Zobacz pełną wersję : Koreks
Dzień dobry. Noszę się z zamiarem kupna kilku akcesoriów, które ułatwią mi wywoływanie filmu i między innymi jest koreks. Tu moje pytanie - jaki kupić? Paterson, czy kaiser, bo jobo to nie ten przedział cenowy. Szukam raczej standardowej pojemności 2x135, 1x120. Możecie coś polecić?
Sławomir
29-08-2016, 20:15
"...Paterson, czy kaiser...." a jakie to ma znaczenie? Koreks służy do wywoływania filmów. I tyle. Ma być szczelny po dokręceniu. jedyną ważną opcją jest pojemność 2 czy 5 filmów. I tyle. Znajdź na wyprzedażach tanie koreksy. bo marka nie ma znaczenia. Chyba, że chcesz rozbudowywać system do wywoływania do tylko JOBO.
RobertMiernik
29-08-2016, 21:20
Kaisery są odrobinę wygodniejsze, bierz Kaisera.
...ale wcześniej poszukaj czy nie uda Ci się jobo dorwać (choćby z Niemiec) zdecydowanie warte są wydania większej kupki zielonych
kasera mam nowke i jak zakladanie jest super filmu zwlaszcza 120 to potrafi pare kropel przy przewrotkach poleciec z niego
Polecam Kaisera na film 35 i 120. Łatwo się go ładuje i mój akurat był niekapek :)
mam kaisera do 120 i super nie cieknie ale trzeba szczelnie zamknac i pamietac by przy zmianie plynow nie polecialo na boki bo wtedy troszke ta resztka potrafi poleciec
pioterkow
10-05-2017, 16:02
Używam Paterson i Jobo - Kaisera też kiedyś miałem i nie narzekałem na jakoś (może trafił mi się niekapek).
Wszystkie te koreksy są godne polecenia :)