Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Szkocja mniej znana (pocztówki z północy).
Korzystając z rodzinnego wypadu na północ przywiozłem kilka pocztówek. Nie zawsze Szkocja kojarzy się z takimi widokami, lecz szczególnie jej północno - zachodnie plaże są przepiękne.
Trochę 'pocztówkowo' - zapraszam do oglądania.
Deser typowo krajobrazowy na koniec.
1
2
3
4
EDIT - brak polików na serwerze Flickr
I deser ;)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/07/28137411952_74e6c2fa8b_o-1.jpg
źródło (https://c1.staticflickr.com/9/8585/28137411952_74e6c2fa8b_o.jpg)
Pierwsze dwa i deser najbardziej podobają się.
Sebastianito
11-07-2016, 18:49
Bombowo.... żeś pojechał ze sówakami od koloru, z rozmachem rzec by się mogło...
3 i deser do mnie najbardziej przemawiają
co nie znaczy, że reszta zła
Bombowo.... żeś pojechał ze sówakami od koloru, z rozmachem rzec by się mogło...
Nie do końca tak... Opawiadam i objaśniam:
Miejsce pogodowo (że tak powiem) bardzo ciekawe, można się tam poczuć jak w azylu słonecznym. Nie wiem czy jest to spowodowane układem wiatrów i terenu, lecz przez trzy dni naszego pobytu wieś była dosłownie otoczona chmurami. Wrażenie jest niesamowite, z trzech kierunków w odległości około 10km nad górami zalegają grube warstwy ciężkich chmur, tylko od strony morza (północ) czyste niebo i słońce. Właśnie to słońce w połączeniu z niską warstwą chmur daje bardzo mocne nasycone kolory.
Deser świetny, jeśli się da, to następnym razem ustaw się bardziej w lewo żeby cały mostek pokazać. Ale z chmurami na 1-4 to nieco poleciałeś, wyglądają mocno nienaturalnie
TheEquinoxe
12-07-2016, 11:08
Ale z chmurami na 1-4 to nieco poleciałeś, wyglądają mocno nienaturalnie
Ale na takiej jedynce wg w ogóle to nie przeszkadza, nadaje to takiego dramatyzmu zdjęciu, jakby nadchodziła burza :)
Deser świetny.
za malo kompozycji, za duzo obrobki...
Piękne te plaże w Szkocji - żeby jeszcze słoneczna pogoda była hehe :)
Deser jak dla mnie najładniejszy. Ciekawe miejsce ubrane w nasycone kolory.
Dla mnie 4 i deser, który jest bardzo dobry po uwzględnieniu uwagi Assire o kroku w lewo (mostek i skały na wodzie w tle). Na 3 chyba za dużo magenty się przebija ;)