Zobacz pełną wersję : Lampa błyskowa Nikon SB900/910
Mariuszek07
09-07-2016, 21:02
Witam.
Poszukuję nowej lampy błyskowej do Nikona D7100 - wybrałem modele SB900/910, jednak nigdzie nie mogę ich znaleźć dostępnych do sprzedaży..
Czy komuś jest wiadomo gdzie mógłbym zakupić taką lampę?
Co się stało, że raptem z tygodnia na tydzień zniknęły one ze sklepów??
A może jest ktoś w stanie polecić jakaś inna lampę do tego modelu aparatu w podobnej cenie tj. ok 2tys. zł.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam
Mariuszek07
madebyzosiek
09-07-2016, 21:17
Co się stało, że raptem z tygodnia na tydzień zniknęły one ze sklepów??
A może jest ktoś w stanie polecić jakaś inna lampę do tego modelu aparatu w podobnej cenie tj. ok 2tys. zł.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam
Mariuszek07
Zadebiutowała SB5000 i zniknęła stara(?), poczciwa 910 ;) Może pomyśl o wymienionym przeze mnie następcy? Niby droższy, ale technologicznie nowszy :)
Mariuszek07
09-07-2016, 21:35
Czyli sprawdził się mój czarny scenariusz :)
O tym właśnie pomyślałem i jestem pod wrażeniem tak szybkiego wycofania/wstrzymania starszego produktu ze sprzedaży przez producenta.
Na pewno gdzieś jeszcze w jakimś sklepie leżą - tylko jak do nich dotrzeć :) W necie praktycznie nie do dostania..
Póki co nie mogę sobie pozwolić na droższy sprzęt, ponieważ lampa ma być zakupiona z przyznanego dofinansowania na otwarcie działalności...
Dziękuję za szybką odpowiedź i proszę o ewentualne wskazanie sklepu, gdzie stara poczciwa 910-ka jest jeszcze w sprzedaży....
Pozdrawiam
Mariusz
madebyzosiek
09-07-2016, 22:48
...i proszę o ewentualne wskazanie sklepu, gdzie stara poczciwa 910-ka jest jeszcze w sprzedaży....
Pozdrawiam
Mariusz
Na to pytanie niestety nie znam odpowiedzi... Ale osobiście bym te 500 zł dołożył do 2K i kupił SB5000 ;) Pozdrawiam serdecznie.