Zobacz pełną wersję : Masyw Śnieżnika - gdzie na wschód/zachów słońca?
Hej,
wybieram się w Masyw Śnieżnika, lecz nie mam bladego pojęcia gdzie najlepiej wybrać się aby złapać przyjemne kadry o wschodzie i zachodzie słońca.
Podpowiecie jakieś konkretne miejsca?
będę wdzięczny.
pozdrawiam
nie wiem, nie bylem ale moze http://jekophoto.eu/tools/twilight-calculator-blue-hour-golden-hour/index.php troche pomoze
najpierw kliknij sobie na mapke na okolice, ktora Cie interesuje, potem kliknij przycisk "Submit", nastepnie na dole tabelki wybierz date ktora Cie interesuje i bedziesz mial jako taki poglad z ktorej strony bedzie swiecic slonce, o ktorej godzinie bedzie zlota godzina itd itp. oczywiscie mozesz sobie znacznie mapke przyblizyc :) ....ja kazdy moj wypad na foty konsultuje z tą stronką i jak dotąd sprawdza sie rewelacyjnie.... tylko nie zawsze pogoda chce sie dopasować ;)
jezeli nie przyda Ci sie teraz to moze pozniej ;) pozdro!
dzięki popatrzę sobie - nie znałem wcześniej tego narzędzia
Jodłów koło Międzylesia - na samym końcu wioski tuż pod lasem jest ciekawe miejsce, Czarna Góra i okolice szczytu no i sam Śnieżnik. Po drugiej stronie Kotliny Kłodzkiej masz punkt widokowy Jedlnik (na autostradzie sudeckiej) z szerokimi panoramami na dużą część kotliny.