Zobacz pełną wersję : Zgubiłem zapasową baterię - potrzebuję zasilania okolice Zakopanego
Witam. Zaliczyłem mała wpadkę. Zabrałem na wypad w góry z rodziną D700 plus dwie naładowane baterie. Starczyłoby mi to na cały wypad, a więc nie zabrałem ładowarki. Pech chciał ze jedną baterię zgubiłem i zostałem bez zasilania.
Potrzebuje teraz pomocy - gdzie w okolicy Zakopanego mogę podładować baterię która mi została, lub gdzie kupię drugą baterię.
Ból straszny bo zostaje jeszcze dwa dni a aparat "zimny".
Zakwatetowani jesteśmy w Gliczarowie Górnym.
Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka
Witam,
ZAWSZE bierz ładowarkę ze sobą, ja biorę zawsze jak jadę na więcej niż jeden dzień, do tego jeszcze samochodowa w razie czego :D Wpisz w google maps w okolicy gdzie jesteś "sklep fotograficzny" czy "usługi fotograficzne". W Poroninie pokazuje jakiś "Moko. Usługi fotograficzne", może akurat Nikon i pozwoli podładować ;) A jak nie to Zakopane, tam znacznie więcej i może od razu kupisz drugą baterię ;) Wrzuć w google i podzwoń najpierw.
Problem rozwiązany. Usługa doładowania baterii w zakładzie foto na Krupówkach.
Wątek do zamknięcia.
spiritus
11-07-2016, 11:50
Jakiś koszt poniosłeś? Tak na przyszłość aby wiedzieć ;)
Rafał_Sz
12-07-2016, 08:28
Wydaje mi się, że nawet Góral na Krupówkach nie weźmie za to pieniędzy. ;)
Wydaje mi się, że nawet Góral na Krupówkach nie weźmie za to pieniędzy. ;)
Zdziwisz się.
Rafał_Sz
12-07-2016, 08:35
Nie zabijaj we mnie ostatków wiary w ludzi. ;)
Znajac zycie, bateria sie znajdzie jak juz nie bedzie potrzebna.
8 zł
To nie tak źle jak 8zł zapłaciłeś. Paragon wystawili tobie czy tak na czarno to zrobili? Ja bym poszedł do jakiegoś pubu, lokalu itd. i się zapytał czy mają ładowarkę i czy mi podładują sprzęt.
na bank w wielu klubach w zakopcu maja ładowarkę do Nikona :D :D heheh
z komórką to nie problem - z nikonem juz tak łatwo nie jest.
8zł brac za pomoc w potrzebie - co za dziadostwo :)
2pompony
19-07-2016, 14:41
Może była to jakaś wyjątkowo energochłonna bateria i góralowi o mało licznika nie urwało, dlatego wręcz musiał tyle podyktować?
skoro taka cena to z pewnościa tak było :)
Teraz na takiej baterii z góralska moca to pewnie Nikon wali seriami po 60fpsów :0
Dostałem paragon za usługę :)
Zasadniczo byłem szczęśliwy i uważam to za dobre rozwiązanie.
Pan w salonie foto miał kilka ładowarek, był dobrze przygotowany.
Przynajmniej autor wątku jest tutaj zadowolony.
spiritus
22-07-2016, 00:08
Przynajmniej autor wątku jest tutaj zadowolony.
Tez bys byl gdybys mial wybierac albo 8 zl albo 0 zdjec :p
8zł brac za pomoc w potrzebie - co za dziadostwo :)
Pomocy drogowej też tak mówisz jak "pomaga w potrzebie" ?
Nie rozumiem, wszystko chcielibyście za darmo, ale jak ktoś wasze zdjęcie chce za darmo, to już wielki problem. Ktoś świadczy określoną usługę i bierze za nią kasę, co w tym dziwnego? Nie musicie korzystać. Te 8PLN to nie jest żadna nierozsądna czy chora kwota, to mniej niż pudełko ptasiego mleczka na przecenie w tesco...