkokosz
04-10-2016, 08:04
W zakresie PSa trzeba jasno określić co wolno, a czego nie. Ja bym ograniczył używanie edytora do ewentualnego usuwania czegoś zbędnego ze zdjęcia, ale nic poza tym. Nie każdy PSa ma, nie każdy potrafi się nim obsługiwać na wyższych poziomach, no i czasem wystarczy trzy kliknięcia w NIK i już mamy rawa jak marzenie ;)

Ale chyba istota tego "co dziesiątego" rawka jest taka, żeby można było WSZYSTKO, w dowolnym programie, czego tam kto używa? :)

spiritus
04-10-2016, 08:39
Ale chyba istota tego "co dziesiątego" rawka jest taka, żeby można było WSZYSTKO, w dowolnym programie, czego tam kto używa? :)

Dokładnie tak jest i chciałbym to zachować

RobertMiernik
04-10-2016, 08:44
czy 2 nie byłoby lepsze gdyby listę uczestników małpować na forum i użyć systemu powiadomień?
@ksywa i mamy powiadomienie bezpośrednio na forum.
Można by nawet wydzielić w temacie osobny post na powiadomienia -
1 post nowego tematu - zadanie
2 post nowego tematu - małpowane ksywy z listą uczestników

spiritus
04-10-2016, 08:50
Można wdrążyć i to ale część osób takiego maila może mieć w spamie

To może przy okazji się już tutaj zrobi tą listę człeków do powiadomień.
(przy okazji automat dopisał już poniższych) :D

1. Dex
2. madebyzosiek
3. thekrycha
4. Arczi_68
5. ZbyszekD7000

fafniak
04-10-2016, 09:10
Zakazałbym wstawiania widoczków do obrabiania. Najwyżej co 5 to mógłby być widoczek

Dex
04-10-2016, 09:13
Czyli teraz jak będzie nowa zabawa będe dostawał Spirytospam na poczte? :D wow :D ale mnie zaszczyt szarpnał :D jak po spirycie :lol:

Co do czasu, jestem za 4 + 3. Ten jeden dzień ewentualnej obsówy i wydłużenia ciutek nie robi ;) ile razy w sumie była jakaś taka obsówa? ;) A zawsze masz pod ręką Arcziego jak coś by pomóc, albo kogoś jeszcze znajdziesz by trzymać termin ;) I tak jeden tydzień jedna zabawa i jest gicior :) kto ma obrobić i tak obrobi.

Edycja no limit też jest spoko, chociaz ja sie nie znam na ps'ie więc raczej sie bawić nie będe, ale fajnie popatrzec co tam ludziska potrafią wyczarować :)

Spam - ja tam zawsze chętnie pogadam na jakiś temat o ile komuś to nie przeszkadza ;)

zbyszekD7000
04-10-2016, 09:35
Wszystko mi pasi :)
Ja bym był za 3+3 obróbka/głosowanie to takie najbardziej optymalne terminy.
Co do PS'a też bym pozostał z nim tylko w specjalnych. Nie każdy ma, nie każdego stać i nie każdy potrafi w nim robić. Sama obróbka wydaje się jest bardziej dostępna dla każdego, a edycje specjalne dają się wyżyć każdemu.
Co do pomysłu fafniaka, to takie troche ograniczenie dla zwycięzcy jakiego rawa miałby zamieścić, może masz rację, może nie, trudno mi to ocenić ale nie każdy w tej zabawie jest zawodowcem, sądzę że większość to jednak amatorzy którzy zdjęcia robią dla przyjemności.

spiritus
04-10-2016, 09:41
PS tylko i wylacznie dla specjalnych (czyli co 10).
Co do pomyslu fafniaka to tak jak pisal Zbyszek...jednak mozna zachecic aby ludzki wysylali cos innego niz widoczek ;)
Co do dni to jest tez opcja 5+2

zbyszekD7000
04-10-2016, 09:46
Eeee za długo :(
Trzy dni to jest aż nadto :)

ksh
04-10-2016, 09:48
Mozna przetestować czy 3+3 spełni swoje zadanie, byłoby dynamicznie, czasu na głosowanie nie mniej, a czekanie na prace jak już było wspominane i tak ogranicza się zazwyczaj do pierwszego i ostatniego dnia.

fafniak
04-10-2016, 09:52
Przecież wstawianie czegoś innego niż widoczki nie wiąże sie z byciem "pro", co wy gadacie...

zbyszekD7000
04-10-2016, 09:57
Masz racje, ale amatorzy mniej takich zdjęć robią, albo wcale, więc wybór mają mniejszy, ale idea słuszna :)

thekrycha
04-10-2016, 10:01
To moje trzy grosze poniżej :)

1. Jestem za 4+2+1, ewentualnie nawet 3+2+1 :) ... +1 na końcu być musi, bo to nie tylko obsuwy, ale i oczekiwanie na nowego Rawa ...
2. Git, ale powiadomienie forumowe też spełni taką funkcję, wystarczy 'otagować' wszystkich w wątku rozpoczynającym zabawę, np. @spiritus (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=68782), @thekrycha (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=56511), @koesh (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=68301), itd.
3. Ranking bardzo spoko, zastanawiam się tylko dla ilu miejsc przyznawać punkty ... czy aż dla 10, czy może jak w tematycznych tylko dla podium. Nie mam jeszcze zdania w tej kwestii ;)
4. Tak Tak Tak ... :D W poszukiwaniu specjalnego Rawa, można posiłkować się wynikami Fotografii Miesiąca :D ...
5. Ok, choć wydaje mi się, że ciężko będzie pilnować i rozdzielać ... ale od czego spiritus jest modem :p
6. Ok :D

zbyszekD7000
04-10-2016, 10:43
Ranking bym utrzymał nagradzając 10 pierwszych prac. Bez nagradzania za szybkość przysłania - bo to wypacza punktację.
Ale ranking taki jak w tematycznych to mi nie pasi bo się robią bardzo duże dysproporcje i prawie niemożliwe staje się dogonić czołówkę.

thekrycha
04-10-2016, 10:49
Ale w tematycznych główny ranking jest sezonowy, co 10 edycji ... więc nie widzę problemu z gonieniem ;)

ksh
04-10-2016, 10:51
Jedyna modyfikacja punktacji sensowna to że miedzy pierwszy, a drugim miejscem jest 2pkt różnicy żeby jednak promować najlepszego.
czyli:
1 - 10pkt
2 - 8pkt
3 - 7pkt
4 - 6pkt
...

zbyszekD7000
04-10-2016, 10:52
No ok, ale tak porównałem bo inaczej jest tu a inaczej u Ciebie :)

thekrycha
04-10-2016, 10:54
Jedyna modyfikacja punktacji sensowna to że miedzy pierwszy, a drugim miejscem jest 2pkt różnicy żeby jednak promować najlepszego.
czyli:
1 - 10pkt
2 - 8pkt
3 - 7pkt
4 - 6pkt
...

Chyba 1 -11 pkt, 2 -9 pkt, itd., inaczej 10 - 0 pkt ;)

W każdym razie, słuszna idea :D

nie.Znajomy
04-10-2016, 10:56
A mnie się widzi 4+2+1 i ranking 10miejsc
co 10ta specyjalna a reszta bez PS i bez wtyczek
Jak mówił kiedyś arczi - start koniecznie w piątek wieczór
i żeby śmieci można było wywalać zawsze

Jacek_Z
04-10-2016, 11:00
.Za.

.. Bez nagradzania za szybkość przysłania - bo to wypacza punktację.
Ale ranking taki jak w tematycznych to mi nie pasi bo się robią bardzo duże dysproporcje i prawie niemożliwe staje się dogonić czołówkę.
Tez tak sądzę.

To moje trzy grosze poniżej :)

1. Jestem za 4+2+1, ewentualnie nawet 3+2+1 :) ... +1 na końcu być musi, bo to nie tylko obsuwy, ale i oczekiwanie na nowego Rawa ...

3. Ranking bardzo spoko, zastanawiam się tylko dla ilu miejsc przyznawać punkty ... czy aż dla 10, czy może jak w tematycznych tylko dla podium. Nie mam jeszcze zdania w tej kwestii ;)

Też zgoda.
Myślę, że nie ma co punktować az 10-ciu miejsc. Tym bardziej że te odleglejsze miejsca często maja tyle samo głosów. Zróbmy pierwszą piątkę.
1 - 6 pkt (o 2 więcej niż miejsce 2)
2 - 4 pkt
3 - 3 pkt
4 - 2 pkt
5 - 1 pkt

ksh
04-10-2016, 11:00
Ale dwa dni na głosowanie to mało, jeśli będzie dużo prac to głosy będą się rozkładać dziwnie, w dwa dni nawet ze spamem czasami było mniej głosów niż prac :(

madebyzosiek
04-10-2016, 12:07

A, ja coś źle zrozumiałem. Jak tak to ok, ja jestem za :)

kalZakath
04-10-2016, 14:59
Można wdrążyć i to ale część osób takiego maila może mieć w spamie

To może przy okazji się już tutaj zrobi tą listę człeków do powiadomień.
(przy okazji automat dopisał już poniższych) :D

1. Dex
2. madebyzosiek
3. thekrycha
4. Arczi_68
5. ZbyszekD7000
6. kalZakath

Jacek_Z
04-10-2016, 18:32
Nie wiem czy sie da pprzez @ przywolanie bo ile kojarze to ustawiono tam ograniczenie co do mozliwosci ilosci przywolan w jednym poscie.
Chyba 5 na post.
Poszukam

notdot
04-10-2016, 19:47
Pasuje mi to co spirytus pierwotnie napisał
co do ilości czasu na przesyłanie i głosowanie - to trzeba spróbować, czasami 3 dni na przesyłanie prac może być dużo a czasami mało
pomysł fafniaka o nie krajobrazowym rawku - tylko jako sugestia, nie każdy ma studio, modelki, plenery

rwpb
06-10-2016, 00:08
Jeżeli chodzi o propozycje z pierwszego postu:
pkt. 1. Już teraz są narzekania na brak czasu, po skróceniu tego terminu prac będzie mniej. Wielu może po prostu nie zdążyć. Co wtedy z rankingiem? Wygrają ci, co mogą sobie pozwolić na codzienne bywanie na forum. Brak jest uwzględnionego czasu na jakąkolwiek dyskusję po rozstrzygnięciu zabawy. Zamiast dyskusji o wygranych pracach zaraz wątek jest przykrywany nową zabawą, a do starych nikt nie zagląda. A szkoda, bo warto by było dowiedzieć się czegoś o metodach obróbki wygrywających prac. Nawet Kierowniku sam się kiedyś pytałeś o ocenę swojej pracy czy o foto analogowe i wszystko poszło w niepamięć.

pkt. 2. jest nawet ciekawy.

pkt. 3. Jeżeli już musi być ten ranking, to proponuję zmienić nazwę zabawy z „Zabawa” na „Zawody”. Trzeba by też było dodać możliwość uczestnictwa tylko w zabawie bez zbierania punktów w rankingu, czyli uczestnik przed wysłaniem pracy musiałby się określić, czy bierze udział tylko w zabawie, czy także w rankingu, tak jak ja zrobiłem w cyklu Arcziego. A jeżeli już ranking, to dodał bym punkty za wpisy za rzeczową dyskusję na temat obróbki poszczególnych prac – na zasadzie innych for: np. pomógł, czy oceń post. Zachęciło by to do dyskusji na wyższym poziomie.

pkt. 4. Wykluczył bym możliwość dodawania czegokolwiek co nie jest w tych trzech rawkach. Bo po co dawać rawki, jeżeli można wziąć wszystko z internetu?

pkt. 5 i 6. Rozumiem, że w wątku ze zdjęciami piszemy bzdury i spam, a o zdjęciach i technikach dyskutujemy w osobnym wątku bez zdjęć? Troszkę to dziwne... Nie wyobrażam sobie takiej dyskusji. Raczej proponuję odwrotnie, o pracach dyskutować w wątku ze zdjęciami, a spam przenieść do innego wątku. Dodał bym jeszcze taki warunek: możesz spamować tylko wtedy jeżeli wysłałeś/wyślesz swoją pracę.

Dopisał bym jeszcze dokładną definicję co można używać w wywoływarce, a czego nie. Świat idzie naprzód, co niektóre wywoływarki potrafią już obsługiwać nawet warstwy, inne mają/będą miały wbudowane możliwości porównywalne do zakazanych filtrów. I co wtedy? Można tego używać? Trochę marudzę, ale już się o to pytałem i nie było jednoznacznej odpowiedzi.

notdot
06-10-2016, 20:59
pkt. 5 i 6. Rozumiem, że w wątku ze zdjęciami piszemy bzdury i spam, a o zdjęciach i technikach dyskutujemy w osobnym wątku bez zdjęć? Troszkę to dziwne... Nie wyobrażam sobie takiej dyskusji. Raczej proponuję odwrotnie, o pracach dyskutować w wątku ze zdjęciami, a spam przenieść do innego wątku. Dodał bym jeszcze taki warunek: możesz spamować tylko wtedy jeżeli wysłałeś/wyślesz swoją pracę.
o to tutaj jestem za jednak

spiritus
06-10-2016, 21:13
I wtedy swiecilby sie watek tyyylko ze spamem zamiast zabawe promowac ;)
Co do ew. zmiany regulaminu to przysiade do tego w nast tyg bo jest pare rzeczy do ogarniecia ;)

notdot
06-10-2016, 21:18
Wątek z zabawą też można promować ale nie koniecznie spamować

spiritus
06-10-2016, 21:29
Jakos niestety chetnych nie ma :/
Zmienilbym to ale bez ludzi temu przychylnych i pomocnych nic sie nie da.
Mozesz zaczac juz teraz cos pod temat pisac...próbuj.
Rwpb sie pewnie dolaczy...jak zaczniecie we 2. to moze to jakos ruszy ;)

Carlos_lo
06-10-2016, 21:33
spirytus - ty masz jakas wizje? podziel sie to pomozemy jak umiemy

spiritus
06-10-2016, 21:48
Spokojnie...przemysle pare rzeczy na spokojnie :)
Moze jeszcze cos do glowy wpadnie

rwpb
06-10-2016, 22:54
Kierowniku, ten wątek - nazwijmy go technicznym - miałby być jako tasiemiec, czy osobny do każdej edycji? Mnie interesowało by parę technikaliów. Teraz mam trochę czau luźniejszego i mogę popisać, bo niedługo to będę włączał kompa raz na parę dni.

zbyszekD7000
06-10-2016, 23:20
A kto Ci brobi pisać :) właśnie o to by chodziło żeby byli chętni do pisania w jaki sposób coś tam obrobili oraz żeby byli chętni żeby pytać, a przez to że nie ma takich dyskusji to spamujemy o głupotach żeby wątek był cały czas widoczny i żeby więcej ludzi go zauważyło i wzięło udział w zabawie, bo inaczej przepada w czeluściach forum. Bardzo chętnie widzielibyśmy dyskusje na temat obróbki bo każdy by z tego coś skorzystał dla siebie, ale jak sam widzisz nawet nie można nikogo zmusić żeby po skończonym głosowaniu parę słów skrobnąć na temat nadesłanych prac.
W nowej zabawie carlos coś fajnego zainicjował i jakby to pociągnąć dalej to myślę że byłoby to coś czego wielu oczekuje. :)

rwpb
06-10-2016, 23:47
A kto Ci brobi pisać :) ...
Właśnie, tylko gdzie pisać? Prace w aktualnej zabawie będą dopiero za parę dni, więc ciężko cokolwiek teraz o nich napisać. Pytania i dyskusja o 119 w wątku 120 nie wygląda dobrze, możliwe też, że nie będzie już uczestników ze 119, a pisanie o tym w 119 podbije 119, czyli nieaktualny już wątek. Sytuacja trochę patowa.

spiritus
06-10-2016, 23:56
Osobny watek tasiemcowy. Jak ktos jakies tutki ma fajne to podsyla itp itd ;)

zbyszekD7000
07-10-2016, 00:01
rwpb, trochę masz rację :)
Ale może zrobić tak, jak cię interesuje jakaś wersja obróbki kopiujesz ją i wklejasz do kolejnej zabawy, wszyscy czekają na głosowanie, czy głosują, a w wątku trwa dyskusja na temat konkretnej obróbki z zabawy poprzedniej. Podbijamy wątek, dyskusja się toczy, ale nie na zdjęcie jedno z tych co aktualnie poddane są głosowaniu co byłoby jakby przedwczesne ale o fotce z edycji poprzedniej. Ja bym tak to może widział.

kkokosz
07-10-2016, 06:33
Dopisał bym jeszcze dokładną definicję co można używać w wywoływarce, a czego nie. Świat idzie naprzód, co niektóre wywoływarki potrafią już obsługiwać nawet warstwy, inne mają/będą miały wbudowane możliwości porównywalne do zakazanych filtrów. I co wtedy? Można tego używać? Trochę marudzę, ale już się o to pytałem i nie było jednoznacznej odpowiedzi.

Jestem jak najbardziej przeciwny - i z tego, co pamiętam, obecny regulamin właśnie po długich bojach powyrzucał zapisy o konkretnych funkcjach i przyjął zasadę, że to autor RAWka narzuca ewentualne ograniczenia. Programy się różnią między sobą, trzeba by porobić (i aktualizować) listę funkcji w każdym z nich i ciągle prowadzić dyskusję, czy tego można, a tamtego nie i w jakich okolicznościach (że tak przypomnę dyskusję o stemplu). To tworzyło wątpliwości i powodowało, że notorycznie pojawiały się zastrzeżenia, że ten użytkownik coś zrobił i przeszło, a tamten zrobił (w zasadzie) to samo i jego pracę odrzucono jako niezgodną z regulaminem. Myślę, że naprawdę nie ma co do tego wracać ;)

A że między rawerami są różnice? No są, były i będą. Ale też każdy dobiera sobie rawera pod swoje umiejętności i preferencje - a zabawa ma na celu pokazanie, co kto z tym używanym przez siebie narzędziem potrafi zrobić. I najważniejsze - oceniamy gotową pracę, a nie liczbę przestawionych suwaczków i zastosowanych gradientów. Na końcu są przecież tylko jpgi. Pamiętajmy, że obecność jakichś funkcji w programie nie oznacza, że jego użytkownik będzie potrafił je twórczo i z sensem wykorzystać :)

Dex
07-10-2016, 08:40
Osobny watek tasiemcowy. Jak ktos jakies tutki ma fajne to podsyla itp itd ;)

Kto jest zainteresowany jak dana praca była zrobiona wrzuca fote oznacza z powiadomieniem autora i czeka az sie autor wypowie co i jak zrobił. Jeśli autor to zrobi :]
Wątek stricte technikalioobróbkojaktojestzrobione bez spamu dla alergików. Ład, skład i porządek dla tych co chcą wiedzieć jak dana praca była zrobiona.

notdot
07-10-2016, 23:25
Jakos niestety chetnych nie ma :/
Zmienilbym to ale bez ludzi temu przychylnych i pomocnych nic sie nie da.
Mozesz zaczac juz teraz cos pod temat pisac...próbuj.
Rwpb sie pewnie dolaczy...jak zaczniecie we 2. to moze to jakos ruszy ;)
wyczuwam ironię a może i sarkazm
bardziej chodzi o to by jednak rozdzielić około tematyczne rozmowy z tymi bardziej technicznymi
nadal brakuje mi wypowiedzi "po" tak autora zwycięskiej pracy jak i autora rawka oryginalnego
gdzieś to było kiedyś czasami ale umarło
natomiast nie odnoszę się w ogóle do kwestii podbijania wątku (tak, wiem, że to ważne) czy pisania o d... maryny

Kto jest zainteresowany jak dana praca była zrobiona wrzuca fote oznacza z powiadomieniem autora i czeka az sie autor wypowie co i jak zrobił. Jeśli autor to zrobi :]
Wątek stricte technikalioobróbkojaktojestzrobione bez spamu dla alergików. Ład, skład i porządek dla tych co chcą wiedzieć jak dana praca była zrobiona.

gdzie tu się daje plusa, bo w sumie to może być to o co mi właśnie chodzi i pewnie nie tylko mi
przy czym powiadomienia działają od niedawna

spiritus
08-10-2016, 01:01
wyczuwam ironię a może i sarkazm

słabo wyczuwasz albo jesteś zbyt przewrażliwiony :D

bardziej chodzi o to by jednak rozdzielić około tematyczne rozmowy z tymi bardziej technicznymi

Dlatego chce utworzyć wątek stricte tylko techniczny który byłby dodatkowo bazą wiedzy. Ot taki tutorial zróżnicowany z ciekawymi linkami do obróbki itp itd by się utworzył ;)

nadal brakuje mi wypowiedzi "po" tak autora zwycięskiej pracy jak i autora rawka oryginalnego

Noo niestety zapewne moja wina. Kiedyś tego ostro pilnowałem, później sesje miałem i chciałem pozaliczać jak się najwięcej da i wyjechać do UK. Zabawy robiłem czasem z trudem aa i końcem tego było "zatrudnienie" Arcziego, któremu nie napisałem aby tego pilnować bo warto. Teraz bd tego przestrzegać ;)

gdzie tu się daje plusa, bo w sumie to może być to o co mi właśnie chodzi i pewnie nie tylko mi
przy czym powiadomienia działają od niedawna

Spoko...plusiki prawdopodobnie też będą :D
Co do powiadomień to można to wykorzystać w technicznym też ;)

notdot
08-10-2016, 10:23
no to faktycznie z ironią to pojechałem, ale sam widzisz, jak są teraz powiadomienia to można jak najbardziej wątek techniczny zrobić, tak jak piszesz

spiritus
08-10-2016, 13:35
Wracając do subskrypcji.

Jest w poście tylko ograniczenie do 5. luda chyba więc dlatego maile by były najlepszym rozwiązaniem. Na grupowe PW też mam ograniczenie do 5. wybrańców.

To tylko test do ilu mogę powiadomienie wysłać: madebyzosiek zbyszekD7000 thekrycha Dex notdot kkokosz Black_Sheep p_paulaaa

Jak widać losowo wybrało 5. osób. Mimo tego, że wszyscy byli poukładani w liście.

Dziwne....bardzo dziwne.

Wybrało 5. osób a jak napisałem ponowny post to już wszystkich podlinkowało (proszę o potwierdzenie).
Może jak się napisze kilka postów to wtedy będzie to ładnie wyglądać?

Dex
08-10-2016, 16:01
Dostałem, ale forum masakrycznie u mnie działa :\

notdot
08-10-2016, 17:32
dostałem

Czarna_Offca
08-10-2016, 22:34
doszło :)

zbyszekD7000
08-10-2016, 23:39
Sorki ja w Neapolu więc z opóźnieniem odpowiadam, ale też dostałem :)

thekrycha
09-10-2016, 00:12
Spirit już wie, ale i ja dołączam ... żałuję, że nie z Neapolu :( Zbyszek czekamy na kolejną ciekawą foto-relację [emoji3]

spiritus
09-10-2016, 08:40
Dobra....czyli wychodzi na to, że jak się napisze posta pod postem i to połączy to można większą ilość wstawić...

kkokosz
09-10-2016, 13:12
Sorki, mnie też nie było wcześniej - dostałem powiadomienie! :)

p_paulaaa
10-10-2016, 11:54
Mnie też wcześniej nie było - powiadomienie doszło :)

moshica
11-10-2016, 09:43
Mam taką propozycję dla edycji od 121 do 129, jak już wszyscy napiszą co chcieliby zmienić, to Spirytus opisz ten regulamin jeszcze raz po wszystkich zmianach aby było to jasne dla wszystkich co do każdego punktu.
Analiza 2 stron różnych petycji na tę chwilę nie powoduje, ze wiadomo jak ta edycja konkursowa ma wystartować.