Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] KORPO ŚWIAT
Jest to napewno pokłosie ostatnich odwiedzin muzeum plakatu.
Anonimowość
świat korporacji
Inny tytuł to był w oczekiwaniu na prezesa
Zamiast głów fragmenty korpoświata
jako opcja były kule ziemskie
nie wiem czy jest sens pokazywać to male.. ale zaryzykuję
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/07/original-17.jpg
źródło (http://www.pbase.com/fafniak/image/163773407/original.jpg)
irek6311
30-07-2016, 18:46
Kadr i taka wizja świata mi pasuje, podoba się po całości, ciekawe jakby to w fotografii portretowej wyglądało :)
Kadr i taka wizja świata mi pasuje, podoba się po całości, ciekawe jakby to w fotografii portretowej wyglądało :)
Mam nadzieję ze to na serio....
Nie rozumiem natomiast fragmentu o fotografii portretowej ?
czemu znowu takieniebieskie? masz cos z monitorem nie hallo ?
Dlaczego uważasz wybranie zimnej domiananty za "wadę" lub błąd ?
irek6311
30-07-2016, 21:04
fafniak Popróbuję tego w Portrecie i jak wyjdzie to wrzucę na Forum ;)
Jakoś mi umknął ten nurt, cóż ostatnio poza krajem trochę byłem, ale to nadrobię.
Podoba mi się. Można zmniejszyć. Też jest ok. Duże jednak ciężko ogarnąć.
Ciekawe ;) Próbowałem Cię cichaczem przyłapać na niekonsekwencji i szukałem odbić głów w szybach lub cieni...ale się nie udało :mrgreen:
Niebieski mi nie przeszkadza, ale myślę, że największa "akcja" dzieje się na dole kadru, więc górę może przyciąć?
Ciekawe ;) Próbowałem Cię cichaczem przyłapać na niekonsekwencji i szukałem odbić głów w szybach lub cieni...ale się nie udało :mrgreen:
Niebieski mi nie przeszkadza, ale myślę, że największa "akcja" dzieje się na dole kadru, więc górę może przyciąć?
Szukaj praktycznie w centrum kadru, ale myśle że można je pominąć....
Po przycięciu robi sie tak gęsto że chyba przesadnie.
Bardzo ciekawe! Góry oczywiście troszkę można się pozbyć, ale nie za wiele(niebo). Bardzo na tak. Jeszcze pewnie parę razy tu wrócę :-)
Ktoś Kartezjusza potraktował zbyt dosłownie. Poukładane od linijki, że zęby bolą. Masakra.
Co do tytułu...
Może szuflandia?
Aż trudno uwierzyć, że ludzie ludziom to zrobili. Patrząc na to pomyślałem sobie jak na dekiel musi walić przebywanie w takiej przestrzeni.
Bardzo ładne ku refleksji - może na ścianę podarujesz prezesowi? Kupią bez mydła.
Pozdro
Wiesiek
Bardzo ciekawe! Góry oczywiście troszkę można się pozbyć, ale nie za wiele(niebo). Bardzo na tak. Jeszcze pewnie parę razy tu wrócę :-)
tak z dwa cm uciąć u gory, prawda?
wczoraj nie napisałem, że mimo, że niebieskie to ma w sobie moc przyciągania to zdjęcie. Gratulacje
podoba się,
co nie spojrzę, krzesełko walczy z całym zdjęciem i to jest dopiero ciekawe
Adam Okuń
31-07-2016, 17:59
Krzesło wymiata. Ja bym zamiast obrazków wstawił im głowy postaci z kreskówki Gumball & Darwin.
BTW ...co się człowiek na użera z tymi młodymi wykształconymi ale z zerową praktyką kreatorami wąskich gardeł...
Chciałem żeby "głowy" były bezimienne ale należące do tego świata/obrazu - być może tego nie widać ale to są fragmenty tych budynków.
... być może tego nie widać ale to są fragmenty tych budynków.
było widać, ciekawie to zrobiłeś
david555
31-07-2016, 21:15
Chciałem żeby "głowy" były bezimienne ale należące do tego świata/obrazu - być może tego nie widać ale to są fragmenty tych budynków.
Bezimienne ponieważ ?
Nie chcesz narazić się prezesowi tego bałaganu ?
Do mnie ten obraz nie gada.
Bezimienne ponieważ ?
Nie chcesz narazić się prezesowi tego bałaganu ?
.
Cóż...nie sadziłem że akurat to będę musiał wyjaśniać.
david555
31-07-2016, 21:32
Cóż...nie sadziłem że akurat to będę musiał wyjaśniać.
Prostota formy tych masek jest nieprzekonująca, to już lepsze byłyby globusy.
To była opcja, wybrałem fragmenty budynków. Dla mnie wymowa tego była znacznie silniejsza
Wymowa dobra, można by nawet wtedy uciąć połowę góry, ale tak też daje rady, no i to krzesełko ciekawe czy wstawione tam celowo do zdjęcia? (czy jednak przesadziłem)
Przesadziłeś :)
Ale rano w hotelu jak zobaczyłem przez okno co mam przed/pod sobą i jak mi sie to ułoży w kadrze... To bardzo szybko wyjmowałam swojego nexa :)
Jasne, zaczepne to było z mojej strony
ale sam fakt tak ustawionego krzesełka w takim kolorze, raczej niespotykane w korpo świecie ;-)
Adam Okuń
02-08-2016, 19:19
raczej niespotykane w korpo świecie ;-)
Odrobina normalności w nienormalnym świecie...