moderna
24-05-2007, 22:03
Wiele się mówi o sprzęcie i konfiguracjach ...a ja zapytam o doświadczenia.
Korzystając z faktu iż odwiedzają to miejsce profesjonaliści, składam proste pytanie odwołujące się do Waszej praktyki wykorzystania sb-800 ewentualnie 3 dodatkowych manualnych lamp w rejestracji wnętrz .
Szukam sprawdzonych przykładów najefektywniejszego wykorzystania np.d-70s, sb-800 i np. 3 lamp manualnych.
Wiele jest pytań szczegółowych np.
Co z odbitym światłem jeśli nigdzie ściany i sufity nie są białe a naświetlamy klisze?
Jakie lampy,bledy,ekrany,żarówki,itp itp używać w praktyce jako uzupełnienie sprzętu.
Co się sprawdza,co jest zbędne.
Nie wszystkich stać na 6szt. sb-800 jak uzyskać podobne rezultaty?
Ja i pewnie wielu za nas mniej doświadczonych chętnie poczyta jak dobrze wykorzystać sprzęt .
Prosiłbym z góry za praktyczne odpowiedzi bo teorii dosyć jest na forum.
Uszanowanko ma się rozumieć.
Korzystając z faktu iż odwiedzają to miejsce profesjonaliści, składam proste pytanie odwołujące się do Waszej praktyki wykorzystania sb-800 ewentualnie 3 dodatkowych manualnych lamp w rejestracji wnętrz .
Szukam sprawdzonych przykładów najefektywniejszego wykorzystania np.d-70s, sb-800 i np. 3 lamp manualnych.
Wiele jest pytań szczegółowych np.
Co z odbitym światłem jeśli nigdzie ściany i sufity nie są białe a naświetlamy klisze?
Jakie lampy,bledy,ekrany,żarówki,itp itp używać w praktyce jako uzupełnienie sprzętu.
Co się sprawdza,co jest zbędne.
Nie wszystkich stać na 6szt. sb-800 jak uzyskać podobne rezultaty?
Ja i pewnie wielu za nas mniej doświadczonych chętnie poczyta jak dobrze wykorzystać sprzęt .
Prosiłbym z góry za praktyczne odpowiedzi bo teorii dosyć jest na forum.
Uszanowanko ma się rozumieć.