Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Wakacyjnie
czarny30
29-07-2016, 11:34
Będąc na urlopie popełniłem taką fotkę.
Moje pierwsze zdjęcie tak obrobione i tak wykonane.
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/07/kaczka22B1024-2.jpg
źródło (https://3.bp.blogspot.com/-nq92SIZ5NDA/V5sieaT6vNI/AAAAAAAAAk0/_H2wRhnv03QUVzXW5irEwwYkya2qgqdxQCLcB/s1600/kaczka2%2B1024.jpg)
Że pierwsze to nie trzeba pisać - widać...
Lepsze niż poprzednie, ale popraw tą obróbkę, bo widać ze bokeh z PS i to jeszcze nie dokładnie...
Nie kadruj centralnie jak nie ma symetrii w zdjęciu - mało ciekawe.
P.S. Fotowojas...?
czarny30
29-07-2016, 14:54
Że pierwsze to nie trzeba pisać - widać...
Lepsze niż poprzednie, ale popraw tą obróbkę, bo widać ze bokeh z PS i to jeszcze nie dokładnie...
Nie kadruj centralnie jak nie ma symetrii w zdjęciu - mało ciekawe.
P.S. Fotowojas...?
Troche sie wytlumacze ze bokeh w ps wyszedl na laptopie z duszkami czy jak kto chce z chmurkami na matrycy dopiero na telefonie zobaczylem ze to niedoskonalosc moja. Oczywiscie do poprawy fakt.
Co do P. S To tak fotowojas tak mam na nazwisko Wojas
Weź trochę cropa użyj, więcej tła jak kaczki. I może lepiej ją trochę do lewej krawędzi przytulić nie będzie tak centralnie.
Troche sie wytlumacze ze bokeh w ps wyszedl na laptopie z duszkami czy jak kto chce z chmurkami na matrycy dopiero na telefonie zobaczylem ze to niedoskonalosc moja. Oczywiscie do poprawy fakt.
Co do P. S To tak fotowojas tak mam na nazwisko Wojas
Raczej miałem na myśli to, że nie jest dobrym pomysłem "podpisywanie" się jak Picasso pod takimi fotkami... Co innego za jakiś czas, jak nabierzesz doświadczenia i już rzeczywiście będą to arcydzieła :)
czarny30
29-07-2016, 20:38
Raczej miałem na myśli to, że nie jest dobrym pomysłem "podpisywanie" się jak Picasso pod takimi fotkami... Co innego za jakiś czas, jak nabierzesz doświadczenia i już rzeczywiście będą to arcydzieła :)
Nauczony doswiadczeniem podpisuje wszystko co moje. Masz racje ze arcydzielo to nie jest i pewnie sporo lat mini za nim arcydziela stworze albo i nie. Na tym forum wystepuja rozne fotografie i nie sa to arcydziela.
Podpisywac sie zawsze trzeba bo nawet jezeli fotografia nie jest dobra to zawsze ogladajacy moze zweryfikowac i powiedziec patrz ten fotowojas robil takie beznadziejne fotki a teraz jakie ujecia trzepie... Taka prawda :-)
Samym cropem, zdjecie duzo zyska
zbyt centranie
Za daleko od kaczuchy
Kolory fajne
Rób dalej bo ptaszory to cudowne doświadczenie w życiu każdego fotografa, wiem bo robiłem...