PDA

Zobacz pełną wersję : Głowice Slika

Grzybu
25-05-2007, 18:46
Mam pytanko o dość budżetową głowicę Slika.
Konkretnie chodzi mi o
http://www.fotopanorama.pl/product_info.php?cPath=34_136&products_id=1071

Wie ktoś może jak ona się sprawuje?? Czy to może być dobra alternatywa np dla głowic GoldPhoto??
Czy ktoś używał może tej głowicy z nogami GoldPhoto??

Grzybu
26-05-2007, 10:07
Na prawdę nie miał nikt styczności z tą głowicą??

mir
26-05-2007, 10:52
Ja mam taka głowicę przy moim Sliku, jestem bardzo zadowolony i mogę z czystym sumieniem polecić. Co najważniejsze to jeden uchwyt jest wykręcany i wkręca sie go w drugi co bardzo ułatwia składanie i chowanie do pokrowca.

Grzybu
26-05-2007, 14:42
Dzięki za odzew. Możesz mi napisać, jak ona się zachowuje?? Tzn interesuje mnie czy nie ma ona jakichś luzów gdy nie jest "dokręcona"? Czy dobrze mi się wydaje, że wykonana jest z całkiem solidnych materiałów (nie plastik) i że nie ma poziomicy?? Mało jest na jej temat w sieci i ciężko o jakieś specyfikacje. Jak się zachowuje z Twoją Sigmą?? Nie giba się za bardzo??

mir
26-05-2007, 21:01
Glowica jest stalowa, nie ma zadnych luzow. Poziomicy niestety nie ma no ale daje sobie calkiem dobrze rade z utrzymaniem poziomu lub pionu. Co do stabilnosci to jest naprawde dobra, zapialem do niej mojego D70 z gripem, sigma 70-300 i lampa i jest ok. Jakbys mieszkal blizej to moglbys osobiscie u mnie potestowac.

Grzybu
27-05-2007, 00:05
Jeszcze raz dzięki za info. Bardzo mnie to zadowala. Jeśli chodzi o oglądanie, to z tym mam nadzieję nie będzie problemu, bo będę w Krakowie w przyszłym tygodniu i o ile Fotopanorama będzie miała tą głowicę, to ją obejrzę, ale dzięki za chęci. Mam tylko nadzieję, że podejdzie ona do statywu GoldPhoto.

mir
27-05-2007, 10:22
Powinna podejsc bo do Slka jest mozliwosc zalozenia glowicy GoldPhoto, rozmawialem na ten temat w sklepie w ktorym kupowalem statyw a mam ochote na glowice pistoletowa.

Grzybu
31-05-2007, 10:41
Byłem w tym tygodniu w Fotopanoramie i niestety nie mieli tych głowic. Dowiedziałem się jednak, że ta głowica i statyw GP niestety się nie dogadają. Głowica ma gwint 1/4" a statyw 3/8" czy jakoś tak. Ale nie wszystkie głowice Slika mają takie gwinty, więc możliwe, że do Twojego statywu podejdzie głowica GP

darsedz
02-06-2007, 22:39
w sprawie gwintów - sa przejsciówki - wystarczy poszukać... tu jest coś tez o tym http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=28124