Zobacz pełną wersję : Plecak codzienny na D610 + 2-3 obiektywy, wyglądający niepozornie.
Witam,
kupiłem kiedyś Lowepro Photo Sport 200 AW (będzie na sprzedaż jakby ktoś chciał), myślałem że będę go używał, ale miałem na sobie kilka razy i leży w szafce. Wolę używać swój typowo górski plecak albo zwykły plecak miejski (nie fotograficzny) - po prostu w futerałach wkładam do nich sprzęt.
Jednak ostatnio kilka razy przydałby mi się jakiś plecak codzienny, ale z miejscem konkretnie na aparat i obiektywy.
Wymagania:
- łatwy i szybki dostęp do sprzętu
- nie krzyczący z daleka "plecak fotograficzny"
- mieszczący bez problemu D610 z zapiętym obiektywem wielkości Sigma Art 35/1.4 lub Nikkor 16-35/4G + dwa mniejsze Nikkor 50/1.8G i 85/1.8G, może lampka
- nie może być całkiem sztywny, nie "walizkowy" plecak
- lekki, nie potrzebuję 2kg pianki do ochrony sprzętu
- im bliżej 200-300zł tym lepiej
Fajnie jakby było, ale nie koniecznie
- dostęp do sprzętu bez całkowitego zdejmowania plecaka (np. z boku)
- dostęp do sprzętu z dwóch różnych miejsc (np. z boku i z góry)
- miejsce na laptopa i jakieś inne nie duże pierdoły
- pokrowiec przeciwdeszczowy
Dajcie jakieś modele, popatrzę :)
david555
01-08-2016, 18:00
Na górskie włóczęgi minimalizuję bagaż, a sprzęt foto noszę w małej torbie foto, mieszczącej duże lustro ze sporym zoomem + duperelia, torba natomiast ląduje w plecaku bez stelaża, również w kompaktowych rozmiarach.
To znaczy w jego głównej, środkowej komorze.
Laptop w góry, a nie wystarczy tablet ?
Polecam ThinkTank Perception Pro - https://www.thinktankphoto.com/products/perception-pro-backpack?variant=1235272703
Mam jasną wersję (Taupe) i bardzo polecam, jestem mega zadowolony. Na Allegro wyrwiesz w dobrej cenie (sklep z WAW).
ps. tak mieści D4 o czym nie ma w specyfikacji(ale bez obiektywu), a z zapiętym obiektywem noszę go w nim luzem :P
Na górskie włóczęgi minimalizuję bagaż, a sprzęt foto noszę w małej torbie foto, mieszczącej duże lustro ze sporym zoomem + duperelia, torba natomiast ląduje w plecaku bez stelaża, również w kompaktowych rozmiarach.
To znaczy w jego głównej, środkowej komorze.
Laptop w góry, a nie wystarczy tablet ?
Nie szukam plecaka w góry, tylko do noszenia na co dzień, do miasta, na zlecenie jakieś.
A tak w ogóle w góry tablet? Po co? :D
Polecam ThinkTank Perception Pro - https://www.thinktankphoto.com/products/perception-pro-backpack?variant=1235272703
Mam jasną wersję (Taupe) i bardzo polecam, jestem mega zadowolony. Na Allegro wyrwiesz w dobrej cenie (sklep z WAW).
Dzięki, trochę mi się nie podoba ale zapiszę i poszukam gdzieś stacjonarnie obejrzeć.
david555
01-08-2016, 21:01
A tak w ogóle w góry tablet? Po co? :D
Człowiek XXI wieku jest juź po trosze cyborgiem, zatem mus jest być w sieci nawet na graniach. :D
Poza tym przydaje się do przejrzenia, czy zrzucenia fotek.
ThinkTank ma fajne torby które nie wyglądają na torby foto, jeśli nie musi to być plecak to sprawdź sobie ich ofertę toreb ;)
Człowiek XXI wieku jest juź po trosze cyborgiem, zatem mus jest być w sieci nawet na graniach. :D
Poza tym przydaje się do przejrzenia, czy zrzucenia fotek.
Mi raczej bliżej do człowieka XX wieku, w góry z mapą papierową i patrzę się na widoki, a nie ekran telefonu czy tabletu :)
Biorę zawsze kilka kart pamięci, że mógłby robić zdjęcia i kilka dni.
To ile Wy Robicie zdjęć skoro chcecie zrzucać zdjęcia do lapka, karty pamięci zdecydowanie lżejsze i tańsze?
Żadnych innych propozycji plecakowych? :) BTW ja nie zrzucam zdjęć do laptopa, mam ponad jakoś 160GB kart pamięci :D
Żadnych innych propozycji plecakowych? :) BTW ja nie zrzucam zdjęć do laptopa, mam ponad jakoś 160GB kart pamięci :D
niewielki plecak z dojściem z boku, wygodny do noszenia także jako sling i w tej cenie to ja znam. Ale wygląda niestety jak fotograficzny...
Pozdro
Wiesiek
niewielki plecak z dojściem z boku, wygodny do noszenia także jako sling i w tej cenie to ja znam. Ale wygląda niestety jak fotograficzny...
Pozdro
Wiesiek
Slingów nie lubię, ale jeśli to tylko opcja to spoko. Jak już napisałeś tego posta to napisz nazwę plecaka :D
Patrzę i myślę o Lowepro Fastpack 200... usunąłbym loga Lowepro i nie wygląda jakoś mocno fotograficznie.
Slingów nie lubię, ale jeśli to tylko opcja to spoko. Jak już napisałeś tego posta to napisz nazwę plecaka :D
Patrzę i myślę o Lowepro Fastpack 200... usunąłbym loga Lowepro i nie wygląda jakoś mocno fotograficznie.
Manfrotto Advanced Tri
są trzy modele S, M, L
S powinien Ci wystarczyć.
Pozdro
Wiesiek
Manfrotto Advanced Tri
są trzy modele S, M, L
S powinien Ci wystarczyć.
Pozdro
Wiesiek
Dzięki, ale mocno walizkowy jest, nie podoba mi się. Za to trafiłem na Manfrotto Advanced Travel, całkiem spoko... cena wyższa niż zakładałem. Muszę gdzieś obejrzeć na żywo.
Niestety większość plecaków foto wygląda jak plecaki foto. :wink: Jeśli masz jeszcze dodatkowe wymagania, to ilość opcji drastycznie maleje. Ja noszę D610 + 18-35G + 70-200/4 + lampę + drobiazgi w Benro Beyond B200. Wygląda "foto" i "tornisterowo" ale sprawdza się wyśmienicie.
Dzięki, ale mocno walizkowy jest, nie podoba mi się. Za to trafiłem na Manfrotto Advanced Travel, całkiem spoko... cena wyższa niż zakładałem. Muszę gdzieś obejrzeć na żywo.
To świetny plecak ale oczywiście trekingowy a nie codzienny miejski. Dla mnie najlepszy na rynku (uwzględniając cenę).
Pozdro
Wiesiek
david555
05-08-2016, 07:49
Nawet średnio rozgarnięty dres, odróżni frotkowy plecak od typowo trekkingowego.
obrabiasz je na kartach pamięci? :roll: 8)
obrabiasz je na kartach pamięci? :roll: 8)
LOL, no niezbyt mądrze to zabrzmiało [emoji6] Nie zrzucam w trakcie jedno czy kilkudniowego wyjazdu. Zazwyczaj robię na dwie karty SD, druga jako buckup :-)