PDA

Zobacz pełną wersję : Pasek reporterski do długiego szkła typu 400/500/600/800mm

Groniu7
14-09-2016, 21:10
Witam,
interesuje mnie zakup solidnego profesjonalnego paska reporterskiego na zestaw długie szkło jak w temacie+body.

Wymogiem jest:
- wygoda w użytkowaniu,
- bardzo solidne wykonanie,
- bezpieczny transport sprzętu (udźwig) około 5-6kg,
- element wkręcany w stopę albo z jakimś zabezpieczeniem przed odkręcaniem się lub najlepiej obrotowy 360,
- Jeżeli jest element zabezpieczający to mocowany w taki sposób aby w przypadku odkręcenia sie elementu obrotowego/montażowego os stopy nie wyrwał się obiektyw z mocowania puszki jak "poleci' w dół.
Bo widziałem pewne paski ale z zabezpieczeniem mocowanym prosto do puszki tam gdzie jest oryginalny pasek na szyję ale to odpada pzy tak długim i ciężkim szkle.

Budżet w granicach zdrowego rozsądku ale ogólnie nie gra to większej roli.

Pozdrawiam

Zelber
14-09-2016, 23:10
Co jest "nie tak" z oryginalnym paskiem od obiektywu?

Groniu7
14-09-2016, 23:38
Dla mnie pasek reporterski to taki co przekladam go na ukos przez szyje, jest wygodny, nie wpija się w szyję przy takiej wadze i o odpowiedniej długości żeby meć obie ręce wolne i nie martwić się, że się zsunie z ramienia i spełnia wymogi opisane powyżej.
Paski na szyję oryginalne Nikona są mega ok! ale to nie to... czego tym razem szukam :)

mmluty
22-09-2016, 12:33
Może coś takiego jak w linku Cię zainteresuje.
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/peakdesign-slide-tallac-pasek-na-szyje-kolor-morski.html?utm_source=criteo.com&utm_medium=cpc&utm_campaign=lowerfunnel
Sam się do tego dopiero przymierzam więc mojej opinii nie będzie, ale wygląda interesująco i jest to cały system z płytkami do mocowania aparatu czy obiektywu do statywu, więc może spełnić Twoje oczekiwania.

Groniu7
24-09-2016, 00:02
Witam,
miałem przyjemność ostatnio widzieć tę propozycję i faktycznie fajny sposób montazu i wykonanie.

Ostatecznie zakupilem i wykonam testy paska F1 King Kong GGS.
Solidne wykonanie i obrotowy detal mocyjący z blokadą. Zobaczymy...