PDA

Zobacz pełną wersję : Serwis TAMRON

Epistofeles
19-06-2016, 23:44
Witajcie,

Uszkodziłem mechanicznie Tamrona SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC, przy kręceniu nie zmienia ogniskowej.
W dalszym ciągu ostrzy na AF, jednak w tym momencie mam z niego stałkę 17mm.
Czy posiadacie namiary na serwis, bądź poważnych ludzi którzy byli by w stanie przywrócić ten obiektyw do stanu używalności?
Kupiłem go 3 lata temu, czyli niby jescze 2 lata na gwarancji, jednak nie sądzę by uszkodzenie mechaniczne zostało uznane gwarancyjnie :)
Z góry dziękuję za odpowiedź, niestety w googlach nie znalazłem żadnych konkretnych informacji o serwisach.

jo44
20-06-2016, 00:44
Z tym wujkiem Google to coś nie tak jak piszesz...
https://www.google.pl/search?q=polska+serwis+tamron&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=yx9nV5GMF4aI8QfWmYHQBA

Epistofeles
21-06-2016, 14:47
Miło że kolega chciał pocwaniaczkować i podrzucił link google :)
Proszę jednak o kontakt do poważnych ludzi, a nie "serwisu autoryzowanego" z pomorza, tam już straciłem słoik na pół roku :)

TOP67
30-06-2016, 19:29
W Tamronach zrywają się dwa bolce, na których zaczep przenoszący pracę pierścienia.
Naprawiałem kilka takich. Możesz się odezwać.

Cichy
30-06-2016, 20:20
Witajcie,

Uszkodziłem mechanicznie Tamrona SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC, przy kręceniu nie zmienia ogniskowej.
(...)
Kupiłem go 3 lata temu, czyli niby jescze 2 lata na gwarancji, jednak nie sądzę by uszkodzenie mechaniczne zostało uznane gwarancyjnie :)

Jeśli nie upuściłeś go ani nic w ten deseń, to czemu nie miałoby być naprawione na gwarancji ?