Zobacz pełną wersję : Jinbei HD610 zapowiedź
Pojawiła się zapowiedź nowej lampy plenerowej Jinbei HD610 Niesamowicie krótki czas błysku, regulacja do 1/256 zapowiada się ciekawie...
http://flashhavoc.com/jinbei-hd-610/
jacek_wozniak
23-08-2016, 09:12
610 ;)
super opcja, ciekawe jak współpraca z YN622 albo PixelKingami itp :) niby nadajnik ma stopkę, więc może by zadziałało przeniesieni informacji do 622-TX :)
przy tej ilości błyskadeł dzisiaj na rynku trzeba jednak myśleć o mieszaniu systemów, bo chciałoby się czasem najlepsze elementy z kilku firm...
Cena też pewnie będzie ok 2500-3000zł :)
Nie widzę informacji o wadze.
Waga chwilowo jest niewiadomą :D
https://www.youtube.com/watch?v=QOmia64cqpI
- - - - kolejny post - - - - - -
610 ;)...
Tak oczywiście - nie widzę możliwości edycji tytułu
RobertMiernik
23-08-2016, 12:08
Nie widzę informacji o wadze.
2.95 KG with battery attached
2.35 without
Fenthorn
15-06-2017, 10:13
Czy ktoś ma jakiś pomysł, jak połączyć HD610 z kilkoma SB-910 ? Receivery do TR-612N są w ofercie na Ali, ale w Polsce chyba niedostępne. Jak to ugryźć ?
jacek_wozniak
16-06-2017, 22:47
A masz już jakiś system radiowy pod te SB-910?
Może lepiej wyzwolić 601 innym wyzwalaczem? (niestety tracąc ttl, za który się płaci...)
Fenthorn
17-06-2017, 14:59
Nie, niestety nie mam, do tej pory komunikacja była w CLSie. Czasem potrzebuję TTLu, gdy trzeba działać szybko. Wychodzi na to, że trzeba zamówić odbiorniki do TR-612 z Chin. Cena atrakcyjna. Zamówiłem 2, po około $38 od sztuki. Niestety trzeba długo czekać na przesyłkę.
jacek_wozniak
24-06-2017, 23:44
miałem w tym tygodniu 610 na testy... lampa super gdyby nie jedna mała wada... dedykowany wyzwalacz nie działa :D
można przekazać wszystkie ustawienia na lampę, wyzwalacz wykrywa aparat, bo się zapala nawet mała ikonka aparatu na wyzwalaczu, przy TTL jest nawet jakiś impuls (jakby przedbłysk) z lampy i nagle d..... po przedbłysku nie ma błysku głównego, a na manualu nic nie błyska :) po podpięciu 622 po kablu i zmianie mocy na gałce, plus ustawienie lampy na HSS wszystko działa cacy :D lampa wyzwala bez problemu, pięknie oświetla cały kadr na każdym czasie synchro i ma fajną lampę pilota, który można ustawić, żeby był proporcjonalnie mocny do bieżącej mocy lampy... tylko dlaczego nadajnik nie działa? :) sprawdzane z d800 i d750 :) taka sama reakcja... szkoda... może jak wyjdzie nowy firmware
jacek_wozniak
05-07-2017, 11:28
sprostowanie :) Fripers odkryło, ze w moim nadajniku był problem z centralnym pinem, dlatego lampa nie odpalała :)
Będę miał lampę znowu na testy pod koniec lipca i sprawdzę dokładnie na nowo czy wszystko działa i jak się użytkuje lampiszona :)
Zamawiał z Was ktoś lampę z Aliexpress? Jak z cłem i podatkiem, doliczyli? Czy udało się bez? Mówię tutaj o kwocie ok. 2500zł