PDA

Zobacz pełną wersję : Awaria Coolpix L28

MrArkadij
20-06-2016, 07:58
Witam, Jestem tu nowy więc jeśli post jest w złym dziale, proszę o przeniesienie.

Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Aparatu Nikon Coolpix L28, który Po wymianie baterii uległ Awarii, Poprzednie baterie się rozładowały, poszedłem do sklepu i kupiłem nowe, po włożeniu na ekranie wyświetliła się informacja by ustawić język, datę i godzinę a po ich ustawieniu ekran gaśnie, widać ze lekko mignie, Lecz nic poza tym, wciąż pozostaje CIEMNY, obiektyw także nie reaguje, nie wysuwa się. Sytuacja stale się powtarza gdy na kilka dni wyjmę baterię i włożę je ponownie, data, godzina, język i nic poza. Dodam ze zazwyczaj używałem zwykłych pierwszych lepszych baterii, czy możliwe ze to ich wina? Może problem tkwi z oprogramowaniem? Warto się z nim bawic? To Aparat niskiej klasy.
Dziękuję za odpowiedź I POZDRAWIAM!!!

amirez
20-06-2016, 14:15
Można sprawdzić. Przy gwałtownym rozładowaniu baterie zrobią się ciepłe, bardzo ciepłe. Włożyć baterie, jak ekran zgaśnie sprawdzić temperaturę baterii. Jak masz miernik można sprawdzić napięcie przed i po. Ciepłe baterie świadczą o zwarciu wewnątrz aparatu, normalna temperatura o felerze np. w programie lub uszkodzeniu elektroniki. Jak chcesz się bawić, można sprawdzić jeszcze ile prądu cycka aparat. Przy tej cenie aparatu naprawa jest mało opłacalna. Sprzedać na części, dołożyć, kupić nowy ;)