Zobacz pełną wersję : Jakie ustawienia lampy na wesele?
Z jakich ustawień lampy korzystanie w trakcie wesela przy całkowitym sztucznym oświetleniu?
Na wprost, od sufitu lub od ściany.
pytam o konfigurację a nie o to jak skierować lampę.
A ile tego sztucznego oświetlenia jest, z jak daleka błyskasz, jaki jest kolor ścian/sufitu, sceny ruchome, czy pijana ciocia przy stole, chcesz zgasić światło zastane, czy doświetlić? Pytanie, jakie zadałeś nie spotka się tutaj z przychylnością, bo o błyskaniu lampą napisano wiele tomów książek, a Ty oczekujesz czegoś takiego: lampa lekko w lewo i do góry, kompensacja -1/3, ISO 1200, czas 1/125, f/2.8, filtr CTO.
NIE DA SIĘ!
Jest jedna poprawna odpowiedź - ustawić lampę odpowiednio do warunków i oczekiwanego efektu.
Jak nie wiesz jak to zrobić, to nikt ci tu nie pomoże. Praktycznej wiedzy nie zastąpi żaden krótki poradnik.
Podobno nowe modele yongnuo będą miały dodany tryb 'wedding' co rozwiąże sporo problemów.
YN to nic... W nowym flagowcu Nikona będzie "Mental Link" co pozwoli lampie odczytywać zamiary fotografa i sama będzie się odpowiednio ustawiała.
Po co ci lampa na wesele kup se jasny obiektyw.
DaroD300S
23-06-2016, 06:30
Z jakich ustawień lampy korzystanie w trakcie wesela przy całkowitym sztucznym oświetleniu?
Neil van Niekerk opisał chyba wszystkie możliwe przypadki użycia lampy i wykorzystania światła zastanego w swojej książce. No może za wyjątkiem oświetlenia LED, które nie było jeszcze tak popularne jak pisał książkę.
Andrzej1974
23-06-2016, 07:08
Tylko metoda prób i błędów da Ci odpowiedź na to pytanie.
Skąd brałeś dotację? Nie było tam jakiejś broszurki?
Za 700 PLN ja Ciebie nauczę jak ustawiać lampy na weselu. Może trzeba tą drogą iść.
piotrekcoleman
01-07-2016, 23:26
Za 700 PLN ja Ciebie nauczę jak ustawiać lampy na weselu. Może trzeba tą drogą iść.
To ja nauczę za 500 ;d