PDA

Zobacz pełną wersję : Pierwsza wizyta w serwisie Nikona

easy lee
19-07-2016, 15:11
Mam pytanko. Potrzebuje wysłać obiektyw do serwisu, na naprawę w ramach gwarancji. Dzwoniłem do punktu, w którym kupiłem szkło i facet poinformował mnie, że najlepiej prosto do serwisu wysłać ..i że mam tam zadzwonić żeby zamówili kuriera, który odbierze sprzęt. Póki co nie mogę się do serwisu Nikona dodzwonić. Dzwonię o 13 a robot w słuchawce poucza mnie, jakbym dzwonił poza godzinami pracy infolinii.

Jak Wy załatwiacie takie sprawy jeszcze w okresie gwarancji? Dzwonicie, wysyłacie na swój koszt czy jak?
Czy są w Polsce inne miejsca poza Warszawą, gdzie wykonują naprawy gwarancyjne? Zależy mi na sprawnej naprawie, bo szkiełka w pracy używam.

Jakieś cenne, dodatkowe rady dotyczące współpracy z serwisem Nikon Polska mile widziane.

zgera
20-07-2016, 08:19
Sprzęt na gwarancji wysyłasz firmą kurierską DHL na koszt serwisu.
Pobierz ze strony serwisu formularz zgłoszeniowy, wypełnij i zamów kuriera, więcej informacji znajdziesz tu: http://www.nikon.pl/pl_PL/service_support/pl_service_informations.page?lang=

KaarooL
28-07-2016, 19:57
Jeśli to sprzet typu budżetowy "ogórek" to ślij, może się uda. Jeśli zaś masz do naprawy jakiś droższy aparat lub obiektyw, ślij do Niemiec albo do Fixation UK.