PDA

Zobacz pełną wersję : Tablet - dla ... 7 latka

piotereks
23-09-2016, 21:39
Witam Was serdecznie.
Zawsze przed jakimkolwiek zakupem, konsultowałem się z wami Forumowicze i prosiłem o poradę. Nigdy się nie zawiodłem a wybór zawsze był trafny.
mam nadzieję, że i teraz mi pomożecie.
Kupiłem kilka miesięcy temu w hm nie śmiejcie się Biedronce tably mYTab, w sumie chodził nieźle ale syn popsuł gniazdo ładowania i się zaczęlo, nikt nie potrafi, nie chce tego naprawię.
Postanowiłem kupić mu coś innego, mam nadzieję lepszego. Wybrałem to - link - http://www.euro.com.pl/porownanie.bhtml?p1=13822761542&p2=9556235702
jednak nie wiem do końca czym się kierować i którego wybrać, patrząc na androida i rozdzielczośc toten pierwszy wygrywa. Nie wiem jak z procesorem?
chłopak pewnie będzie sporo pogrywal. Doradzcie , na pewno wielu z Was zna się na tym dobrze i bardzo dobrze.
Proszę o pomoc i odpowiedz. Piotrek

piotereks
24-09-2016, 12:35
Proszę kogoś o pomoc. Może inne propozycje osiągalne w sklepach a lepsze od moich
moich propozycji.pomozcie

fafniak
24-09-2016, 12:57
Dam ci radę.. Nie kupuj i pomyśl o czymś innym. Nie komputer,tablet,komórka.

ksh
24-09-2016, 13:28
U mojego bratanka fascynacja tabletem minęła po tygodniu, ale za to nintendo 3DS od trzech lat używa jak mu wolno oczywiście, wiem że to dwie różne rzeczy ale... ta mini konsola jak na 2016 rok to nadal genialna zabawka i mocno interaktywna.

Kurtz
24-09-2016, 14:23
A ja w duchu odpowiedzi nie na temat powiem... kupuj książki. Najlepiej prawdziwe, papierowe i dużo.

piotereks
24-09-2016, 15:18
No tak. dzięki. książki, podręczniki itd. sa, chodzilo o tablet i to jeden z tych dwóch które mi się spodobaly. prosiłem o rady.szkoda..... niestety u mojego syna fascynacja tabletem nie minela, woli tablet od xbokcow playstation i innych, taki już jest.
Nadal proszę osbe która się na tym zan o pomoc. z góry dziekuje

dzasek
24-09-2016, 16:53
Z podanych tabletów zdecydowanie Lenovo TAB 2 A10-70F - tańszy, lepszy procesor, wyższa rozdzielczość pozostałe parametry takie same poza odrobinę większa baterią w tab 3. Moim zdaniem model A10-70F zdecydowanie wygrywa w tym zestawieniu. Z własnego doświadczenia tablety Lenovo mogę polecić poza tym do polecanego prze ze mnie modelu można kupić bardzo fajne silikonowe etui. Np. Takie
http://s.aliexpress.com/AZbyimaY

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Matt.
24-09-2016, 17:11
Hymmm wiem ze moze cena nie taka ale zastanowil bym sie bardziej nad Ipadem byc moze uzywanym, przerabialem tablety z androidem i nigdy nie podeszly mi do gustu natosmiast ipada mini 4 kupilem okolo tydzien po jego wprowadzeniu do sklepow i nawet nie planuje go zmieniac ;) zastanowil bym sie tez nad czym z windowsem ale to nie dla 7 latka ;)
Ps.
Z tych 2 zdecydowanie lenovo

Sent from my iPhone using Tapatalk

jo44
24-09-2016, 18:56
Z tych 2 zdecydowanie lenovo
Oba są Lenovo.

Matt.
24-09-2016, 18:59
Oba są Lenovo.

Faktycznie .... ja bym wybral yoge 2 ze wzgledu na qualcoma ;) mimo mniejszego taktowania lepiej sprawdzi sie w grach (one sa poprostu lepiej zoptymalizowane pod qualcomy niz mediateki) natomiast jezeli chodzi o przegladanie neta to oczywiscie ten z mediatekiem ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

piotereks
24-09-2016, 19:07
oj cos się już zarysowuje na horyzoncie. rzeczywiście chyba ten pierwszy z nich jest mocniejszy jak do grania.
jeśli możecie proszę o dalsze oceny!

dzasek
24-09-2016, 19:07
Qualcom jest lepiej zoptymalizowany pod gry a sprawdzał kolega jakie układy graficzne oba zawierają. Lenovo w yoge postawiło na design, oszczędzając na procesorze i matrycy.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Rycerz
24-09-2016, 19:12
dla 7 latka?
jakikolwiek. Najtańszy.
I tak bedzie zadowolony. I tak za kilka lat wymienisz. Albo szybciej jak go zepsuje. Co moze stać sie w kazdej chwili ;-)

pawl_s
24-09-2016, 19:33
Mój mały ma na razie acer b3-a20, 10 cali, ale wcześniej miał Asusa MemoPad HD 7. Dla niego wszystko jedno było jaki i tak złącze usb do ładowania urywał.

adamoff
24-09-2016, 22:07
Jakikolwiek najtańszy polecam, najlepiej z jakąś obudową ( skórką) która ochroni trochę tablet kiedy upadnie ;). Mój kumpel kupił ostatnio synowi w wieku 9 lat tablet za bagatela 2000zł , mały niestety po tygodniu czasu potłukł go bo mu upadł xD. Ogólnie bardziej polecam laptopa bo nie jest tak mobilny jak tablet i nie będzie go tak często przenosił przez co może tablet dłużej pożyje.