PDA

Zobacz pełną wersję : Przeglądanie zdjęć na tablecie - problem

NNICO
20-07-2016, 16:15
Mam problem z przeglądaniem zdjęć na tablecie. Podłączając do gniazda mikroUSB kartę SD za pomocą czytnika Hama. Karta jest widoczna, zdjęcia również ale jest problem z przeglądaniem zdjęć. Po wybraniu zdjęcia tablet pyta jaką aplikacją ma być otworzone. Po wybraniu galerii zdjęcie pozostaje powiększone ale nie ma możliwości podglądu kolejnych zdjęć przesuwając palcem na bok. Za każdym razem muszę klikać w miniaturkę i powiększać zdjęcie. Strasznie to uciążliwe i czasochłonne. Może już ktoś to przerabiał.

tablet samsung galaxy tab pro 10.1 Android 4.4
czytnik kart SD/microSD 2w1 Hama

Pozdrawiam
MArcin

amirez
20-07-2016, 19:06
To zmień aplikację do odtwarzania zdjęć.

NNICO
20-07-2016, 20:05
Próbowałem instalować różne aplikacje do zarządzania zdjęciami. Niestety efekt jeszcze gorszy bo aplikacje te nie widzą karty SD podpiętej przez port microUSB, tylko grafikę znajdująca się w pamięci tabletu lub na karcie microSD w tablecie.

GonzoG
20-07-2016, 23:17
I nie będzie można w ten sposób przeglądać zdjęć, bo otwierasz tylko to jedno zdjęcie, a nie folder ze zdjęciami.

Ja nie mam problemu z przeglądaniem zdjęć czy to z kart w czytnikach, czy z pendrive. Wystarczy odpowiedni tablet (z pełnym wsparciem USB) i odpowiednia aplikacja do zdjęć (np. QuickPic) albo przeglądarka plików (np. Astro)

NNICO
20-07-2016, 23:33
Zainstalowałem przeglądarkę plików Astro i ta aplikacja dała radę - widziała kartę w czytniku. Aplikacje, które instalowałem do tej pory nie miały tej możliwości.
Jedyna uwaga tak na szybko to, że zdjęcia otwierane w Astro mają gorszą jakość niż otwierane z Galerii (może to tylko kwestia konfiguracji Astro). Ale do szybkiego przejrzenia może być. Najważniejsze, że można "przewijać" przesuwając palcem.
Dzięki za pomoc.