PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Landscape with Yellow Case

wpkx
11-08-2016, 23:22
http://wpkx.pl/L1018260C%20Landscape%20with%20Yellow%20Case.jpg
źródło (http://wpkx.pl/L1018260C%20Landscape%20with%20Yellow%20Case.jpg)

conio
12-08-2016, 10:23
Fajne, ale przeszkadza mi centralnie umieszczony "yellow" :)

krzysztofz24
14-08-2016, 21:01
Jak zwykle u Ciebie jest inaczej...i dobrze:-).
Podoba mi się tonacja zdjęcia i ten klimat gasnacego światła, tak chwilę przed zmierzchem...
Ale wolałbym żeby ta szopa nie była tak centralnie.

wpkx
14-08-2016, 22:26
Dziękuję & dziękuję. ;)

Odnośnie "centralności" będę jednak obstawał przy swoim, bo gdyby skrzynię dać w jakimś "mocnym punkcie", to ten kadr miałby jak dla mnie zachwianą równowagę.

Wersja druga:

http://wpkx.pl/L1018262C%20Landscape%20with%20Yellow%20Case.jpg
źródło (http://wpkx.pl/L1018262C%20Landscape%20with%20Yellow%20Case.jpg)

pawl_s
14-08-2016, 22:46
Wersja druga lepsza, według mnie. Zastanawiam się tylko czy jeszcze:
1) wyciąć krzak po lewej stronie skrzyni, żeby było "pięknie równo"
2) wydaje mi się, że skrzynia "leci" do tyłu. Ale nie jestem pewien.

Radek_1
15-08-2016, 11:03
Pierwsza lepsza, bo "ma oddech" i ciekawiej wyglądają następujące po sobie kolejno plany (trawy)...

wpkx
16-08-2016, 07:37
Zgadzam się z przedmówcą - dlatego druga jest druga. ;)

PS

Wersja druga lepsza, według mnie. Zastanawiam się tylko czy jeszcze:
1) wyciąć krzak po lewej stronie skrzyni, żeby było "pięknie równo"
2) wydaje mi się, że skrzynia "leci" do tyłu. Ale nie jestem pewien.

1. Nie mam w zwyczaju stemplować i dawno temu były tu o to krwawe wojny. Poza tym, dla tego "piękna", należałoby uporządkować jeszcze np. chmury. ;)
2. To pewnie efekt lekko żabiej perspektywy w połączeniu z ogniskową 35 mm - bo skrzynia stała całkiem równo. ;)

david555
16-08-2016, 08:57
Oświetlona żółtym światłem skrzynia pośród zielska.

Wprawka z kompozycji na szkolne zaliczenie ?

kl
16-08-2016, 09:13
Gdyby uruchomić wyobraźnię, to mamy tu "plecy" przystanku autobusowego, stojącego na drodze wiodącej wzdłuż lasu. W oddali słychać dźwięk zbliżającego się motocykla. Ścigacz ? Nie, raczej jakaś stara WSK. Może Leszek wraca od swojej Ani?
Jeśli złapie się klimat, pozostałe aspekty to zwykłe pierdoły. Oczywiście nie ma obowiązku łapania klimatu. Zawsze można złapać focha.

tomfoot
16-08-2016, 10:18
Ciekaw jestem komentarzy, gdybyś wrzucił to anonimowo ...

Rycerz
16-08-2016, 11:07
Akurat wersja druga oświetlonej żółtej skrzyni pośród zielska do mnie przemawia, moze nie aż tak jak do kolegi, ktory słyszy warkot starego WSK i nawet wie, że gość ma na imię Leszek ;-)
Ale zdjęcie ma coś wupekaixsowego, z tych dobrych zdjęć wupeiksowych ;-)

teoholt
16-08-2016, 11:51
również yellow mi przeszkadza jakoś, natomiast niebo ładnie wyszło

fafniak
16-08-2016, 20:30
nie wiem- przytłacza mnie to zdjęcie bezmiarem nijakości rzeczywistości

pawl_s
17-08-2016, 10:24
1. Nie mam w zwyczaju stemplować i dawno temu były tu o to krwawe wojny.
2. To pewnie efekt lekko żabiej perspektywy w połączeniu z ogniskową 35 mm - bo skrzynia stała całkiem równo. ;)

Ad 1: zmyliło mnie pierwsze zdjęcie. Na nim z prawej drzewo jest. Musiałeś przestawić aparat albo żółtą skrzynię.
Ad 2: całkiem możliwe, chyba czas wrócić do wątku o zdjęciach coby się ściany nie waliły ;)

wpkx
18-08-2016, 22:40
Sporo komentarzy... Dziękuję.

Oświetlona żółtym światłem skrzynia pośród zielska.

Wprawka z kompozycji na szkolne zaliczenie ?

Nie, nie na zaliczenie, ponieważ choćby "kadr centralny" dyskwalifikuje z założenia.
W przeciwieństwie np. do wprawek typu "Radioaktywna zupa zastygła wokół głazu/falochronu*", na których ów głaz/falochron* jest w mocnym punkcie. ;)
___
* właściwe podkreślić

Gdyby uruchomić wyobraźnię, to mamy tu "plecy" przystanku autobusowego, stojącego na drodze wiodącej wzdłuż lasu. W oddali słychać dźwięk zbliżającego się motocykla. Ścigacz ? Nie, raczej jakaś stara WSK. Może Leszek wraca od swojej Ani?
Jeśli złapie się klimat, pozostałe aspekty to zwykłe pierdoły. Oczywiście nie ma obowiązku łapania klimatu. Zawsze można złapać focha.

To zdjęcie zrobiłem "daleko od szosy". :)

Ciekaw jestem komentarzy, gdybyś wrzucił to anonimowo ...

Ćwiczyłem już to tutaj, gdy kilka lat temu byłem "nowy" - działo się. ;)

Akurat wersja druga oświetlonej żółtej skrzyni pośród zielska do mnie przemawia, moze nie aż tak jak do kolegi, ktory słyszy warkot starego WSK i nawet wie, że gość ma na imię Leszek ;-)
Ale zdjęcie ma coś wupekaixsowego, z tych dobrych zdjęć wupeiksowych ;-)

Piotrek, coś w tym jest, bo zdjęcie zrobiłem odkurzoną M9. ;)

również yellow mi przeszkadza jakoś, natomiast niebo ładnie wyszło

"Dzień dobry Państwu. W zdjęciu >>Krajobraz z żółtą skrzynią<< przeszkadza mi kolor żółtej skrzyni. Dziękuję za uwagę." ;)

Ad 1: zmyliło mnie pierwsze zdjęcie. Na nim z prawej drzewo jest. Musiałeś przestawić aparat albo żółtą skrzynię.
Ad 2: całkiem możliwe, chyba czas wrócić do wątku o zdjęciach coby się ściany nie waliły ;)

1. Podszedłem bliżej i pochyliłem się, żeby zasłonić drzewo. ;)
2. Mogłem wrzucić do Architektury - może bombel napisałby swoje legendarne "nei"... ;)

nie wiem- przytłacza mnie to zdjęcie bezmiarem nijakości rzeczywistości

Marcin, odebrałeś to bardzo osobiście... i bardzo trafnie.

2pompony
19-08-2016, 01:34
Mogłem wrzucić do Architektury - może bombel napisałby swoje legendarne "nei"... ;)

Do innych działów też zaglądam.

Wind Mill
19-08-2016, 13:25
Przeca to zagubiony Paczkomat jest. ;)

kl
19-08-2016, 14:34
Marcin, odebrałeś to bardzo osobiście... i bardzo trafnie.

Panowie, co z Wami. Przecież nijakość rzeczywiści to nasz czysty zarobek.
"Biiiiły maje, biiły bzy... biiiłaś i dziewczyno ty...." Cytując klasyka, dla mnie jest to obraz optymistyczny z akcentami humorystycznymi. Jeśli ktoś tego nie widzi, powinien być przeniesiony do sekcji gimnastycznej. Koledzy WPX i Fafiniak w pierwszej kolejności. Pozostali koledzy malkontenci powinni zostać zesłani do kina na jakiś dajmy na to - polski film.

tomfoot
19-08-2016, 15:26
powinni zostać zesłani do kina na jakiś dajmy na to - polski film.

nie życz nikomu aż tak źle!

fafniak
21-08-2016, 08:18
Umiałbym wybrać troszkę tytułów, żeby nie paść z nudów lub żenady ;)

Ale w związku z zaistniała sytuacja, zmieniłem awatar :(

wpkx
21-08-2016, 09:42
Cytując klasyka

Autoreklama? :mrgreen::D

Umiałbym wybrać troszkę tytułów, żeby nie paść z nudów lub żenady ;)

Właśnie. Na początek jakieś pozycje "klasyczne" (;)), np. "Powrót birbanta" i "Meir Ezofowicz", potem "Dzieje grzechu" (1911), "Dzieje grzechu" (1933) i "Dzieje grzechu" (1975), a potem choćby "Uśmiech zębiczny"...

Ale w związku z zaistniała sytuacja, zmieniłem awatar :(

Nie lubię tego. :razz: