PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Kuchnia

kpoczta
03-08-2016, 23:50
Witam. Oto moja pierwsza sesja tego typu, jestem totalną amatorką próbującą stworzyć coś ciekawego. Liczę na szczere opinię. :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13626544_1338986886128628_5600394762572300830_n.jp g?oh=8fbad8030b32994892b6d10d4713b696&oe=58115E58)

źródło (https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13921205_1344462648914385_9110067682307221582_n.jp g?oh=0789e6610248bc0ca7e782b6bfc2f754&oe=58254EA8)

SerU
04-08-2016, 00:06
Witaj na forum!

Nie jestem specem od tego rodzaju fotografii, ale swoje widzę, więc napiszę, co mi się nasunęło:
1-ka jest ciekawa, choć drażni mnie nieco ten parapet wystający z pośladka modelki i nieco bardziej wyeksponowałbym kontekst zdjęcia, czyli więcej mąki i wałka na blacie ;)
2-ka to trochę za mało światła, jak dla mnie i coś z perspektywą jest nie tak - jakby na siłę prostowane do krawędzi okna, a nie do środka kadru.

I na koniec: osobiście będę czekał na Twoje kolejne prezentacje zdjęć na tym forum ;)

cezary-k
04-08-2016, 00:53
Dobrze że napisałaś, że jesteś totalną amatorką, bo ze zdjęć to nie wynika ;). Powiem tylko tyle, że podoba mi się Twoja konwersja do czerni i bieli.

kpoczta
04-08-2016, 09:52
SerU - na początku dziękuję Ci bardzo za komentarz i powitanie! :)
Prawdę powiedziawszy dopiero teraz zwróciłam uwagę na ten parapet i rzeczywiście coś gryzie po oczach, co do mąki na blacie znowu się zgadzam - brakuje jej.
Kurde zawsze mam problem z otoczeniem na zdjęciu, coś mi wiecznie umyka.
Druga fotka była oświetlona tylko i wyłącznie światłem padającym przez okno :D było go mało to prawda ale coś mnie urzekło, co do perspektywy chyba skupiłam się na pośladkach i wszystko inne rozjechało się w swoje strony. :P
Kolejne zdjęcia na pewno się pojawią! Szczerych i konkretnych opinii czy rad nie znajdę nigdzie indziej, a na tym mi bardzo zależy.

Cezary-K - dziękuję bardzo! :)
Uwielbiam czerń i biel dlatego jeśli tylko mam możliwość idę w tym kierunku.
Amatorka zdecydowanie, wymieniłam sprzęt na troszkę konkretniejszy dlatego teraz bardzo ambitnie próbuje tworzyć coś ciekawszego. Szlifuje sprawy techniczne, uczę się wszystkiego na nowo od czegoś trzeba zacząć.

Dex
04-08-2016, 10:06
Uuuuuuu, świeżynka :D Buenas naczos ;)

A ja powiem z zupełnie innej beczki - zgrabniutka modelka ;) BW na duży +. Nic tylko poczekać na kolejną amatroszczyzne ;)

fafniak
04-08-2016, 10:11
Bardzo ładna pupa
Chyba ze 3 razy "byłem tu" (w twoim wątku) i za każdym razem miałem problem co napisać. Bo z jednej strony "gdzieś to już widziałem" z drugiej ładna pupa w kooperacji z B&W jest dla mnie ...bardzo interesująca ;) a z trzeciej coś jest nie tak....
Pomijając kwestie niedopilnowania takich bzdetów jak ten kawałek parapetu (bo albo go więcej albo w ogóle ...) to te kadry są chyba "zbyt gęste" - brak "oddechu" . W kadrze jest tyle elementów....Może szerszy kadr? Może więcej przestrzeni? Może zagrać oknem i wpadajacym swiatłem?
Przy takim zagęszczeniu to nasuwa mi sie wizja rąk drugiej osoby, które są ubabrane w mące (zdjęcie nr1) na drugim może wsuwające dłonie pod spodenki,... nie wiem - chodzi mi chyba o to że takie kadrowanie nasuwa mi skojarzenia z filmowym pokazywaniem zdarzeń - trochę mniej jakby pasuje do pojedynczego zdjęcia gdzie nic się nie dzieje....

kpoczta
04-08-2016, 11:12
Dex - Dzieeeń dobry! :)

Gracias! Modelka zgrabna i drobniutka. Szykuje się kilka sesji więc na pewno pochwalę się na forum efektami ; )

fafniak - Też tak myślę że ładna pupa ;)
To prawdę umknął mi ten parapet, ale na przyszłość dzięki temu zapamiętam żeby dobrze przyjrzeć się "otoczeniu" także nie ma tego złego.
Co do kadrów właśnie spotkałam się już z opinią że jest tam po prostu dużo rzeczy, delikatny chaos. No może coś w tym jest.. W pierwotnej wersji *zdj. nr1* oczywiście miało szerszy kadr ale totalnie tego nie czułam, po prawej stronie pojawiało się owszem więcej okna ale na parapecie było zbiorowisko jakiś dziwnych rzeczy więc aktualna wersja jest opcją ratunkową i dosyć spontaniczną, coś mnie ujęło w tym kadrze.
Jeśli chodzi o angażowanie kogoś jeszcze że tak powiem, ciekawa opcja ale chyba nie wiedziałabym jak to ugrać. Ta wersja wydaje mi się delikatniejsza i skromniejsza. Aczkolwiek przyznaję spojrzenie kogoś innego naprawdę dużo daje, dzięki wielkie za komentarz :)

sl011
04-08-2016, 13:34
Mi tam pasuje ciasnota jedynki. Pasuje do ciasnoty kuchni w mrówkowcach. Nawet "zacieśnienie" kadru z kwadratowego do poziomego nie zaszkodziłoby całości, moim zdaniem. Może moje zdanie wynika z tego, że lubię ciasne i "gęste" zdjęcia.
A wałka i mąki jest jak dla mnie wystarczająco dużo, żeby przeczytać opowieść.

wpkx
04-08-2016, 14:13
Dwójka raczej niezbyt do aktu. ;)
A jedynka... również, ze względu na bieliznę, która razi mnie zdecydowanie bardziej niż ten nieszczęsny parapet.
To zdjęcie z naprawdę golą pupą byłoby o niebo lepsze. ;)

sl011
04-08-2016, 15:07
To może niech moderator przeniesie do odpowiedniego działu... do którego? ;)

wpkx
04-08-2016, 15:47
Najlepiej do "Spraw naszego forum". ;)

tomfoot
04-08-2016, 16:14
Najlepiej do "Spraw naszego forum". ;)

Ale ta pupa absolutnie nie narusza katolickich, a nawet buddyjskich odczuć. Wręcz przeciwnie - łagodzi obyczaje ������

Dex
04-08-2016, 16:54
Krajobraz - widoki :mrgreen:

kpoczta
04-08-2016, 20:17
Przyznaje nie bardzo wiedziałam gdzie umiejscowić te zdjęcia.. Nigdzie mi to nie pasuje.

Dex - krajobraz/widoki zdecydowanie wygrało :D !

Dziękuję wszystkim za komentarze, w końcu miałam przyjemność ze szczerymi opiniami.

tomfoot
04-08-2016, 20:24
One nie do końca są szczere (opinie). Są w dużej mierze determinowane jakością pupy.

kpoczta
04-08-2016, 20:32
tomfoot - jakby nie patrzeć jakość tej pupy to w dużej mierzy moja zasługa, oczywiście żartuje :)
zdaje sobie w pełni sprawę że pupa to pupa, mimo wszystko mam nadzieję że z resztą bądź co bądź nie jest najgorzej

tomfoot
04-08-2016, 20:47
Jest dobrze.

david555
06-08-2016, 11:34
Ktoś tu ma parcie na szkło (?). :)

kpoczta
06-08-2016, 22:51
david555 - rozwiniesz myśl? ;)

david555
07-08-2016, 08:39
david555 - rozwiniesz myśl? ;)

A ja sądziłem, że zawarłem w niej wszystkie możliwe warianty ?
Nie odzierajmy jej zatem z jej tajemniczego enigmatyzmu.

kpoczta
07-08-2016, 15:52
david555 - w porządku ;)

3.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/08/DSC17120_apwarwr-1.png
źródło (http://s5.ifotos.pl/img/DSC17120-_apwarwr.png)

david555
07-08-2016, 17:48
Kuchnia dosyć mroczna, ale dostatecznie duża, by zmieścić statyw. :)

RomanZWrocławia
07-08-2016, 19:44
Tekstylia na modelce psują te zdjęcia.

kpoczta
07-08-2016, 21:49
david555 - mrocznie, mrocznie tak wyszło ale podoba mi się ten efekt. Kuchnia naprawdę mała, robiąc to zdjęcie tak naprawdę opierałam się już o lodówkę.. ;)

RomanZWrocławia - Patrząc z perspektywy rzeczywiście troszkę tego za dużo..

irek6311
07-08-2016, 22:05
Światła się czepię bo prawa strona mocno skacze w ciemność (brak spójnego przejścia), ale kadr mi się i tak podoba ;)

Rycerz
08-08-2016, 13:59
Zbyt ciemne i takie sobie. Panowie oceniamy zdjecie a nie modelkę.

sl011
08-08-2016, 14:53
Tekstylia na modelce psują te zdjęcia.

Patrząc z perspektywy rzeczywiście troszkę tego za dużo..
Jak dla mnie, problemem jest raczej nie ilość ubrania, a jego dobór do klimatu całości.

sailor
08-08-2016, 17:40
mam niestety wrazenie ze ciemne b&w to ratowanie slabo naswietlonego zdjecia. wyjatkowo to nie pasuje do klimatu kuchni.
modelka oczywisice ratuje te foty .. ale chyba nie o to chodzi

kpoczta
08-08-2016, 19:41
Światło czyli kluczowa rzecz, pozostaje mi nic innego jak ćwiczyć dalej. Dziękuję za wszystkie komentarze, dużo pracy przede mną :)

Rycerz
08-08-2016, 19:49
Światło czyli kluczowa rzecz, pozostaje mi nic innego jak ćwiczyć dalej. Dziękuję za wszystkie komentarze, dużo pracy przede mną :)

pracuj, pracuj
Daj tez kolor i szersze kadry
A panowie wiadomo sie rozpływają nad zdjeciami, chociaż tak naprawde podoba sie im modelka.

david555
08-08-2016, 19:53
A panowie wiadomo sie rozpływają nad zdjeciami, chociaż tak naprawde podoba sie im modelka.

A mnie ... fotograf. ;)

kpoczta
08-08-2016, 20:00
pracuj, pracuj
Daj tez kolor i szersze kadry

Zdecydowanie kolory się pojawią, już mam coś na dodanie ale muszę popracować nad efektem końcowym :)
Modelka dużo wniosła więc dobrze że została zauważona choćby w taki sposób.

david555, :)

Ogryzek
08-08-2016, 20:05
mam niestety wrazenie ze ciemne b&w to ratowanie slabo naswietlonego zdjecia. wyjatkowo to nie pasuje do klimatu kuchni.
modelka oczywisice ratuje te foty .. ale chyba nie o to chodzi
........

+1

kpoczta
08-08-2016, 22:00
Za ciemne b&w w moim odczuciu nie było zamiarem na ratowanie niedoświetlonego zdjęcia, owszem ilość światła na tym zdjęciu pozostawia wiele do życzenia aczkolwiek był to świadomy ruch.
Sprawy techniczne to inna bajka. Kwestia gustu w tym przypadku również.
Wiem że można było przerobić to zdjęcie na masę lepszych wersji ale taka najbardziej do mnie przemawiała i przemawia do tej pory.

Dołączam zdjęcie prosto z aparatu

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/08/DSC1712JP_apshwnw-1.jpg
źródło (http://s5.ifotos.pl/img/DSC1712JP_apshwnw.jpg)

notdot
08-08-2016, 22:40
bielizna wychodząca spod spodenek psuje w mym odczuciu to zdjęcie

david555
08-08-2016, 22:44

Albo i nie. ;)

kpoczta
08-08-2016, 23:03

W kolorze owszem niezbyt to atrakcyjnie wygląda, natomiast przy b&w wygląda to zupełnie inaczej.

notdot
08-08-2016, 23:16
pisałem pod kolorowym więc do kolorowego się odniosłem ;-)
a jak by bw obróbkowo poprawić nad lewą ciemnicą się zastanowić to było by całkiem dobrze jak i początkowe dwa

irek6311
08-08-2016, 23:17
Tak czy siak ta bielizna średnio pasuje, ale w kolorze kadr ciut lepszy jak dla mnie 8)

sailor
09-08-2016, 12:01
Sprawy techniczne to inna bajka. Kwestia gustu w tym przypadku również.

Dołączam zdjęcie prosto z aparatu

niestety wychodzi na to ze mialem racje
ja wiem ze do wszystkiego mozna dorobic ideologie. ale to zdjecie jest po prostu skopane technicznie, jest masakrycznie niedoswietlone.
oczywiscie meska czesc forum bedize piac z zachwytu bo modelka fajna i majtki wystaja.

Jarecky83
09-08-2016, 12:25
ja wiem ze do wszystkiego mozna dorobic ideologie. ale to zdjecie jest po prostu skopane technicznie, jest masakrycznie niedoswietlone.
oczywiscie meska czesc forum bedize piac z zachwytu bo modelka fajna i majtki wystaja.

Niestety, ale tak jest prawie zawsze...zamiast walorów zdjęcia oceniane są walory modelki i same ah i oh ;)

david555
09-08-2016, 12:42
A ten obiektyw, to co to za wynalazek ?
N35-80/4.0-5.6, gdzie to takie cosik wynalazłaś ?

kpoczta
09-08-2016, 20:50
pisałem pod kolorowym więc do kolorowego się odniosłem ;-)
a jak by bw obróbkowo poprawić nad lewą ciemnicą się zastanowić to było by całkiem dobrze jak i początkowe dwa

Ok, ok. Rzeczywiście po zwróceniu mi uwagi na tą ciemnie, myślę że można byłoby nad tym popracować, i na pewno spróbuje! :)

Tak czy siak ta bielizna średnio pasuje, ale w kolorze kadr ciut lepszy jak dla mnie 8)

Rozumiem :) dziękuje za komentarz.

Boże broń nie chce i nie chciałam się bronić, jasne sprawy techniczne to morze wiem o tym. Trudno jak nie teraz to może następnym razem będzie lepiej ;)
Dobrze że chociaż modelka spełniła swoją rolę, niekoniecznie to ona miała być oceniana ale rozumiem że nie idzie jej przeoczyć w końcu to ona gra tu pierwsze skrzypce

Niestety, ale tak jest prawie zawsze...zamiast walorów zdjęcia oceniane są walory modelki i same ah i oh ;)

Niestety tak jest nie od dziś, i zapewne w tej kwestii za wiele się nie zmieni.
Najważniejsze że jeszcze są Ci którzy spojrzą na to co powinni (przynajmniej kwestii oceny samego zdjęcia jako zdjęcie) ;)

A ten obiektyw, to co to za wynalazek ?
N35-80/4.0-5.6, gdzie to takie cosik wynalazłaś ?

Achh, już zostałam podejrzana. Historia z tym obiektywem jest taka że użyczył mi go mój dobry sąsiad swoją drogą użytkownik tego forum (co najlepsze nie wiem pod jakim nickiem się ukrywa) który jakby nie patrzeć również polecił mi założenie tutaj konta (dzięki niemu kupiłam tutaj nawet aparat którym robiłam to zdjęcie) aczkolwiek wracając do meritum, nie jest to moja własność, dostałam go do przetestowania i spróbowania sobie jak się z nim pracuje :) z tego co dobrze pamiętam a nie chce skłamać jest od wiekowy, podobno jest taki stary jak ja. Więc może dlatego podchodzi pod wynalazek, swoją drogą bardzo fajny obiektyw - i spoko sąsiad :D

david555
09-08-2016, 21:06
@kpoczta

To szkło, to ciemnica już trzeba było założyć pięćdziediątkę, choć trudno byłoby się z nią zmieścić w tej małej kuchence. :)

kpoczta
09-08-2016, 21:09
To prawda, mała jak diabli. Pięćdziesiątka aktualnie była u kuriera i dopiero do mnie jechała, równocześnie dostałam do testowania ten obiektyw i próbowałam nowy aparat ;)

david555
09-08-2016, 21:13
Intensywne próby na ponad 1200 strzałów. :D

kpoczta
09-08-2016, 21:17
Oj nie nie nie, teraz wychodzę naprawdę kiepsko :D te tysiąc strzałów nie było moich - 200 owszem

ALF
11-08-2016, 20:50
Imho, wzięłaś się za trudny temat. Chyba za trudny jak na początek. Problemy ze światłem i tematem (niedopracowanym). Również konwersja nie jest idealna.
Na początek proponowałbym łatwiejsze tematy i w lepszym oświetleniu.

kpoczta
11-08-2016, 21:53
ALF, to prawda.. Światło to bardzo ciężki temat jak dla mnie, człowiek uczy się na błędach (przynajmniej mam taką nadzieję).
Temat był niedopracowany i to bardzo, ogólnie sesja była bardzo spontaniczna.. Detale uciekają, zresztą zostało to zauważone. Działamy dalej, dziękuję za komentarz :)

kurczeblade
12-08-2016, 23:02
@kpoczta jak na początki zdjęcia są niezłe, na pewno lepsze niż wielu tutaj od lat fotografów :) Tutaj się czepiają, to koloru, to światła, to kadrów, to że mrówka w gaciach... to że życie jest złe, to że Ty masz taką modelkę a inni nie mają, to że żeś nie z kółeczka adoracyjnego... :) argumenty typu to modelka zrobiła robotę na zdjęciu... są bezsensu, bo gdyby sama modelka była bez Ciebie to by to zdjęcie zwyczajnie nie powstało. Wielu pstrykaczy nie stać na taką modelkę, więc tym bardziej nie zrobiliby w połowie tego co Ty :) to teraz napiszę w przeciwieństwie do kolegów co mi się podoba, podoba mi się bardzo obróbka w BW na tych zdjęciach, dobrze sobie z tym poradziłaś, podobają mi się kadry, bo nie są sztampowe - takie jakie tu wielu by chciało widzieć, czyt. książkowe, a liczy się to że próbujesz robić inaczej niż w książce to zapisano. Podoba się klimat jaki stworzyłaś, jest bardzo tajemniczy, jest seksownie-subtelnie a zarazem bardzo tajemniczo, dzięki czemu bardzo korci żeby zobaczyć tą modelkę w całości, z taką nutką ciekawości. Potrafiłaś pokazać walory modelki, zarazem utrzymać to w takim tajemniczym seksownym klimacie, seksownym bez wulgaryzmów. Mnie się bardzo podoba to drugie zdjęcie, jak modelka "wałkuje" - potrafi ruszyć męską fantazją, jedno co mi przeszkadza, to na tym zdjęciu to duże czarne zapięcie od stanika, chyba to się zwie hatka od biustonosza? :) Moim zdaniem fajnie wykorzystałaś potencjał modelki!

Tak z doświadczenia, jeżeli zdjęcia tu na forum są krytykowane, to znaczy że muszą być dobre i jestem pewien że na innych portalach te zdjęcia te zdjęcia dostaną/dostają plusy- tak to tu wygląda, pewnie modelce też się zdjęcia podobają :) druga sprawa, nie pokazuj zdjęć surowych, bo w sumie bezsensu się tłumaczyć i wszystko pokazywać maruderom :) pokazuj częściej swoje prace! i nie bierz pod uwagę takiej krytyki, bo robiąc zdjęcia takie idealne jak sobie tutaj wyobrażają byś robiła zdjęcia nudne, takie jak większość ... :)

fafniak
12-08-2016, 23:34
to zdjecie jest po prostu skopane technicznie, jest masakrycznie niedoswietlone.

Cóż...czasem w niskim kluczu jest siła. Według mnie na pewno nie jest tu problemem ekspozycja

artur0372
12-08-2016, 23:47
@kpoczta jak na początki zdjęcia są niezłe, na pewno lepsze niż wielu tutaj od lat fotografów :) Tutaj się czepiają, to koloru, to światła, to kadrów, to że mrówka w gaciach... to że życie jest złe, to że Ty masz taką modelkę a inni nie mają, to że żeś nie z kółeczka adoracyjnego... :) argumenty typu to modelka zrobiła robotę na zdjęciu... są bezsensu, bo gdyby sama modelka była bez Ciebie to by to zdjęcie zwyczajnie nie powstało. Wielu pstrykaczy nie stać na taką modelkę, więc tym bardziej nie zrobiliby w połowie tego co Ty :) to teraz napiszę w przeciwieństwie do kolegów co mi się podoba, podoba mi się bardzo obróbka w BW na tych zdjęciach, dobrze sobie z tym poradziłaś, podobają mi się kadry, bo nie są sztampowe - takie jakie tu wielu by chciało widzieć, czyt. książkowe, a liczy się to że próbujesz robić inaczej niż w książce to zapisano. Podoba się klimat jaki stworzyłaś, jest bardzo tajemniczy, jest seksownie-subtelnie a zarazem bardzo tajemniczo, dzięki czemu bardzo korci żeby zobaczyć tą modelkę w całości, z taką nutką ciekawości. Potrafiłaś pokazać walory modelki, zarazem utrzymać to w takim tajemniczym seksownym klimacie, seksownym bez wulgaryzmów. Mnie się bardzo podoba to drugie zdjęcie, jak modelka "wałkuje" - potrafi ruszyć męską fantazją, jedno co mi przeszkadza, to na tym zdjęciu to duże czarne zapięcie od stanika, chyba to się zwie hatka od biustonosza? :) Moim zdaniem fajnie wykorzystałaś potencjał modelki!

Tak z doświadczenia, jeżeli zdjęcia tu na forum są krytykowane, to znaczy że muszą być dobre i jestem pewien że na innych portalach te zdjęcia te zdjęcia dostaną/dostają plusy- tak to tu wygląda, pewnie modelce też się zdjęcia podobają :) druga sprawa, nie pokazuj zdjęć surowych, bo w sumie bezsensu się tłumaczyć i wszystko pokazywać maruderom :) pokazuj częściej swoje prace! i nie bierz pod uwagę takiej krytyki, bo robiąc zdjęcia takie idealne jak sobie tutaj wyobrażają byś robiła zdjęcia nudne, takie jak większość ... :)

Otóż to.

kpoczta - właśnie zostałem wielkim fanem Twoich kuchennych prac :-)

Adam Okuń
13-08-2016, 00:23
majtki wystaja. ...mi to wygląda na ręcznik kuchenny albo chusteczkę higieniczną...

Pierwsze zdjęcie z mąką bardzo mi się podoba jako całość nie tylko jako pupa.

david555
13-08-2016, 00:48
... i nie bierz pod uwagę takiej krytyki, bo robiąc zdjęcia takie idealne jak sobie tutaj wyobrażają byś robiła zdjęcia nudne, takie jak większość ... :)

Żyby świadomie łamać zasady, najpierw trzeba je poznać. ;)

Przed koleżanką jeszcze dużo pracy.

ecml
13-08-2016, 10:29
Żyby świadomie łamać zasady, najpierw trzeba je poznać. ;)
Można je też łamać przypadkowo, podświadomie, intuicyjnie, nawet stylowo...

Jak dla mnie, ciekawe zdjęcia, po prostu. Jeżeli to początek, to zapowiada się jeszcze ciekawiej :)

kpoczta
13-08-2016, 17:37
kurczeblade, wow dziękuję bardzo za tak obszerny komentarz i do tego aż tak pozytywny! Jest mi strasznie miło, naprawdę każde słowa dotyczące moich zdjęć dużo dla mnie znaczą.
Powiem szczerze że zawarłeś w swoim komentarzu dużo rzeczy którymi się kierowałam albo o które mi chodziło.
Sesja miała być subtelna, przynajmniej ta jej "nagość" miała właśnie stworzyć taki dodatkowy "smaczek". Świecenie całkowitą golizną nie jest dla mnie, przynajmniej aktualnie tego nie czuje i nie wiem czy umiałabym to odpowiednio pokazać by nie wyszło wulgarnie.
Co do drugiego zdjęcia (zapięcie stanika to - haftka :P prawie trafiłeś :D) rzeczywiście kijowo wykadrowałam, zapięcie standardowe choć tu wyszło dosyć duże/szerokie. Cieszy mnie to że zdjęcie zatrzymuje męskie spojrzenie, choćby na chwilę.
Jeśli chodzi o modelkę ona zawsze jest zadowolona cokolwiek bym nie zrobiła :) akurat w tej kwestii jest to plus i minus.
Surowe zdjęcie dodałam i nie żałuje, nie mam niczego do ukrycia. Ci co chcą zobaczą moją pracę w to zdjęcie, i tyle. Wszystko biorę na klatę cokolwiek by to nie było.
Zdjęcia na pewno dodam :) już jedne czekają w kolejce. Muszę je dopracować. Tak jak wszyscy powtarzają, praca praca, dużo przede mną.
Jeszcze raz wielkie dzięki za odwiedziny i komentarz!

Otóż to.

kpoczta - właśnie zostałem wielkim fanem Twoich kuchennych prac :-)

Och
źródło (http://www.emotikony.friko.pl/emots/2/jupi.gif) dziękuję pięknie! Mam coś jeszcze dodania, tak myślę.. Więc zapraszam :)

Adam Okuń, dziękuję! :)

david555, mam nadzieję że je z czasem poznam ;) praca przynosi efekty, to motywuje więc idę dalej.

ecml, dziękuję! :))

artur0372
13-08-2016, 20:44
Och
źródło (http://www.emotikony.friko.pl/emots/2/jupi.gif) dziękuję pięknie! Mam coś jeszcze dodania, tak myślę.. Więc zapraszam :)

Czekam z niecierpliwością :-)