Zobacz pełną wersję : Yongnuo YN-685 instrukcja PL
grzegorzdz72
08-09-2016, 21:39
Witam,
Poszukuję polskiej instrukcji do lampy Yongnuo YN-685. Coś, ktoś pomoże ?
jak się zmuszę, to zeskanuję ci do jutra wieczora.... chyba że ktoś ubiegnie mnie :)
grzegorzdz72
08-09-2016, 22:08
jak się zmuszę, to zeskanuję ci do jutra wieczora.... chyba że ktoś ubiegnie mnie :)
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Poproszę maile, wieczorkiem będziecie mieli instrukcje w PDF ;)
grzegorzdz72
09-09-2016, 18:22
[email protected] i z góry dziękuję
grzegorzdz72
11-09-2016, 14:59
Ponawiam prośbę. Czy jest ktoś w stanie wysłać mi polska instrukcje do YN-685 ?
Poszło na pocztę, sorki że dopiero dziś.
grzegorzdz72
12-09-2016, 08:44
Poszło na pocztę, sorki że dopiero dziś.
Instrukcja przyszła na maila. Dzięki :-)
nikoner89
14-09-2016, 16:52
Jeśli to nie problem, także proszę o instrukcje w języku polskim. Z góry dziękuję :)
[email protected]
Ten temat byłby o wiele praktyczniejszy, gdyby właściciel skana instrukcji wrzucił to na dropboxa czy jakikolwiek inny serwer i podał linka. A nie co chwila "żebromaile" o instrukcję...
Ten temat byłby o wiele praktyczniejszy, gdyby właściciel skana instrukcji wrzucił to na dropboxa czy jakikolwiek inny serwer i podał linka. A nie co chwila "żebromaile" o instrukcję...
z chęcią, ale nie mogę i tu nie chodzi że nie mam dropboxa czy nie potrafię tego zrobić ;)
- - - - kolejny post - - - - - -
nikoner89 sprawdź pocztę ;)
Mnie gdzieś wcięło instrukcję pl. Prosiłbym o jakiś namiar na nią.
nikoner89
06-10-2016, 08:05
Dziękuję Galowy :)
Instrukcję możesz dostać dzwoniąc bezpośrednio do yongnuo. Miły gość odbiera telefon, podajesz mu maila i wysyła Ci w minutę ;)
Radek333
18-10-2016, 23:46
Czy mógłbym też dostać instrukcję na adres:
[email protected]
Lampa w drodze to i ja bym chętnie przygarnął.
[email protected] z góry dziękuję
Witam, mogę też prosić powyższą instrukcje:
[email protected]. Dzięki
ja już mam dziękuję.
wrzucam do ściągnięcia (nie wiem ile to aktywne - taki upload znalazłem)
http://wyslijto.pl/plik/6ajl7ewgtb
Podziękować dzisiaj jeszcze działa.
zarychta3
15-11-2016, 19:47
Witam
Mogę również prosić o instrukcję YN-685 PL? Z góry serdecznie dxziękuję
Tutaj link z instrukcja https://drive.google.com/drive/folders/0ByYbnJ6Kx5ltUUtwS2NXbG9ZUUU?usp=sharing
Ps
Mam nadzieje ze nie wygasnie za szybko ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
troche poza tematem, ale pytanie do uzytkownikow tej lampy
czy po paru m-cach "normalnego" użytkowania zauważyliście jakieś problemy z jakością wykonania?
w sensie czy nie zaczęła się rozpadać :)
słyszałem opinie o starszych modelach że z jakością wykonania nie było tak kolorowo
madebyzosiek
20-03-2017, 13:00
Ja mam styczność z wersją na Canona, która robi śluby. Przyklejałem czerwony plastik zasłaniający diodę wspomagania AF. Oprócz tego trzeszczy, wiadomo nie jest to SB910... Ale nie rozpada się. Yongnuo to jedne z lepiej wykonanych chinoli...
Mam wersję nikonowską, używaną normalnie, niezbyt intensywnie od 8 miesięcy. Póki co żadnych oznak zużycia. Oprócz tego mam od kilku lat 460, używane do świecenia "studyjnego". W jednej z nich urwało się jedno ze skrzydełek klapki pojemnika na baterie - mimo to pojemnik można zamknąć. W drugiej żadnych uszkodzeń. generalnie jest ok.
MCFotograf84
05-11-2017, 16:37
witam , mam problem z lampą błyskową YN 685 SPEEDLITE !!!
nie świecą mi sie światełka EMITER WIĄZKI WSPOMAGANIA AF !!!
co mam zrobić
madebyzosiek
05-11-2017, 16:49
co mam zrobićWłączyć wspomaganie z poziomu aparatu...?
MCFotograf84
05-11-2017, 17:52
co mam zrobić
jak to zrobić ...
madebyzosiek
05-11-2017, 19:30
jak to zrobić ...W menu aparatu upewnić się, że opcja "Dioda wspomagania autofocusa" jest ustawiona jako "włączona". Do tego pamiętać, że wspomaganie będzie działało na centralnym punkcie, w trybie AF-S... Ech... Czemu tak wielu nie potrafi zajrzeć do instrukcji...
nikoniarz
05-11-2017, 19:57
Do tego pamiętać, że wspomaganie będzie działało na centralnym punkcie
Powinno działać na każdym.
Keszelski
15-12-2017, 07:41
Czym zasilacie lampę - bateriami AA (4x1,5V) czy akumulatorami (4x1,2V)?
Jeśli bateriami, to na ile mniej więcej błysków wystarcza komplet baterii?
Zdecydowanie akumulatorki. Ja używam i polecam eneloop.
Czy mógłby ktoś potwierdzić/zaprzeczyć, czy moje YN 685 jest wyjątkiem, czy to typowa "wada" tego modelu.
Kupiłem lampę dwa dni temu. Gdy włączam ją pierwszy raz po dłuższym czasie (przykładowo po 3-4 godzinach od ostatniego włączenia) od razu po logu powitalnym w trakcie ładowania kondensatora pokazuje mi się informacja low battery po czym po chwili lampa całkowicie się wyłącza. Muszę wtedy przesunąc włącznik na OFF i znów na ON i dopiero wtedy za drugim włączeniem się uruchamia. Czy to typowe w tym modelu?
Lampę odpalam na nowych kompletach markowych baterii (nie akumulatorków) więc nie powinno być tu problemu zbyt niskiego napięcia/natężenia. Zastanawiam się, czy mój egzemplarz nie ma skopanej elektroniki tym bardziej, że nie znalazłem na żadnych forach opisu podobnego problemu w tym modelu.
Kojocisko
07-02-2018, 15:29
To nie jest typowe. Ale... twoje markowe baterie mogą nie wytrzymywać początkowego poboru prądu, spada im napięcie i lampa raportuje "battery low". Za drugim razem coś już ma kondensatorze i baterie wytrzymują pobór prądu.
Dokonaj testu na porządnych akumulatorach, to będzie dużo bardziej miarodajne.
Dziękuję za odpowiedź. Na akumulatorkach jest póki co ok. Dokładniej potestuję jeszcze w weekend.
Mam pytanie dotyczące Yn 685. Nie mogę znaleźć ustawień synchronizacji na 2 kurtynkę, instrukcję mam bardzo skromną i nie znajduję odpowiedzi. Lampa podpinana do D5100, ktoś pomoże?
madebyzosiek
13-02-2018, 23:54
Albo w aparacie ustawiasz błysk na drugą kurtynę, albo tak jak w Yongnuo 568 EX, jest przycisk z takimi strzałkami w prawo i ustawienie przezroczysta strzałka pierwsza, a biała druga to był błysk na drugą kurtynę. Tak myślę ;)
Jak wygląda symbol 2 kurtynki to wiem, ale nie mogę w przyciskach znaleźć opcji uruchamiania. Wg instrukcji w miejscu gdzie powinienem mieć SYNC na wyświetlaczu mam +/- i w żaden sposób nie mogę tego przełączyć.
na aparacie ta lampa nie ma na 2 kurtyne sama w sobie, musisz to ustawic w aparacie tez mam ta lampe bardzo spoko zwlaszcza z tx
dziękuję za podpowiedź. Wszystko opanował aparat a już chciałem lampę rozkładać :oops:
Witam mam ten sam problem brak przycisku sync.
Mam d7200 i younguo 685
Jak ustawić drugą kurtynę?
Przecież tylną kurtynę migawki dla lampy "od zawsze" czyli od zamierzchłych czasów analogów, ustawiało się w aparacie i nagle wszyscy zapomnieli jak to się robi?
Mam d7200 i nie ma opcji załączania tylnej kurtyny. w lampie też nie ma opcji hss.
Sprzęt mam od niedawna.
Pomożecie ?
Instrukcje to myszy zjadły, rozumiem. Zdarza się.
Mam d7200 i nie ma opcji załączania tylnej kurtyny.
Ależ jest. Przycisk z błyskawicą i tylne kółko.
w lampie też nie ma opcji hss.
Oczywiście, że nie ma, bo HSS jest realizowane przez body. Menu E1.
Jak czytam ten wątek to sobie myślę, że ciężkie czasy nastały dla fotografujących z lampą. Kiedyś było dla wszystkich oczywiste, że aparat steruje lampą a dzisiaj to już nie wiadomo czy lampa aparatem czy aparat lampą. Ja jednak zostanę przy tym, że to aparat steruje wyzwalaniem błysku.