PDA

Zobacz pełną wersję : fotel do 1000zł

mangogp
24-07-2016, 04:06
Od kilku dni szukam odpowiedniego fotelu, mieszkam w małej miejscowości więc nie mam możliwości pójść do sklepu i przetestować interesujące mnie modele, więc jestem skazany na czytanie opinii, a fotele które mnie interesują jak na złość nie mają żadnych..
Mój budżet to 1000zł i może mógłbym nagiąć go o 100zł lecz wolałbym nie, więc opinie na temat foteli za 1.5k są dla mnie niepomocne.

Mierzę 164cm i obawiam się, że niektóre fotele będą przez to mało wygodne dla mnie mające np. za duża głębokość siedziska
Nie wiem czy oparcie na głowę jest mi potrzebne, siedzę na jakimś badziewiu z jyska który niszczy mi kręgosłup, a przy okazji cholernie śmieci w pokoju przez tą eko skórę odklejającą się od materiału i jakoś nie odczuwałem potrzeby opierania głowy, chyba że jak siedzę bokiem, co często mi się zdarza przez cholerny ból pleców.

Myślałem nad fotelami od profim czy Grospol, z profim ciekawy jest PERFO III, posiada oparcie na głowę lecz obawiam się, że jest ono za wysoko umieszczone i za wypukle jak na mój niski wzrost, nie wiem jakie inne ciekawe modele oferują, co do drugiego to Grospol PREMIUM wydaje się dość ciekawą opcją za 900zł, wiele osób chwali bądź nienawidzi ich foteli w wersji futura lecz one do mnie nie przemawiają głownie przez te negatywne rzeczy jakie o nich przeczytałem dlatego chciałbym znać jakieś opinie na temat tego premium, czy ma takie same problemy co futura? czy warty jest swojej ceny? są jakieś inne lepsze fotele od nich?

Czytałem też trochę nt. tych dxracerów lecz one jakoś mi nie wydają się być warte swojej ceny, może jakby były za 600, ale za 1000zł wydaje mi się, że mogę wyciągnąć więcej.

B_Marcin
24-07-2016, 08:01
Marcus z Ikei?

MichalGrafik
26-09-2016, 15:25
Ja siedze na zwykłym z JUSK-a za 65 zł w promocji ze 130 zł i powiem ,że jest wygodniejszy niż mój poprzedni fotel.Warto sprawdzić.Czarna eko skóra.Solidne wbrew pozorom.

Reanoe
26-09-2016, 20:30
Markus z Ikei. Siedziałem na nim w poprzedniej pracy, kupiłem do domu. Dla mnie (190cm) problemem jest znalezienie odpowiednio wysokich mebli - wszystko kurka dla prezesów robią. Ten fotel z Ikei sprawdza się rewelacyjnie i jest tańszy niż Twój budżet. Acha, mam zwężenie przestrzeni międzykręgowej na końcu odcinka lędźwiowego i fotel nie powoduje żadnych bólów.

GreatVito
01-10-2016, 01:02
DXseat V01/X (http://www.x-kom.pl/p/324412-fotel-gamingowy-dxseat-v01-x-czarny.html?partnerid=100327593&sm12=Mzc=&ts=1475276247&token=b9c27bf4f08fb74ad2ba59bc2eb661ff) a nie myślałeś o wygodniejszym i bardziej stabilnym fotelu ;) ?