PDA

Zobacz pełną wersję : Awaria Silnika AF w puszce - d70s

nimlot
27-05-2007, 01:46
eh ...
ostatnio pozyczylem aparat
wrocil do mnie i ku mojemu zdziwieniu przy ostrzeniu z 50/1.8 cos zaczyna pierdziec jak obiektyw ma ostrzyc na jaka kolwiek odleglosc ... jak AF kreci sie w strone nieskonczonosci, to jest wszystko ok.
Po zalorzeniu obiektowow z SWM takiego problemu nie ma. Dzisiaj pojechalem do FotoJoker'a i po zalorzeniu innej 50 sprawa jest jasna ...
Silnik w Puszce ma problem .... to ze serwis to wiem - ale czy ktos moze mial do czynienia z czyms

karpik
27-05-2007, 07:47
moj d70s strasznie skrzypi podczas ostrzenia. Na tamronie moze nie az tak bardzo ale na sigmie 70-300 jak ma przeleciec caly zakres ogniskowej to nie da sie go sluchac. Nie wiem co jest, tak mi sie wlasnie wydaja ze to silnik od af. Takze wiem ze na pewno czeka go serwis, ale poki co sezon weselny trwa i nie da rady, na tamronie bywalo tak ze w kosciele ustawialem recznie ostrosc potem przeskok na af i on juz ostrzyl dobrze, wyrabial sie, przy malej zmianie ogniskowej obiektywy nie piszcza. Denerwujacy problem

nimlot
27-05-2007, 09:54
no to dokladnie mam cos takiego ....
za tydzien mam slub do pstrykania takze wyslanie puszki do serwisu w tym tygodniu nie jest mozliwe bo pewnie i tak i tak nie wroci do mnie na czas
ehh .. pozniej chcialem wyjechac na jakis odpoczynek tygodniowy ale raczej aparat pokrzyzuje plany ;/ - i bede musial poczekac az serwis naprawi usterke ....

Karpik
mimo tego ze body wydaje dziwny dzwiek z siebie przy ostrzeniu to puszka dziala taka jak powinna ?