PDA

Zobacz pełną wersję : yn 560 II i zielona dioda

CAROLAJN
13-08-2016, 19:14
Cześć!
Wiem już, że zrobiłam błąd kupując używaną lampę, mam nauczkę na przyszłość. Mam yn 560 II, użyłam może dwa razy i zaczęła fiksować. Myślałam, że to wina akumulatorów, ale jednak nie. Włączam lampę i "pilot" świeci się na zielono. W instrukcji jest napisane, że przez to, że akumulatorki są rozładowane. I tak też według lampy jest bo po minucie, czy dwóch pokazuje się, że jest rozładowana i się wyłącza. Sęk w tym, że popożyczałam akumulatorki i to samo pojawia się w trzech kompletach maksymalnie naładowanych. Jakiś miesiąc temu jeszcze błyskała przez jakieś 15 minut, a teraz już nic. Nie znam się totalnie na lampach. Da się coś zrobić czy wyrzucić?

r_m
14-08-2016, 04:53
Wiem już, że zrobiłam błąd kupując używaną lampę, mam nauczkę na przyszłość.
Od razu błąd, po prostu miałaś pecha (jak podliczę, to chyba miałem z 10 lamp kupionych jako używane, i nadal mam inną YN, 460II, do tej pory nie narzekałem).

Mam yn 560 II, użyłam może dwa razy i zaczęła fiksować
Czy pełne akumulatorki po włożeniu do tej lampy i po tej minucie czy dwóch są mocno ciepłe (i gdy później je sprawdzasz w innym sprzęcie są rozładowane)?
Niestety chyba masz pecha i lampa nadaje się do naprawy, o ile "btm" jest na Śląsku możesz zapytać w serwisie w Katowicach na ul. Słowackiego o możliwość naprawy. W sąsiednich miastach też są serwisy (w "Btm" na ul. Moniuszki), ale najczęściej skupiają się na aparatach i obiektywach. Inna sprawa to koszt naprawy, może sprawić, że naprawa będzie nieopłacalna.

galowy
17-08-2016, 12:18
Prawdopodobnie poleciała płyta zasilająca koszt naprawy około 140 - 150 zł. Jeżeli zdecydujesz się na naprawę zadzwoń do fripers.pl