Zobacz pełną wersję : r1c1 i problem z su-800, lampy nie blyskaja
wierzba6
19-09-2016, 23:38
kupilem ostatnio to cudo ( dziala z nikonem d7200) , wszystko dzialalo super, zaczalem sie bawic ustawieniami i nagle przestalo wyzwalac flesze. myslalem ze moze baterie, zmienilem w lampach i kontrolerze i dalej to samo, po zdjeciu su-800 i wybraniu aby odpalal je aparat flesze dzialaja. przegladam ustawienia kontrolera i nie widze nic nieprawidlowego. instrukcja tez duzo nie mowi. Chyba nie ma szansy abym je 'rozparowal'? z gory mowie ze grupy i kanaly sa ok, patrzylem na innych i tak samo nic...moglem cos przypadkiem zmienic w aparacie? bede wdzieczny za jakies rady
wierzba6
21-09-2016, 23:06
nikt nic? chyba mam padniety su-800, nie zapala sie lampka ready i po chwili wyswietla slaba baterie, pomimo prob na 3 roznych firmach baterii nowych z opakowania,
no chyba masz padnięty bo ostatnio bawiłem się su-800 + r1c1 zarówno na d5300 jak i d7100 i wszystko działało. Ustawienie tego jest na tyle proste, że pewnie su-800 się zepsuł skoro całość nie działa. Mając d7200 nie kupowałbym w ogóle su-800 tylko panel SG-3IR - taniej i przede wszystkim lżej
wierzba6
22-09-2016, 21:40
wlasnie odsylam do nikona zobaczymy co oni na to, panel jest w zestawie i na nim smigam:D jako ze jestem poczatkujacy to zapytam, moze glupio, a czy odpalanie z aparatu jako commandera ma takie same mozliwosci jak z kontrolera? znaczy to rozumiem nie jest zwykla fotocela tylko mam regulacje pelna?
tak - jest pełna kontrola - na tym polega system CLS :)